• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi - İsg uzmanı

erdemlee

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Mayıs 2011
HERHANGİ BİR ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMASINDA ÇEVRE GÖREVLİSİ OLARAK GÖREV YAPARKEN ÖRNEĞİN 10 TANE FABRİKAYA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİRKEN GERİYE KALAN ÇALIŞMA ZAMANINDA ÖRNEĞİN 3 YADA 4 FABRİKAYA DANIŞMANLIK FİRMASINA BAĞLI KALMADAN KENDİ İSG C BELGEMİZ DOLAYISIYLA FİRMANIN İSG UZMANLIĞI HİZMETLERİNİ YÜRÜTEBİLİR MİYİZ.? ( İSG UZMANLIĞI, EĞİTİM, DANIŞMANLIK VS....)
 
Arkadaşlar selamlar,
İş güvenliği uzmanlarının görev yetki ve sorumlukları hk. yönetmelik var ona bir bakın,
Sonra iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine bakın, en son çıkan iş güvenliği kanunu inceleyin.
çevre danışmanı iseniz çevre görevlisi ve danışmanlık firmaları hk. yönetmelik var en son da oraya bakın...

Araştırmaya sevkettim ama inanın en güzel cevap bu :)
 
Tuğba Hanım;
Ben çevre görevlisi olarak bir yerde sigortalıysanız ve dolayısıyla bakanlığın sisteminde görünüyorsanız çevre görevlisi olarak başka yerde görünemezsiniz diye biliyorum. Yoksa herhangi farklı bir işte sigortanız tekrar ödenebilir.
Yönetmeliklerde net bir ifade yok.
 
Tam zamanlı çevre danışmanlık firmasında çevre görevlisi olarak çalışılıyor ise,başka yerde herhangi bir işte çalışamaz diye biliyorum bende..Çevre danışmanlık firması denetlemelerinde buna bakıyorlarmış.
Aksini uygulayan varsa paylaşabilir mi?
 
Çevre görevlisi olarak en fazla 24-25 firmaya bakabiliyoruz. Fakat 10 tane fabrikaya bakıyoruz farz edelim. Geriye kalan vakitlerde kişi kendi ISG uzmanı belgesi ile danışmanlık firmasına bağlı kalmaksızın herhangi bir fabrikada ISG eğitimi ve danışmanlığı-Risk analizi ve hatta ISG uzmanı olarak firma ile sözleşme imzalayarak firmanın ISG uzmanı olamaz mı? Sonuçta ISG uzmanı OSGB ne bağlı kalmaksızın serbest olarak da çalışıyor.
 
Açıkçası ben bunu sordum bakanlıkta çalışan bir arkadaşıma,denetlemelerde bakıldığını,çevre görevlisi dışında uzmanlık veya başka iş yaptığın anlaşılırsa,yani başka yerde daha sigortalanırsan,belgen askıya alınabilirmiş..
 
benım bıldıgımde yapabılırsınız soyle oluyor yasaya gore saatınız yettıgı surece 2 3 ıste sıgortalı gorune bılırsınız tam zamanlı calısma suresı 180 saat fazla calısmala yanı mesaı saatlerınızle kanunen en fazla 217 saat alabılırsınız yanı gerıye 37 saatınız kalıyor bunlada 37 saatlık bır yer alabılırsınız ben oyle bılıyorum bu tur uygulaöalara adana bolge ızın verıyor

sadece sunu yapamazsınız danısmanlık hızmetı olarak cevre gorevlısı olarak calıstıgınız bır yerde ısg uzmanı olarak danısmanlık hızmetı dısardan veremezsınız sıgortanızı tam zamanlı gosteırse olur
 
yani bir firmada sanayi firmasında hem çevre görevlisi hemde isg uzmanı olabiliriz değil mi?yani sadece o firmanın çalışanı olarak..peki bu uygulama düzeninde çalışan arkadaş var ise sigorta bildirimlerinde iş koduna her ikisininde yazması gerekli midir?
 
çevre bakanlığı mı-çalışma bakanlığı mı ? malum ikisi de tek konuda yönlendirebiliyor..sanırım ikisi ile de görüşmek gereli.
 
Çalışma Ve sosyal güvenlik bakanlığı. 6331 sayılı yasada kamuda çalışanlar asli işlerinin yanında uzmanlıkta yapabiliyor bence bu önemli bir ayrıntı.

(7) Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı olma niteliğini haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında, belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati ve üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır. Buödemeden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu durumdaki görevlendirmeye ilişkin ilave ödemelerde, günlük mesai saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam seksen saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmaz.
 
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına ek4 doldurup bunu gönderdiğiniz için(buda sözleşmedir) yani o firmada uzman olduğunuzun bildirimini yaptığınız için,sgk da illa uzman olarak gosterılmenız gerekmez diye düşünüyorum.Bu şekilde yapan varsa paylaşabilirler mi?
 
Çevre danışmanlık firmasında çevre görevlisi olarak çalışan mühendis lpg sorumlu müdürlüğünde en fazla 1 yerde sigortalı çalışabilme hakkına sahip olduğuna göre İSG uzmanlığı için 1 aylık periyotta çevre görevlisi olarak 26 gün fimaların danışmanlığını yapmıyorsa bu işide yapabilir diye düşünüyorum.
 
Ayrıca uzmanlık hizmeti verirkende kendi adınıza bağkurunuzu yatırmanız gerekiyor olması lazım benim aklıma takılan danışmalık şirketinde 10 tane yere bakıyo bile olsanız ayda 10 günlük değil 30 günlük sigortanız yattığı için ha 5 ha 20 yere bakmışsınız bişey farketmez gibi görünüyor
 
Üst