• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi kaldırılsın diyenler

Malesef böyle bir ünvan ve meslek içinde meslek icat edildi. Hiç değilse bundan sonrası için daha etkin bir birliktelik oluşturabilsek...
 
Ben bir Çevre Mühendisiyim. Bunu bana aldığım diploma söylüyor. Çevre görevlisi ünvanı bakanlık tarafından verilmiş ünvandır. Kişi bu ünvanı kullanabilir veya kullanmaz. Ben sadece arkadaşımın düştüğü çelişkiyi gösterdim.

Ve evet Çevre Mühendisi olarak bir yerde çalışabiliyorum.
 
@Melih Coşar

şu konuyla alakasız da söylemeden geçemedim. benim diplomada "çevre mühendisliği lisans programını bitirerek bu diplomayı almaya hak kazanmıştır" yazıyor. okulum beni mühendis sıfatını hakedebileceğim kadar iyi yetiştirdiğine kendi de inanmıyor galiba.
 
@Melih Coşar

Yani başkaca hiç bir ünvanınız yok sadece çevre mühendisi olduğunuz için çalışıyorsunuz işyerinizde? Şanslısınız o halde. Çevre Görevlisi veya İş Güvenliği Uzmanı belgesi olmadığı için iş ilanlarında değerlendirmeye bile giremeyen pek çok meslektaşımız var.

Ben de sadece arkadaşımızın "düşürülmüş olduğu çelişkiyi" göstermeye çalışıyorum. Yani o belgeyi almadan çalışamaz hale getirildikten sonra bu bahsettiğiniz çelişkiye düşürülmüştür. Çelişkilerden bahsediyorsunuz ama bu kendisinin dile getirdiği hakikatin derecesini düşürmez. Bir de verildiğini söylediğiniz o unvan olmaksızın sadece çevre mühendisi olarak hiç bir iş yapamıyor olduğumuz hususunu göz ardı etmeyelim lütfen.
 
@cemba82

Ben hala daha savunma mekanizmanızı anlayabilmiş değilim. Açarak yazayım. Ünvan var. Kullanırsın veya kullanmazsın. Bu tercih meselesidir. Burada unvanın gereksizliğini söyleyebilirsiniz, savunadabilirsiniz. Ama ünvanı eleştiriyorsanız tutup da bunu imzanızın altına yazmazsınız. Bu bir çelişkidir. Adama sorarlar yahu hem sevmiyorsun hem de imzanda yazıyorsun diye.

Yeniden söylüyorum. ünvan kullanımı kişisel tercihtir. Ama sevmediğiniz yerden yere vurduğunuz ünvanınızı isminizin altında kartvizit olarak kullanırsanız bu "oksimoron"dur.
 
@Melih Coşar

Ben de sizin yaklaşımınızı anlamış değilim. Çok şey kazandık çelişkileri dile getirince değil mi ? :) Sizin bir bireyin kendini ortaya koyuş şekline (bir kısmı zaruretten ileri gelen) getirmiş olduğunuz eleştiri çok şeyi değiştirdi mesleğimizle alakalı olarak. Onu diyorum. Çok yaşayın!
 
Üst