• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Mustafa Doğan Özçelik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Şubat 2011
Firma
AKKA HOTELS
Merhaba Arkadaşlar,
Bir çok arkadaşımız 13 Ağustos tarihinde yapılacak olan Çevre Görevlisi Sınavı’na hazırlanmakta. Sınava çalışmak sadece yönetmelikleri okumakla yeterli olmamakta ve bu aşamada çalışanlar kendilerini sınayabilecekleri sorulara ihtiyaç duymaktadırlar. Eğer elimizde var olan soruları bu grupta paylaşabilirsek eğer bir çok kişiye yardımımız dokunacaktır. İlgi gösteren herkese teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.


Ekli dosyayı görüntüle 1857
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Mustafa Doğan Özçelik Bey,
Öncelikle yakin ilgi ve alakanı için teşekkür ederiz,
Fkat burasının Çevre Mühendisleri.net alduğunu çevre mühendislerinin bu sınava girmediği ve Diğer mesleklerin de Çevre Görevlisi Olmasına Karşı olduğumuz bir noltada yinede insanlık adına güzel bir paylaşım :)
Sevgi ve Saygılarımla
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Forumumuzun adı Çevre mühendisleri net. Şu an bütün çevre mühendisleri sınavsız çevre görevlisi belgesi almakta.
Tüm çevre mühendislerinin hoşuna gitmeyen diğer branştaki arkadaşların bu belgeyi alabilmesi konusundaki hassasiyetimiz nedir?
Adı üzerinde çevre mühendisleri olan forumumuzda hoşumuza gitmeyen bu uygulama ile ilgili paylaşımları yapacakmıyız?
Bu forumda çevre mühendisleri dışında kaç tane mühendis vardır acaba?
Çevre mühendisleri arkadaşlarım üye olduğunuz başka mühendislik adı altında forum varmı?
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Mustafa Bey, Fevri davranmayalım arkadaşımız, iyi niyetli olarak yüklemiş, ben uygun dille izah ettim sanıyorum:)
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Yasin Bey, Fevri bir davranış değil çevre mühendisleri olarak bu bizim hoşumuza gitmeyen bir şey arkadaşımızın iyi niyetine birşey demedim. siz güzelce durumu izah etmişsiniz . bende ne hale getirdiler bizi diye yaramıza parmak bastım :)
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

bu site için gereksiz bir paylaşım olmuş. Mustafa beyin dediği gibi bu site çevremühendisleri.net şiddetle karşı çıktığımız bir uygulama için kimseye yardımcı olma taraftarı değilim.Paylaşım insanlık adınaysa da çevre mühendisleri olarak bu insanlık 4 sene bu meslek için okuyan bizlere neden yok:S
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Arkadaşlar,
Bu paylaşımımın amacı kurulacak çevre yönetim birimimiz için bu sınava girecek "çevre mühendisi olmayan" bir arkadaşımız içindir aslında. Ve tabiki bu durumda olan başkaları için de.
Haklısınız; konuyu buraya açmak doğru olmadı. Ve şu an iş arayan arkadaşları da üzdü.
Amacımın bu olmadığını belirtmek isterim.
Herkese iyi günler dilerim.
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Mustafa bey inceliğiniz için teşekkür ederim umarım alınmamaış sınızdır ama mesleğimmiz için ciddi bir darboğaz yaşamaktayız, umarım anlayışla karşılarsınız..
Sevgi ve saygılarımla.
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Yasin Bey,

Çevre Mühendisleri'nin yaşadığı sistemsel problemlerin dile getirilmesi şahsi bir olay olmadığından dolayı alınılması gereken bir durum yok. Yazılan bazı yazılar üslup bakımından pek hoş değil ancak bunu sisteme bir tepki olarak yorumluyorum.
Ben bir Çevre Mühendisi'yim ve Çevre Görevlisi'yim. Fakat görüyorsunuz; öyle bir an geliyor ki, ben bu sınav için örnek soru arar hale geliyorum. Çevre Mühendisleri.net'in bir üyesiyim, Çevre Mühendisi'yim, Çevre Görevlisi'yim...
Umarım anlatabilmişimdir.

