• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik taslağı için son gün!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Gülen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Ocak 2012
Arkadaşlar Taslak bugün yayınlandı.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Taslağa göre artık danışman firmalar 5 kişi olacak.
Şuan mevcut olan danışman firmalara da 01/07/2013 tarihine kadar süre verilmiş.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çevre danışmanlık firması
Çevre danışmanlık firmalarının nitelikleri
MADDE 11 – (1) Çevre danışmanlık firmaları en az 5 (beş) çevre görevlisi çalıştırmakla ve
bunlardan;
a) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az
beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
b) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az üç (3) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
c) En az birisi, çevre mühendisi veya çevre ile ilgili teknik konularda yüksek lisans ve
üzeri eğitim almış ve/veya 6 maddenin 2 nci fıkrası kapsamında belge almış çevre görevlisi
olması,
ç) Diğer ikisinin çevre görevlisi olması,
zorunludur.
(2) Çevre mevzuatı kapsamında ölçüm ve analizleri yapmak üzere Bakanlıkça
yetkilendirilen özel veya kamu kurum/kuruluş laboratuarına, çevre danışmanlık yeterlik
belgesi verilmez.
(3) Şahıs şirketlerine Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi verilmez.
 
Değişikliğin büyük kısmını inceledim. Açıkçası bir çok firma ve çalışanı direkt etkileyecek ciddi hususlar içeriyor. Konuyla ilgili olarak taslağı herkesin incelemesini ve fikirlerini paylaşmasını öneriyorum. Burada bir çalışma yapıp fikirleri bir araya getirebiliriz.
Yönetmelik genel olarak küçük / yeni kurulan firmaları kapattıracak türde açıkçası.
 
ECK size katılıyorum burdan beraber fikir yürütelim mesela tesislerin bildirimleri hakkında bizim yapma yetkimiz yok ama bir çoğumuz buna bende dahil yapıyoruz, bu taslakda incelediğim kadarıyla bu konu hakkında bir şey yazmıyor, yapabilir yada yapamaz diye bu eklenmeli bence.
 
Aşağıdakiler benim şimdilik seri bir şekilde inceleme yaptıktan sonra düşündüklerimi içeriyor. Aşağıda turuncu yazı ile yazılanlar tamamen benim fikrim olup resmi bir şey içermemektedir. Sadece sesli düşündüğümü varsayabilirsiniz.


Madde 6
ç) (a), (b) ve (c) bentleri kapsamında çevre görevlisi belgesi alan kişiler, çevre mühendisleri ile aynı hakka sahip olarak kabul edilir.

Çevre Mühendisleri ile aynı haklar biraz sert bir tabir olmuş bence.

Madde 7
(4) Çevre Görevlisi tesis/faaliyette hizmet vermeye başladığı ilk ay içinde;
a) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan faaliyetler için ilgili mevzuat hükümlerine göre tesisin genel durumunu kapsayacak şekilde ilk iç tetkik raporunu çevre konusunda en az 5 yıl tecrübeli olan bir çevre görevlisi ile beraber hazırlamak, takip eden her yılda bir defadan az olmamak üzere iç tetkik raporunu çevre konusunda en az 5 yıl tecrübeli olan bir çevre görevlisi ile beraber hazırlamak ve bu raporları tesis veya faaliyet sahibine/sorumlusuna sunmak ve tesis/faaliyet bünyesinde muhafaza edilmesini sağlamakla,
b) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-2 listesinde yer alan faaliyetler için ilgili mevzuat hükümlerine göre tesisin genel durumunu kapsayacak şekilde ilk iç tetkik raporunu çevre konusunda en az 3 yıl tecrübeli olan bir çevre görevlisi ile beraber hazırlamak, takip eden her yılda bir defadan az olmamak üzere iç tetkik raporunu çevre konusunda en az 3 yıl tecrübeli olan bir çevre görevlisi ile beraber hazırlamak ve bu raporları tesis veya faaliyet sahibine/sorumlusuna sunmak ve tesis/faaliyet bünyesinde muhafaza edilmesini sağlamakla,

Bu durumda ek 1 için 5 yıllık, ek 2 için 3 yıllık tecrübesi olmayan danışmanlık şirketi olmayacak sanırım. Bir kaç arkadaş bir araya gelip şirket açan bir çok kişi var, amaç burada bunları elemek mi bilmiyorum. Ha bu kötü bir olay da demiyorum, sonuçta işini iyi yapıyorsa bence bakanlık bunları sırf tecrübeye dayanarak elememeli. Bu madde ayrıca tekil şirketlerdeki Çevre Görevlilerinin de İç Tetkik yapabilmesi için 3 ya da 5 yıllık tecrübeli bir yetkiliye sahip olması gerektiğini söylüyor. Bu durumda 2 yıl tecrübeli birisi olarak A şirketinin Çevre Görevlisi iseniz kendi başınıza iç tetkik yapamazsınız.

