• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi taslak

Murat Çelebi

Yönetim Sistemleri Grup Lideri
Yönetim Grubu
Yönetim Sistemleri Grubu
Katılım
8 Nisan 2016
Şehir
Ankara
Firma
x
İnceleyelim arkadaşlar :)

Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik Taslağı ve Ekleri - Görüş Bildirme Formu
Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Yönetmeliği Taslağı
Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik Taslağı
Çevre Denetimi Yönetmeliği Taslağı - Görüş Bildirme Formu
Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Belgesi Tebliği Taslağı

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • icerikbelge2991.docx
    116.6 KB · Görüntüleme: 133
  • icerikbelge2992.docx
    17.6 KB · Görüntüleme: 76
  • k-rlet-c--salim-ve-tasima-kaydi-yonetmel-g--taslagi-20190220165313 (1).pdf
    780.6 KB · Görüntüleme: 53
  • k-rlet-c--salim-ve-tasima-kaydi-yonetmel-g--taslagi-20190220165313.pdf
    780.6 KB · Görüntüleme: 41
  • yonetmel-k-taslagi-22-mart-2018-goruse-acilan-20180326162319.pdf
    589.5 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
@moonege biz de vakıf üniversitesi hastanesiyiz. bu belgeyi almak için gereken neredeyse hiç bir koşulu sağlamadığımızı defalarca açıklamamıza rağmen biz de bekliyoruz..
 
@Gizem Sunar biz bu konuda odadan "bizlerin büro tescil belgesi veremeyeceklerine" dair bir yazı istedik. Saolsun onlarda hiç yardımcı olmadılar. Hayırlısı bakalım siz bizden de eskiymişsiniz bu konuda:)
 
@moonege evet bize de yardımcı olmadılar. Hatta tamam alalım belgeyi dedim. Bana evrakları söyleyin dedim. Hiçbirinin olmadığını onlar da kabul etti ama bir şey de yapmadılar. Umudumuz Adnan Bey : ) Gerçekten bu bakanlık sürecinde 2 kişiden gerçekten yardım alıp iş bitirebiliyorum biri Adnan Bey : )
 
Tam çıkamamış yönetmelikler :D ÇİLY de yenilenmiş ama eklenen 1 madde var. Sanırım tekrar güncellenecek.
 
19.07.2019 tarihli duyuru;

DUYURU
06.05.2014 tarihli ve 28992 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında değişiklik yönünden) iptali talebiyle Danıştay 14. Daire’nin 2014/6194 esasına kayden açılan davada, 03.06.2015 tarihli ve E.2014/6194, K.2015/4810 sayılı karar ile anılan maddenin iptaline karar verilmiştir. Söz konusu karar Bakanlığımızca temyiz edilmiş, düzeltme yoluna başvurulmuş, ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 11/04/2019 tarihli ve E.2018/3569, K.2019/1733 sayılı kararı ile karar düzeltme isteminin reddine karar verilmiştir.
Bu kapsamda, çevre danışmanlık firması yeterlik belgesi başvurularının; 21.11.2013 tarihli ve 28828 sayılı Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmeliğin 9 uncu maddenin birinci fıkrasında yer alan :
“Çevre danışmanlık firmasında en az 5 (beş) çevre görevlisinin sürekli istihdam edilmesi ve bunlardan;
a) Birinin, kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip veya 7 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında belge almış koordinatör çevre görevlisi olması,
b) En az birinin kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 3 (üç) yıllık mesleki tecrübeye sahip çevre mühendisi veya çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış veya 7 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında belge almış çevre görevlisi olması,
c) En az birinin kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 2 (iki) yıllık mesleki tecrübeye sahip çevre görevlisi olması, zorunludur.”

hükmü doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

link:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


anladığım kadarıyla; yeterlilik başvurularında (yeni ve yenileme başvuruları) istenecek.
henüz mevcut danışmanlıklar için duyuru görmedim. gören varsa paylaşabilir mi?
 
Resmi yayımlanan yazıda, "başvuruların" bu hükümle yapılması isteniyor. Başka bir resmi açıklama göremedim maalesef. Dolayısı ile yeni belge alacak/vize ettirecekler dışında hiçbir firmanın bir zorunluluğu bulunmamakta. Bakanlığın ilgili birimlerinin açıklamaları maalesef resmi bir açıklama sayılmamakla birlikte, herhangi bir hareket için kaynak da gösterilmemelidir. Bunu acı yoldan tecrübe ettik birkaç kez.
 
Arkadaşlar merhaba,

Bu duyuru ile ilgili olarak Adnan beye mail attım cevabını aynen paylaşıyorum:

Bakanlığa ilk defa belge başvurusu yapacak firmaların personel sayısı 5 kişi olmak durumunda, ama daha önce başvuru yaparak belge alanlar Yönetmelik 10 madde 3 bend f fıkrası kapsamında personel sayısını süresi içerisinde tamamlamanız gerekmektedir.

Bu demek oluyor ki f) 9 uncu maddedeki niteliklerin sağlanamaması hâlinde 30 (otuz) gün içerisinde söz konusu şartları sağlamakla, yükümlüyüz. Hayırlısı olsun..
 
sektörle alakası olmadığı halde sürümden kazanma mantığı ile personel çalıştıran ve çalışanlarına yeterince özen göstermeyen firmaları ve patronları tebrik ederim.
onca tartışmadan sonra sadece istihdam artsın diye 5 kişi olması konusunda dava açan "ileri görüşlü" kişi, kişiler, grupları da büyük bir sevgi ve saygı ile anıyorum.
"mesleki uzmanlık, alan uzmanlığı ve sürekli eğitim mekanizmasını" geliştiren ve uygulayan dünyanın aksine, nüfus plansızlığına bağlı eğitim plansızlığı ürünü olarak tanımladığımız aşırı mezun veren üniversite sistemine ait sorunu, işini düzgün yapmaya çalışan kişilerden alıp, çikolata-sakız satan gross market zihniyetine el birliği ile teslim edenler sebebiyle; işi bilmeyen-konusunda deneyimi ve bilgisi olmayan insanlar ile aynı kefede değerlendirilecek olan bizler hep birlikte ödeyeceğiz.
Saygı ve Sevgi ile.
mesleki uzmanlık olmadıkça gelişemeyeceğimiz anlaşılmalıdır.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Dün bende bakanlıkla görüştüm. Bu değişikliğin sadece mevcut yönetmeliği bağladığını, yeni çıkacak yönetmelikle bir anlamının kalmayacağını belirttiler. Yani yeni yönetmelikte personel sayısının illede 5 olacağı anlamını taşımıyor. Anladığım kadarıyla kaybedilen dava sebebiyle zorunlu olarak yapılmış bir duyuru. Biraz daha bekleyip ne çıkacağını görmek lazım.
 
Çok değişen bir şey yok sizler için. Belge bedeli sabitti zaten :) Eğitim ücretini kaldırdılar çevre mühendisleri için.
 
Yenileme başvuru yapacak firmalar da bu standartları sağlamak zorundalar. Sistem bu duyuruya göre ayarlanmış. Yeni başvuru yaptığım için biliyorum.
 
Üst