• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi olmak için odaya kayıt zorunlumu ?

KübraNur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ağustos 2018
Firma
Yok
Günlerdir bu taahhütname muhabbeti dönüyor ve dün akşam oda ile bağıntılı yerlerden üzülerek odaya kayıt zorunluluğu var gibi bir şey duyduk. Odadan birileri yok mu acaba bu işin aslı nedir? Hiç bir yere kurum kuruluş stk ya üye olmadan bağımsız çalışma hakkımız yok mudur? Hiç bir bağlantımın olmadığı odaya para ödemek zorunluluğu ne kadar mantıklı? Bu konuda böyle düşünen tek ben değilimdir diye düşünüyorum ve bu duruma çözüm getirilmesini istiyorum eminim boşa para yedirmek istemeyen büyük bir çoğunluğuz.
 
Adnan Bey maillerime cevap vermedi. Ama mantıklı açıdan bakmamızı isterseniz:
-Yönetmeliğe göre artık Çevre Mühendisi sıfatıyla çalışacaksınız.
-Mühendis olanların, kendi odalarına bağlı çalışması zorunludur.
-Sisteme "Oda Kayıt Bilgileri" kısmı gelmiş.

Şimdi bu üç veriyi bir araya getirince, üzülerek belirtiyorum ki "zorunlu" olarak kayıt olmanız gerekecek. Yani "artık çevre görevlisi değil, mühendisiz" derken bile bir şeyler kaybettiğimizi fark etmeye başladım. "Belge bedeli kaldırıldı" derken bile farklı ödemeler yapmak zorunda bırakılacağım. Memnun muyum, asla. Üye olur muyum, gittiği yere kadar olmam...
 
Son düzenleme:
Mevcutta belgesi olan benim gibilerin şöyle bir avantajı var. Biz hâlâ Çevre Görevlisi diye geçiyoruz. Bizden de vize dönemi sırasında isteyecekler. Belgemi bu sene yenilettim. 4 sene sonra odaya ödemem gereken 8 Yıllık aidat ücreti + belge yenileme ücreti gibi bir şey olacak. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Asgari fiyat tarifesi yok, asgari maaş tarifesi yok ama oda kaydı zorunlu ?
 
:) Bende geçen sene aldım çevre görevlisi belgemi benim şuan böyle bir problemim yok ama mevcut alacaklar ve zamanı geldiğinde bizler için ciddi problem olarak görüyorum. Şuan bu taahhütnameyi imzaladıktan sonra başına ne geleceğini bilmeyen meslektaşlarım adına üzülüyorum ve bir çözüm bulunmasını mantıklı açıklama yapılmasını istiyorum. Bu şekilde olmaz kendi menfaatleri için kimseyi yakamazlar. Daha önce hiç bu kadar saçma bir durumla karşılaşmadım doğrusu.
 
Benimde belgem vardı ancak eğitim almama rağmen vize dönemi içerisinde vizeletmediğim için aylardır bu yönetmeliği bekliyorum o yüzden bu zorunluluk can sıkıcı.. ben herşeye rağmen gögsümü gererek YOK işaretledim eğer belgemi alırsam olmaya hiç de niyetim yok... Kahvaltı ve plaket töreni dışında yaptıkları bir olay görmedim ben !
 
Türkiye Cumhuriyeti Sınırları Içerisinde Ozel Sektorde Çalışan Çevre Mühendisleri Odaya Üye Olmaya Çağırıyoruz.

6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Kanunu 33. maddesi kapsamında; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ana yönetmeliği 109. maddesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana yönetmeliği 7. maddesi hükümleri gereğince lisans diplomasına sahip Çevre Mühendislerinin Odamıza üye olma zorunluluğu bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Özel sektörde çalışan Çevre Mühendisleri Odaya üye olmaya çağırıyoruz.

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI böyle bir duyuru paylaşmış. [02.08.2019] tarihinde
 
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ana yönetmeliği'ne: "İlk işe giren Çevre Mühendislerine; Oda tarafından yıllık olarak belirlenen Çevre Mühendisi asgari brüt ücreti uygulanır. Asgari ücret uygulamadığı belirlenen işverenlere yasal işlem uygulanır" şeklinde bir madde koyun, hepimiz odaya üye olalım. Siz de kazanın, biz de kazanalım. Aidat toplarken iyi de, hani bizim haklarımızı savunacaktınız? Oda yetkililerinden cevap bekliyoruz...
 
Arkadaşlar merhabalar,
Odaya kayıtlı olmanın ileri ki süreçte zorunlu olacağı kanaatindeyim. 5 yılı aşkın süredir kendi mesleğimi yapıyorum. Odaya üye olmak aklımdan bile geçmedi.
Eğer ilerki süreçte odaya üye olunması şart olacaksa mesleğimi yapmak için mecbur üye olacağım. Mesleğimizi yaparken bizim haklarımızı savunacak bir yönetime ihtiyaç olduğunun kanaatindeyim. Şunu demek istiyorum .... partinin milletvekilleriyle çay içen değil, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığında,TBMM de Çevre Mühendislerinin haklarını savunmak için gerekirse kapısında yatacak bir yönetim hayal ediyorum. Ben bu vesileyle Çevre Mühendisleri net üyelerini il il tanışma toplantıları yapmaktansa Ankara da geniş çaplı bir organizasyon yaparak ve bu organizasyona Odadan yetkililer, Bakanlıktan yetkililer çağırarak sıkıntılarımızı dile getirmeye davet ediyorum. Eğer ki biz bu organizasyonu başarabilirsek bir çok şeyin değişeceğine inanıyorum.

Saygılarımla.
 
Çok haklısınız fakat geniş çaplı bir organizasyon için öncelikle birlik olmak gerek, bu birlikteliği sağlamak amaçlanarak il il tanışma toplantılarının gerçekleştiğini düşünüyorum. Yeni yönetmelikle ilgili çok önemli konulara değinildi en azından bir paragraf halinde toplanıp cimere mi yazsak acaba arkdaşlar ?
 
@MLK gndz merhaba geçenlerde çevre görevlisi belgeniz için başvuru yaptığınızı okumuştum e-imzala gönder dediğimde sürekli hata ile karşılaşıyorum acaba nasıl imzalanıyor yardımcı olmanız mümkün mü
 
@Selenays Merhaba, ben öyle bir sorun ile karşılaşmadım... Gelişen hata EÇBS ile ilgili mi yoksa internet tarayıcınız ile ilgili mi? Eğer internet tarayacısı ile ilgili ise Internet Explorer dan açarak pop-up blokcker ını devre dışı bırakarak denemeniz gerekir.
 
@MLK gndz internet explorer üzerinden deniyorum dediğiniz gibi pop-up blocker ı da devre dışı bıraktım fakat hala gönder dediğimde hata oluştu lütfen tekrar giriş yapınız diyor
 
@Mustafacan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uzaktaneğitim.gov.tr adresinde açılacak olan vize yenileme eğitimine katılarak, oradan eğitim katılım sertifikası almanız gerekmektedir. Eğitim katılım sertifikanızı aldıktan sonra ECBS- Çevre Görevlisi-Çevre Yönetimi uygulması üzerinden bilgileniriniz doldurup, Çevre Yönetimi Belgenizin vize bedeli yatırıp, dekontu ve vesikalık fotogranızla başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

* Uzun zamandan vize yenileme uzaktan eğitimi acılmıyor, haftada bir uzaktaneğitim.csb.gov.tr adresini kontrol etmenizde fayda olacaktır.
 
Üst