(5) Tesis/faaliyette uygunsuzluk tespit edildiğinde tesis/faaliyetin sahibine/sorumlusuna uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunarak uygunsuzluğun giderilmesi için bir yılı aşmamak üzere iş termin planı hazırlamak, hazırlanan iş termin planını tesis/faaliyetin sahibine/sorumlusuna imzalatarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunmak ve uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmakla,

Güzel bir madde olmuş ancak o iş termin plânı içerisinde bir yıl boyunca o konudan yaptırım yapılmayacak diye eklenirse bence oldukça işleyen bir madde olacaktır. Neticede tesis yetkilileri haklı olarak yanlış yaptıkları durumu öyle " Ben bu konuda hatalıyım bunu size bildiriyorum" diye yetkililere bildirmek istemeyecektir. 1 yıl boyunca o konuyla ilgii yaptırım yapılmayacağı garantisi ise ılımlı yaklaşmalarını hatta teşvik edilmelerini sağlayacaktır.

Madde 8
(6) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan ve mevsimlik veya dönemsel çalışan tesis veya faaliyetler, çalışma sürelerini bakanlık veya çevre ve şehircilik il müdürlüğüne onaylatmaları durumunda, işletmenin sadece çalıştığı dönem içinde, bir çevre görevlisini istihdam etmek veya çevre yönetim birimini kurmak ya da çevre danışmanlık firmalarından, üyelerinin çevresel faaliyetlerini yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmeti almak,

Sezonluk çalışan tesislerin tüm yıl boyunca Çevre Yönetimine tabi olmasına rağmen neden sezon sırasında istihdam ya da hizmet alımı gerçekleştirebileceklerini anlamadım. Örnek verelim: Oteller. Nisan - Kasım ayları arasında faal olarak çalışırlar. Ancak kış aylarında Çevre konusunda hiç mi bir şey yapmayacaklar ? Atık bildirimi, izin ve lisans işlemlerinin takibi, atık yönetim plânları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkiler bir çok sefer kış aylarında da devam eden uygulamalar. Diğer sezonluk tesisler için de aynı olduğunu düşünüyorum.

MADDE 11 – (1) Çevre danışmanlık firmaları en az 5(beş) çevre görevlisi çalıştırmakla ve bunlardan;
a) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
b) En az bir çevre görevlisinin kamu yada özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az üç (3) yıllık mesleki tecrübeye sahip olması,
c) En az birisi, çevre mühendisi veya çevre ile ilgili teknik konularda yüksek lisans ve üzeri eğitim almış ve/veya 6 maddenin 2 nci fıkrası kapsamında belge almış çevre görevlisi olması,
ç) Diğer ikisinin çevre görevlisi olması,
zorunludur.
(2) Çevre mevzuatı kapsamında ölçüm ve analizleri yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilen özel veya kamu kurum/kuruluş laboratuarına, çevre danışmanlık yeterlik belgesi verilmez.
(3) Şahıs şirketlerine Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi verilmez.

Yeni kurulan, 3 yıl tecrübesi olmayıp da şirket kuranlara kapatın demek bence bu. Bir çoğumuz biliyoruz bu tecrübeyi sağlayamayacak çok firma olduğunu ve başta bir çok kişi de rahatsızdı belki bu durumdan. Bu firmalardan işlerini düzgün yapmayanları da vardır sağlam yapanları da vardır. Bence işini iyi yapmak isteyenlere sırf tecrübe yüzünden bir darbe vurmak olur bu.
Laboratuvar olup danışmanlık sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma var. Şimdi bu madde yüzünden bu şirketler ya istihdam ettikleri 3 personeli de çıkartacak ya da kapatacak. 5 yıllık mühendis piyasada şıp deyince bulamazsınız netice itibariyle. Önemli bir yararı istihdam sağlamak olan bu yönetmelik bu madde ile bir çok kişiyi açıkta bırakabilecek. Bence bu madde kesinlikle yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Şu an siteye ulaşılamıyor, ulaşılabilse sadece laboratuvar olanları sayacaktım açıkçası.

