• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi taslak

Murat Çelebi

Yönetim Sistemleri Grup Lideri
Yönetim Grubu
Yönetim Sistemleri Grubu
Katılım
8 Nisan 2016
Şehir
Ankara
Firma
x
İnceleyelim arkadaşlar :)

Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik Taslağı ve Ekleri - Görüş Bildirme Formu
Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Yönetmeliği Taslağı
Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik Taslağı
Çevre Denetimi Yönetmeliği Taslağı - Görüş Bildirme Formu
Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Belgesi Tebliği Taslağı

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • icerikbelge2991.docx
    116.6 KB · Görüntüleme: 133
  • icerikbelge2992.docx
    17.6 KB · Görüntüleme: 76
  • k-rlet-c--salim-ve-tasima-kaydi-yonetmel-g--taslagi-20190220165313 (1).pdf
    780.6 KB · Görüntüleme: 53
  • k-rlet-c--salim-ve-tasima-kaydi-yonetmel-g--taslagi-20190220165313.pdf
    780.6 KB · Görüntüleme: 41
  • yonetmel-k-taslagi-22-mart-2018-goruse-acilan-20180326162319.pdf
    589.5 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
@burçin kaya Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de mezun olduktan sonra ilk eğitime katılamamıştım. Bir sonraki için 6 ay bomboş beklemiştim. Süreci hızlandırmalarını bekliyoruz, çünkü Mayıs'ı da bitirmek üzereyiz. Daha yönetmelik çıktıktan sonra buna uyum süreci de olacak. Ha keza sizin de 1 hafta eğitimten sonra başvuru süreciniz olacak, onay süreci olacak. Hemen bitmiyor yani işler. Benzer durumda olan arkadaşların, sürekli mail atmalarını öneririm.

Bakanlık mailleri isim.soyisim@csb.gov.tr şeklindedir. Yüksek rütbedeki herkese sorunlarınızı içeren mailleri atın, düzenli aralıklarla da hatırlatın. Bundan başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok çünkü.
 
Vize sürenizin bitiminden önce başvuru yapmadığınız için şuan belgenizi kullanamıyorsunuzdur. Açılacak yeni eğitimi beklemeniz gerekecek.

"Belge Sertifa Süresi geçtikden sonra yapılan vize yenileme işlemleri geçersizdir.Vize Yenileme Eğitimi olsa bile işlemi gerçekleştiremez.Bu durumda Çevre Görevlisi yeniden çevre görevlisi eğitimine katılıp daha sonra başvuru yapması gerekmektedir.Eğitimi aldıktan sonra eğer önceden taslak durumunda olan bir başvuru varsa silinip,yeni başvuru yapılmalıdır.Aksi halde dekont yatırılsa bile sistem tarafından kabul edilmez.İlgili kişilere duyurulur. "
 
Merhabalar ,ben bugün Baran Beye dm 'den ulaştım ve benim de çevre görevlisi belgemin süresinin 10.ayda dolduğunu bakanlığı aradığımda haziran sonunda netleşeceğini söylediler bu durum hala muallakta Baran Bey dedim .Verdiği cevap ise şu şekilde :'Çevre Mühendisi kendi diplomasıyla Çevre Görevlisi işi yapabilecek o iş bitti net kanuna girdi başka türlü açıklamalar manipülasyon' denildi.
 
@okyanus35 Yanlış anlamayın ama Baran Bey bu veriye nereden ulaşmış? Farklı yönetmelik taslaklarını mı inceledik acaba? Kanuna girdi dediği hangi kanun? Çevre görevlisi kanun değil, yönetmelik ibaresi. Yönetmeliğin taslağında da olduğu gibi duruyor. Cidden anlamak güç bazı şeyleri. Umarım taslağı değiştirirler de gerçekten diploma ile iş yapmanın önü açılır.
 
@okyanus35 öncelikle teşekkür ediyoruz baran bey ile iletişime geçip bu konuda söylediği şeyleri bize aktardığınız için. Kanun yönetmelik ile desteklenmediği takdirde uygulama da eksiklikler oluyor işte gördüğümüz gibi, bu konuda taslak yönetmelik ile ilgili bir şeyler duymak istiyoruz. Ne zaman çıkar ne görüşüyorsunuz, son olarak taslakta ne gibi değişiklikler ön görüldü v.s.
 
@okyanus35 öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler. Baran Bey iyi diyor güzel diyor Çevre Mühendisi kendi diploması ile işini yapacak diye ama gerçek olan şu;

1. Firmalar halen işe alımlarda Çevre Görevlisi belgesi soruyor, belgesi olmadığı için işe alınmayan kişileri tanıyorum,
2. Çevre Görevlisi belgesi olmadığı ya da belge süresi dolduğu için EÇBS den çevre izin lisans başvurusu yapamıyor ,

Bakanlık duyuru şeklinde de yazmış zaten kanun değil eski yönetmelik geçerlidir diye. Bu nedenle sistem çevre görevlisi belgesi istiyor işverenler çevre görevlisi belgesi istiyor.

Baran Bey in söylediği aslında gerçekleşen değil hala beklenen durum ama yukarıda ki maddeler şuanda ki gerçekler.
Baran Bey bunu anlayamıyor malesef ki...
 
Merhaba,
Bir konu hakkında fikir almak istiyorum, sanırım sizin başvurunuzda soracağım soru ile ilgili ama emin olmak istedim. Bir arkadaşımız geçen sene açılan çevre görevlisi eğitimine başvuru yapıp, eğitimleri izleyip sertifikasını aldı ve sertifika süresi önümüzdeki ayın 22 sinde doluyormuş. Belgeyi alması için bu 350 tl parayı mı yatırması gerekiyor. Bunun için bir hesap numarası ya da bir kod var mıdır ve hangi bankaya ücret ödeniyor.
Son sorumda parayı yatırdıktan sonra kişi başvuru işlemlerinden çevre görevlisi sekmesine tıklayıp işlem mi yapacak? Umarım doğru kişiye doğru soruyu soruyorumdur , değilse bile kusura bakmayın şimdiden :rolleyes:
 
EÇBS > ŞAHIS UYGULAMALARI > YETERLİK UYGULAMASI yolunu izlemesi lazım öncelikle. Buraya girdiyse, sol taraftaki sekmelerde "Kişi Başvuru" sayfasından Çevre Görevlisi Başvurusu'nu başlatabilir. Başvuruyu başlattığında kırmızı renkle bir referans kodu belirecek. Halkbankası şubelerine gidip; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye Hesabına" o referans kodu ile ödeme yapacak arkadaşınız.
 
Merhaba ,

soruyu yukarıya sordunuz ama ben cevap vereyim :)

Eğitimi tamamladıktan sonra belgeyi alması için yatıracağınız parayı sistemde adınıza çıkan referans numarası ile yatırıyorsunuz.
Bu işlemi elden olacak şekilde Halk Bankasına yatırıyorsunuz.
Önceden dekont işlemi tamamlanınca bu bilgileri sisteme yükleyip onaylanmasını bekliyorsunuz.
 
Hmm benim yetkim 28.03.2020 de bitiyor arada boşluk olmaması adına eğitim Kasım ayında olursa eğer katılmam sizce kurtarır mı beni. Şuan yönetmelik hala yayında değil bari eskiye göre şekillenelim.
 
@demet.e Vize eğitimleri "... tarihleri arasında bitecekler için" şeklinde açılıyor. Açılacak Vize Eğitimi olursa bu ibareye dikkat ederek katılırsınız. Ben geçen seneki son eğitime katıldım. 1 Ağustos 2019 tarihine kadar vizelettirmesi gerekenlerin katılması zorunlu idi.
 
Üst