• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Çevre görevlisi ve danışmanlık firmalrı hakkında yönetmelik yayınlandı.Tüm çevre mühendisleri çevre görevlisi oldular. Yönetmeliğe aşağıdaki linkten veya EKTEN ulaşabilirsiniz.

Kod:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Görevlisi.pdf
    904.1 KB · Görüntüleme: 204
12.11.2010 tarihi ile çevre denetim yönetmeliğinin 8,9,10,11,12,13,14,15,16. maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

aa.jpg

aa.jpg
 
- En az dört yıllık üniversitelerin balıkçılık teknolojisi mühendisliği, endüstri mühendisliği, fizik mühendisliği, gıda mühendisliği, hidrojeoloji mühendisliği, inşaat mühendisliği, jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği, maden mühendisliği, orman mühendisliği, orman endüstri mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, tekstil mühendisliği ve ziraat mühendisliği, fizik, kimya veya biyoloji bölümlerinden mezun olmak ve Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olmak.

-Çevre mühendisleri ile çevre mühendisliği alanında lisansüstü eğitime sahip kişilere istekleri hâlinde sınav şartı aranmaksızın çevre görevlisi belgesi verilir.

-Çevre ve orman uzmanı, şube müdürü veya en az 4 yıllık üniversitelerin teknik bölümlerinden mezun olup teknik personel olarak en az beş yıl görev yapmış olanlara, b) İl müdür yardımcısı, il müdürü, daire başkanı ve üstü görevlerde en az üç yıl görev yapmış olanlara,istekleri hâlinde sınav ve ücret şartı aranmaksızın çevre görevlisi belgesi verilir.
(Çevre mühendileri için ücret şartı var mı yok mu yazmaz iken personel için ücret şartı aranmaksızın diye belirtilmiş)

-6 ncı maddenin üçüncü fıkrası gereğince çevre görevlisi belgesine sahip olan kişiler, çevre mühendisleri ile aynı hakka sahip olarak çevre danışmanlık firmalarında çalışabilirler.
Bu kısımlar benim dikkatimi çekti bence üzerinde durulmalı
 
buda değişmeli zaten bu maddede saçmalıktan öte bir şey değil buda değişsin şeker dağıtıcam çocuklara :p
 
Yönetmelik daha bugün çıktı arkadaşlar belge ile ilgili hususlar yakında belirlenir. Daha belge ücreti bile belli değil dikkatinizi çekerim..
 
Sayın meslektaşlarım yönetmeliği ancak inceleme fırsatım oldu nacizane düşüncelerim aşağıdaki gibidir. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum sınav hakkının kalkması yoğun çabalar sonucu oldu emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fakat bu yönetmelik bence hala yeterli değildir. Bizim sınav şartımızın kaldırılması beni tatmin etmedi açıkçası. Sınav hakkı kalkınca herşey bitiyor mu? Bizler daha önceki uğraşımızda salt sınav hakkı için mücadele etmedik bundan sonra da böyle olacaktır.

Gelelim yönetmeliğe;

Madde 5) b) En az dört yıllık üniversitelerin balıkçılık teknolojisi mühendisliği, endüstri mühendisliği, fizik mühendisliği, gıda mühendisliği, hidrojeoloji mühendisliği, inşaat mühendisliği, jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği, kimya mühendisliği, makine mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği, maden mühendisliği, orman mühendisliği, orman endüstri mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, tekstil mühendisliği ve ziraat mühendisliği, fizik, kimya veya biyoloji bölümlerinden mezun olmak ve Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olmak.

Ben hala bu meslek dallarına mensup kişilerin çevre konusunda söz hakkı olmamasından yanayım. Çünkü çevre konusunda hiçbir mesleki eğitim almamış belkide gazetelerde ki çevresel haberlerden bile faydalanmamış meslek grupları listelenmiştir. Bu nedenle bu meslek grupları tamamen listeden kaldırılmalıdır.

c) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 listesi 7 nci başlığı altında 7.2, 7.8, 7.9, 7.10, 7.11, 7.12, 7.13, 7.14, 7.15, 7.16, 7.17, 7.18, 7.23, 7.25, 7.26, 7.29, 7.30, 7.31, 7.32, 7.33 bentlerinde sayılan faaliyet veya tesisler için, (a) ve (b) bentlerinde sayılan bölümlere ek olarak veteriner fakültesinden mezun olmak, bu tesislerde sürekli istihdam ediliyor ve Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olmak.

benmi yanlış yönetmeliğe bakıyorum bilemedim
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
yayınlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin ekinde bahsedilen hiçbir madde yer almamaktadır. Buda yönetmeliğin nasıl oluşturulduğu konusunda bize çok açık bilgiler vermektedir.