Madde 18
(2) Bir tesiste çevre yönetim biriminin veya çevre görevlisinin yanında, çevre danışmanlık firmasından da çevre yönetimi hizmeti almış olması durumunda her ikisi de aynı derecede bu Yönetmelikte belirtilen yükümlülüklerden sorumludur.

Bir çoğumuz uygulamada tesislerin Çevre konusunda cezalarını danışmanlık firmalarına yıkmak amacıyla sözleşmelere bu tür maddeler koymaya çalıştığını biliyoruz. Bu yönetmelikle birlikte resmen bu işin içine girmiş oluyor. Bir çok zaman olumsuz şeyleri imzalamak istemeyen tesis yetkilileri, sorun çıkartan yerlere bu madde avantaj sağlamış oluyor.

Geçici Madde 1
(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Çevre Yönetim Birimi onaylanmış firmalar ve Çevre Danışmanlık Belgesi almış firmalar bu yönetmelikte belirtilen şartları 1/7/2013 tarihine kadar sağlamakla yükümlüdür. Bu süre içinde için uygun hale gelmeyen çevre yönetim birimlerinin onayları ve çevre danışmanlık firmalarının belgeleri askıya alınır. Askı süresi içinde şartlarını bu yönetmelik hükümlerine uygun hale getiren çevre yönetim birimleri ya da çevre danışmanlık firmalarının belgeleri vize süresi bitimine kadar geçerlidir.

Daha önceden Yeterlilik Belgesi ve bu işi yapma hakkı verilmiş bir firmaya, o konuda yatırım yapmış ve personel istihdam etmişken bu şartlara uyması için 7 ay süre verilmesi bence yanlış. Sonuçta bu işi yapmak için bir yatırım yapıyor ve belgesini alıyor. Kazanılmış bir hak var neticede.
 
@safakyilmaz
MADDE 5 – (1) Tesis veya faaliyet ile bunların çevre yönetim birimlerinde veya yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarında çalışacak çevre görevlilerinde aranılacak nitelikler şunlardır:
a) En az dört yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak ve/veya çevre ile ilgili teknik konularda yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olmak ve çevre mevzuatı konusunda Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavında başarılı olmak,

Öyle olduğunu sanmıyorum ( düşünmek istemiyorum ) ama cümlede biraz düşüklük var sanırım. Farklı anlamlar içerebiliyor. Yüksek Lisans şartına "ve/veya" diyip sınav şartına "ve" deyince :S
Üstelik sınav geçerlilik süresi 1 yıl diye madde var taslakta ayrıca.
 
Çevre görevlisinin yükümlülükleri

(13) Çevre görevlileri çalıştığı firma dışında ikinci bir işyerinde çalışamaz. İkinci bir işyerinde çalışmadığına ve gerçek vergi mükellefi olmadığına ilişkin taahhüt belgesini sisteme yüklemekle,
yükümlüdürler.
LPG SORUMLU MÜD. ne olur arkadaşlar sizce
 
@safakyilmaz
''Geçici madde 1 - Bu Yönetmelik yürürlük tarihinden önce elektronik olarak sistemden alınan çevre görevlisi belgeleri vize sürelerinin sonuna kadar geçerlidir. ''
Yine çevre mühendisi olmamızın bir anlamı kalmadı !! Bakalım neler olacak..
 
Geçen hafta bakanlık tarafından danışmanlık firması denetimden geçtik. Denetimde çevre mühendilerine de sınav şartı getireceklerini söylemişlerdi. Ankarada danışmanlık firmaları ile yapılan toplantıda büro tescil belgesini sadece çevre mühendsleri odasından alınmadı yönünde bir madde olabileceği konuşulmuştu. Taslak yönetmelikte büro tescil belgesi ile ilgili bir madde göremedim. Çevre mühendisleri odası tamamen olayın dışında bırakılmış. Çevre mühendisinin ismi hiç geçmiyor neredeyse. Şuan ki yönetmelikte 2/3 çevre mühendisi olmak zorunda. Ancak taslakta 1/5 çevre mühendisi şartı getirilmiş. Ve o kişi koordinatör bile değil.
 
@safakyilmaz
Bence o madde yanlış yazılmış. 5 yıl çevre konusunda tecrübeli çevre görevlisi denmek isteniyor diye düşünüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst