• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi taslak

Murat Çelebi

Yönetim Sistemleri Grup Lideri
Yönetim Grubu
Yönetim Sistemleri Grubu
Katılım
8 Nisan 2016
Şehir
Ankara
Firma
x
İnceleyelim arkadaşlar :)

Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik Taslağı ve Ekleri - Görüş Bildirme Formu
Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Yönetmeliği Taslağı
Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik Taslağı
Çevre Denetimi Yönetmeliği Taslağı - Görüş Bildirme Formu
Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Belgesi Tebliği Taslağı

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • icerikbelge2991.docx
    116.6 KB · Görüntüleme: 133
  • icerikbelge2992.docx
    17.6 KB · Görüntüleme: 76
  • k-rlet-c--salim-ve-tasima-kaydi-yonetmel-g--taslagi-20190220165313 (1).pdf
    780.6 KB · Görüntüleme: 53
  • k-rlet-c--salim-ve-tasima-kaydi-yonetmel-g--taslagi-20190220165313.pdf
    780.6 KB · Görüntüleme: 41
  • yonetmel-k-taslagi-22-mart-2018-goruse-acilan-20180326162319.pdf
    589.5 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Arkadaşlar insanların birebir Bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri size aktarmaları kafanızda bir bilgi olsun diyedir.
Kesinliğini bilmesi için belgeyi takip etmesi gerekiyor ki bu da mümkün değil.
Aklımızda bir fikir oluşturacak bilgiler için teşekkür etmeniz yeterli.
Aşağıda ki cümlede bir kesinlik ibaresi yok. Tahmin sadece. Çok fazla merak eden varsa takibini ve araştırmasını yapabilir bizde faydalanırız.

23153
 
benim size söylediğim bir şey yok önce bu anlaşılsın... sözde dediğim bilgilendiren insanlar kasım ayından beri beklediğimiz için ha bugün ha yarın dedikleri için sözde kelimesini kullandım yasayı sizin çıkartmadığınızı kesin bilgi olmadığını anlıyorum zaten ...
 
Sizin içinde bulunduğunuz stresi anlayabiliyorum.
Ya da demek istediğiniz şey farklı da olabilir ama bunu güzel bir şekilde açıklayıp yazarsanız daha olumlu anlaşılır o zaman da böyle durumlara mahal vermez :)
 
Benim öngörüm yönetmelik temmuzun son haftası çıkacak. Eskiden olduğu gibi belge bedeli dekontu ile diplomayı sisteme yükleyerek çevre görevlisi belgesi alınabilecek. Yani çevre mühendislerine eğitim kalkacak.
 
Eğer benim yukarıda duyum alan var mi sözlerimle alakalı ise, yanlış anlaşılma dolayısıyla kusura bakmayın, orada gerçekten soruyu bir bilgi vs bilen duyan varsa diye sordum ????
 
merhaba, çevre görevlisi başvurumu mayıs ayının 31'inde yaptım hala onay sürecinde görünüyor. 20. günün sonunda da çıkmazsa ne yapmam gerekiyor. ya da bu süre zarfında onaylanan var mı ?
 
O kadar uzun sürmemesi lazım, arayıp sorun derim. Sistemsel sıkıntı olabilir, onların sisteminde görünmüyor olabilir. ??
 
arkadaşlar çevre görevlisini 2017 de aldım 2018 yılında 2 ay bi firmada çalıştım başka hiç kullanmadım bundan sonra da hiç kullanmazsam bi sorun yaratır mı. diyelim 2 sene daha kullanmadım ama sonra kullanmam gerekti bu durumda ne yapmam gerekir. teşekkürler
 
Merhabalar, tesise çevre görevlisi olarak atamam bu hafta gerçekleştirldi. Fakat tesiste şimdiye kadar olan başvuruları onaylananları red edilenleri kısaca tesisle ilgili hiç bir şeyi göremiyorum. Tesis bilgileri boş gözüküyor. Bu yeni atandığım için normal mi eskileri göremiyor muyum ? yoksa uygulamada bir sıkıntı mı var ? Benden önce çalıştıkları danışmanlık kapasite artışından dolayı çevre iznine 3 ay önce başvurmuş bunu nereden takip edebilirim ?
23206
 
Merhabalar,
Şöyle bir durum olsa nasıl olur;

EK-1 tesislere sadece Çevre Müh.- Çevre Gör. bakabilsin. Çevre Danışmanlık Firmaları sadece EK-2 bakabilsin. Türkiye'de yaklaşık 700-800 civarı Çevre Danışmanlık firması var eğer durum böyle olursa Çevre Mühendisleri ve Çevre Danışmanlık Firmaları EK-1 ve EK-2 tesisler ile daha fazla ilgileneceğinden dolayı Çevrenin Korunması, Düzenlenmesii ve Geliştirilmesi açısından çok faydalı olacaktır çünkü iş başa düşmüş olacak ve bireysel olarak ilgilenelicektir. Çevre Müh. istihdamı yüksek oranda artmakla beraber, Çevre Danışmanlık Firmalarında taslak yönetmelikte belirtilen şartlar dahilinde/ya da bir miktar düzenlemeden sonra (tecrübelerden bahsediyorum) kolaylıkla yapılabileceğini düşünüyorum çünkü eğer tecrübeyi kaldırırlarsa 700-800 civarı Danışmanlık Firmalarında yarı yarıya bir düşüş gerçekleşecek. Buda EK-2 firmaların birazını daha boşa çıkaracaktır. Yani Çevre Danışmanlık Firmaları hem Çevre İzni ve dahi Çevre ile ilgili tüm işlemlerini daha iyi yapıp hem istihdam sağlayabilecekler ve şuan yerle bir olmuş Çevre Danışmanlık piyasası ve Çevre Müh. maaşları, bakanlığın herhangi bir fiyat listesi sunmadan düzene gireceği kesinleşmiş olur.
Bu durumun şöyle dezavantajları olabilir;
-Öncelikle Çevre Müh. - Çevre Gör.'lerine EK-1 tesislerde zorunlu kılındaklarında Danışmanlık firmalarına göre daha fazla maaş ödeyeceklerdir. Bu dezavantaj aslında sadece işveren EK-1 tesisleri etkileyecektir. Aslında çokda etkili değil.
-Çevre Danışmanlık Firmalarından yeterince gelişim sağlamayan firmalar artık boy gösteremeyecek ve kapanmak zorunda kalabilecekler. Bu dezavantajlar olması gereken şeyler olduğu için anlayışla karşılayabileceğinizi düşünüyorum.

Görüşlerinizi buradan iletirseniz yanlışlarımı görüp tekrar bilgi sahibi olabilirim. Herkese iyi çalışmalar dilerim. @Cem Yılmaz
 
Üst