Arkadaşlar,

Varolan sistemde: Çevre Mühendisi olmasa da Çevre Görevlisi Belgesi'ne sahip birinin istihdam edilmesi yine de güzel. Çünkü 2/3 oranında Çevre Mühendisi bulundurması gereken, Çevre Görevlilerinin kurduğu danışmanlık firmaları, kişi başı 20 işletmeye bakabilme kapasitesine sahip. Yani 3 kişi toplamda 60 tesise bakabilmekte. Bu durumu derinlemesine incelerseniz Çevre Mühendisliği'ne ne kadar zararı olduğu görebilirsiniz.
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Diğer mesleklerin bu sınava dahil olmasının nedeni çevre ile alakalı bölümler olması değil mi? Esas olan soru şudur: Bu mevzuatlara bütün çevre mühendisleri hakim midir?
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

Mustafa Bey soruları yayınladığınız için teşekkürler. Sınava az bir zaman kaldı ve benim işime yarayacak nitelikteler. Acaba bu soruların kaynağını öğrenebilir miyim?Merak ettim doğrusu. Eğer varsa başka sorularınız lütfen yayınlayın; çalışayım:)
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

@agbasaran
çevreyle alakalı derken ?
dünyada yaşayan herşey çevreyle alakalıdır; o halde isteyen herkes çevre görevlisi olsun?
bir fizik bölümü mezunu çevreyle alakalı değilmi haklısınız.
çevre mühendislerinin bir çoğu endüstriyel tesislerde çalışıyor, endüstriyle makinelerle haşır neşir mevzuata makine mühendisinden bile daha hakim o halde sınava girelim makine mühendisinin yapacağı işi elinden alalım. çevre mühendisleri inşşat işinide biliyorlar o alanda yürümek isteyen arkadaşlarımızda o sınava girsin binalar kondursun? Kimyanın da kralını görüyoruz kimya mühendisi neden var girelim sınavına yapallım o işide...
alakalı olmakla olmuyor bu işler. bu mevzuatlara hakim olmak için çevre mühendisi olmaya gerek yok mühendis olmaya bile gerek yok okuma yazma bilmek yeter....
bu olay aç gözlü kesimlerin çevre pastasından pay almaya çalışmasından başka birşey değildir.
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

çevre pastası? ortada pasta falan yok bence. bana göre hepimiz günü kurtarmaya çalışıyoruz. çevre görevlisi diye bir tanım yapıldı kabullendik. mevzuat mühendisliği yapmak ve bunu sadece kendimize mahsus yapmak için didinip duruyoruz güncel olarak. üniversiteleri parçalara bölüp her parçasına ayrı çevre mühendisliği bölümü açıyorlarken yakında çevre mühendisleri her yeri kapatacak nüfusa ulaşır zaten.

bu arada çevre görevlisi sorusu arayan çevre mühendisliği alanı dışından kişiler mesleklerine göre kimya, biyoloji vs forumlarında aradıkları soruları kolayca bulabilirler. çevre mühendisliği forumu yanlış mecra.
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

@agbasaran

1. si Nedeni alakalı olması değil 2. si mevzuat okuyarak ta öğrenilebilir kıstas burada mevzuat değildir.Evet her sektörde, alanda olduğu gibi işini, kötüye kullanan veya boşbeleş insanların olması normaldir. İlgili ve yetkililerin "ey çevre mühendisi senin işlevin ancak görevli olarak geçerli kardeşim " diyerek üstüne üstlük diğer meslek dallarını da bu işe sokmaya çalışma çabasına karşıyım.... Sonuç itibari ile esas sorular bunlar değil sistemin sistemsizliği değil de nedir? sorusudur.
Çevre mühendisi olmayıpta çevre görevlisi olan kişiler,yine buraya gelip soracaklardır.Şu nasıl yapılıyor bu döküman var mı falan falan..Kendi mühendislik dallarını kullanıp yapsınlar bakalım..
 
Cevap: Çevre Görevlisi Sınavına Hazırlık

[BILGI]Tarafıma verilen bilgiye göre ilgili konuda paylaşılan soruların bir kısmı ücreti mukabilinde satılmaktadır. Bu nedenle paylaşılan sorular konudan silinmiştir. Aksi kanıtlanana kadar da soruları lütfen tekrar paylaşmayınız.[/BILGI]
 
Üst