ç) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatının çevre yönetimi ve çevresel etki değerlendirmesi birimlerinde, 6 ncı maddede belirtilen görev ve sürelerde çalışmış olmak.

Bakanlık personelinin kendini besleme sevdası nedir anlamadım. Madem iyi bir yönetmelik yaptınız! bakanlık personelindeki çevre müh. leri belgeyi alsınlar diğer meslek grupları sınava girsinler. Çevre konusuna hakim iseniz zaten sorunsuz alırsınız belgeyi. Bu madde tamamen kaldırılmalıdır. Buna bağlı olan madde 6 3a,3b maddelerini yorumlamıyorum bile.

Madde 6) 5) Çevre görevlisi belgesi için Bakanlıkça belirlenen çevre görevlisi belgesi ücreti Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatırılır.

Bizim mesleğimiz bize satılıyor. Ücret ile ilgili olan maddeniz kaldırılması gerekmektedir.

Madde 7) 2) Organize sanayi bölgeleri yönetimleri bünyesinde, en az bir çevre görevlisinin istihdam edilmesi veya çevre yönetim biriminin kurulması ya da çevre danışmanlık firmalarından çevresel faaliyetlerin yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmetinin alınması zorunludur.

Organize sanayi bölgesi büyüklüğüne göre kriter konulmalıdır. Örneğin aktif çalışan 30 firmadan daha az kuruluş var ise en az bir çevre görevlisinin istihdam edilmesi veya çevre yönetim biriminin kurulması ya da çevre danışmanlık firmalarından çevresel faaliyetlerin yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmetinin alınması zorunludur aktif çalışan 30 firmadan fazla kuruluş var ise en az iki çevre görevlisinin istihdam edilmesi veya çevre yönetim biriminin kurulması ya da çevre danışmanlık firmalarından çevresel faaliyetlerin yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmetinin alınması zorunludur diye kriter eklenmelidir.

3) Belediyeler, il özel idareleri ve mahalli idare birlikleri veya bunların iştirakleri, Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan tesis veya faaliyetleri çevresel açıdan yönetmek üzere en az bir çevre görevlisi çalıştırmakla veya çevre yönetim birimi kurmak ya da yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmalarından çevresel faaliyetlerin yürütülmesi hususunda çevre yönetimi hizmeti almakla yükümlüdür.


Üstte yer alan madde de ki gibi nüfus veya sanayi durumuna göre kriter konulmalıdır.


Madde 8) 5) ve Madde 9) 4) 6 ncı maddenin üçüncü fıkrası gereğince çevre görevlisi belgesine sahip olan kişiler, çevre mühendisleri ile aynı hakka sahip olarak çevre yönetim birimlerinde çalışabilirler.


Bir sonraki değişiklikte çevre görevlileri 5 yıl çalışmış ise çevre müh. diploması almaya hak kazanırlar ibaresi eklenecek sanırım. Çevre mühendislerine sınav hakkı hariç ayrıcalık tanınmalıdır.



Madde 10) (1) Çevre yönetim birimi ya da tesis veya faaliyette çalışan çevre görevlisi;
a) Tesis veya faaliyet bünyesinde;
1) Çevre yönetimi faaliyetlerini mevzuata uygun bir şekilde yürütmek ve koordine etmekle,
2) Yürütülen çalışmaları düzenli aralıklarla izleyerek ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediğini tespit etmekle,
3) Yılda bir defadan az olmamak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre iç tetkik gerçekleştirmek ve iç tetkik sonucunda bir rapor hazırlamakla, bu raporu tesis veya faaliyet sahibine/sorumlusuna sunmak ve tesis veya faaliyet bünyesinde muhafaza edilmesini sağlamakla,
4) Uygunsuzluk tespit edildiğinde tesis veya faaliyetin sahibine/sorumlusuna uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunmak ve uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmakla,


Bakanlık burada farkında olmadan itiraf ediyor. İlgili madde de bahsedilen hangi meslek grubu üstteki maddeleri takip edebilecek, yorumlayacak ve önlem alacak kapasitededir. Tabi ki hiçbiri.
ÜSTTEKİ MADDELERDEN DOLAYI BU YÖNETMELİKTE ÇEVRE MÜHENDİSİ HARİCİ MESLEK GRUBU YER ALAMAZ ALMAMALIDIR. Çevre konusu deneme yanılma yaparak öğrenilecek bir olgu değildir.

