• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi tmgd yapabilir mi?

emre MERT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mayıs 2013
Arkadaşlar bir firmada tam zamanlı çevre görevlisiyim aynı firmada belge alarak tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı da yapabilirmiyim ?
 
@emre MERT

ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE
DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 10
(9) İşletmelerde ve çevre yönetim birimlerinde istihdam edilen çevre görevlileri bu Yönetmelikte tanımlanan yükümlülükler dışında işletme bünyesinde başka iş ve işlemlerde çalıştırılamazlar.
 
ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ - 20 Mart 2015 CUMA
Güvenlik danışmanı
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Tebliğin 5 inci maddesinin sekizinci fıkrasında belirtilen çevre görevlilerinin istihdamı/çevre danışmanlık hizmeti alınması şartı ile Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı belgesine sahip olmaları şartı bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle aranmaz.
 
@Akın Taşan

MADDE 5
(8) Bu Tebliğ kapsamında atık taşıma faaliyetinde bulunan firmaların en az bir çevre görevlisi istihdam etmesi/çevre danışmanlık firmasından hizmet alması zorunludur. Bu çevre görevlisinin Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik doğrultusunda Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı belgesine sahip olması gerekir.

Yani bahsedilen madde sadece atık taşıyan firmalar (geri kazanım firmaları) için geçerlidir.
 
Bir sanayi tesisi tehlikeli atıkları kendisi taşımasa dahi "yükleyen" olarak kapsama giriyor ve TMGD hizmeti alması gerekiyorsa ancak bu hizmeti almadıysa taşıma evraklarının vb. yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden çevre görevlisi sorumlu tutulabilir mi? Mevzuat gereği sorumlu tutulamaz anladığım kadarıyla ancak çalıştığınız yerlerde bakış açısı nasıldır?
 
Aynı yerde sgklı olanlar kullanıyor fakat başka yerde çalışılır mı bilmiyorum. yardımcı olan çıkacaktır:)
@mahsunGS
 
Merhaba Çevre Mühendisi/çevre görevlisi olarak tam zamanlı çalışıyorum, aynı zamanda başka firmalara TMGD hizmeti veriyorum. (1,5 senedir)
Başka yerde çalışabilirsin yalnız Bugün TMGD tebliği yayınlandı tebliğde değişiklikler var, TMGDK yetki belgesi alınması ile ilgili tebliğ/genelge yayınlanana kadar hizmet verebilirsin. Burada ''Tmgd tebliğ'' ile ilgili konuya da bakabilirsiniz
 
son durum nedir şimdi :)
sanayide çevre görevlisi ve tmgd olarak çalışabiliyor muyuz?
01.01.2018 de bizler için değişen birşey olacak mı?
Yetkililerin ağzından birebir duyan var mıdır?
 
Simdi suc kimde? Aslinda bizde devlet belge cikartiyor ve aliyoruz sonra devlet yine baska bir belge cikariyor onuda aliyoruz sonra ne oluyor peki onca zahmete ve onca odenen paraya aldigimiz maas karsiligi asgari ücret peki neden cunku biz isveren istiyor diye o belgeleri almak icin caba sarfediyoruz. Hayir deyip kalsin belge diyemiyoruz. Her belge icin bir kisi calissin ve isin ehli olsun ama biz her belgeyi alip onca kisinin ekmek yemesini bile engel oluyoruz. Diger muhendislik bolumleri belge ile ugrasmiyor cunku kendilerini degerli goruyorlar.
 
@Baran Ulutaş
Aynen öyle ve işverenler ise bu durumu lehine çevirerek ilanlarda çevre mühendisliği yazıp altına şu belgesi olan bu belgesi olan vs diye sıralayıp bizlerde mecbur o belge olması gerek diye algılayıp alıyoruz.
 
@Baran Ulutaş
Şu söylediğinize hiç katılamıyorum.Kimse meslektaşı için yada başkası için çalışmıyor.Kimin ne kadar lüks yaşadığı kimi ilgilendirir.

@Ferat Güngüneş
Bu şartlarda asgari ücrete çalışıyorsunuz suç sizde.
Yeni mezun arkadaşlar tecrübe edinirken, yada bazı şehirler vardır çalışabileceğin alan yoktur, mecbursundur o işe heh işte birde bu arkadaşların dışında donanımlı meslektaşlarım eğer ki asgari ücrete çalışıyorsa suçlu ta kendisi, devlet, işveren suçlu aramayın.
 
@Gülay
O zaman size şunu söylemek isterim ki devletin yaptığı tek iş kendi üzerinden yükü atmak ve öylede yapıyor. Gel gelelim ki devlet hiçbir şekilde denetim organını doğru düzgün bile yapmıyor. Ve sonra bizler o aldıklarımız belgeleri kiralama yöntemine başvuruyoruz ve sonra mesleğimiz adeta ucuzculuk pazarında satılan ürünler gibi oluyor bununlada kalınmıyor gerçekten mesleğini yapmak ve işe girmek isteyen onca meslektaşımızın önüne engel çıkarıyoruz. Ve kanıtı ekli resimde.
 

Ekli dosyalar

  • E.PNG
    E.PNG
    14.1 KB · Görüntüleme: 141
Üst