Madde 12) (1d) Türk mühendis ve mimar odaları birliğine bağlı odalardan alınmış büro tescil belgesi.

Burada görünen o ki maddi durumu iyi olan diğer meslek gruplarından kişilerde 2 çevre mühendisi alarak bünyelerine kendi danışmanlık firmalarını kurabilecekler. Tabi şunu atlamamak lazım çoğu yerde patronun dediği olur. Bundan sonra çevreyi siz düşünün.

Madde 14) (3) Yeterlik belgesi alan firmalar vize dönemi içerisinde en az bir defa Bakanlık tarafından denetlenir.


Bu demek oluyor ki bakanlık danışmanlık firmalarını 5 yılda bir kez denetleyecek ve muhtemelende tam anlamıyla denetleme olmayacaktır. Vize süresi 5 yıl olsa bile bakanlık denetlemesi bence en az 3 olmalıdır.


Madde 16) (1) Sınav içeriği Bakanlıkça belirlenen; çevre mevzuatı ve uygulamaları konularını kapsar.


Madde 10 da ki ilgili maddeleri yazmıştık daha önce. Üstteki sınav içeriği hiçbir şekilde madde 10 u karşılayacak nitelikte değildir. Buda bakanlığın kendi içerisinde dahi çelişkili bir yönetmelik hazırlamasına neden olmuştur.




İncelememe baktığım zaman şimdiye kadar yayınlanan yönetmeliklerin işin ehli kişiler tarafından çıkmadığı yada bu yönetmeliğin amacının çevre olmadığını görmekteyim.



Herkese selamlar
 
Öncelikle mesleğimiz adına hayırlı olmasını dilerim.

Belgenin nasıl alınacağı ile ilgili olarak;

Şimdiye kadar olan uygulama devam edecektir büyük ihtimalle. Sadece Çevre Mühendisleri sınavı geçmiş kabul edilecektir. Belge alma işlemi aynı yapılacaktır.
Şimdiye kadar olan uygulama ;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Web sitesi üzerinden Çevre Görevlisi Belgesi alacak kişi kayıt-başvuru yapıyordu. Bu sırada istenen diploma, adli sicil kaydı, vesikalık fotoğraf, ücreti yatırdığına dair makbuz gibi belgeler vardı. Tabi bunlar mobil imza ile birlikte gönderiliyor. Çevre Görevlisi ile ilgili işlemler buradan yapılıyor.
Ancak bundan sonra aynı şekilde mi devam eder yoksa sistemi değiştirirler mi bilmiyorum. Büyük ihtimal dediğim gibi, Çevre Mühendisleri sınavı geçmiş olarak kabul edilecek ve aynı sistem devam edecektir.
 
değişin demek yerine değiştirelim demek daha doğru olur. sonuçta bu yönetmeliğin değiştirlmesi çmo nun başarısıdır daha örgütlü bir odayla çevre mühendisliği mesleğine sahip çıkma zamanıdır. Odanın bu konuda yaptığı çalışmaları şu şekilde özetleyebiliriz :


Değerli Meslektaşımız,

Oda yönetimine geldiğimiz günden beri; durmadan, yorulmadan yıllardır elimizden alınan mesleki haklarımızı tekrar kazanabilmek için gece gündüz demeden çalıştık.

Bu çalışmalarımız sonucunda bugün, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre Görevlisi Ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik ile artık Çevre Mühendisleri sınava ya da eğitime girmeyecektir. Yaklaşık 50 meslek grubuna verilen Çevre Görevliliği hakkı mücadelemiz sonucunda 20 meslek grubuna kadar düşürülmüştür. Hiç kuşku yok ki, Çevre Görevlisi olabilme hakkı sadece Çevre Mühendislerine ait olmalıdır. Bu sebeple kurulacak çevre danışmanlık firmalarında daha da ön plana çıkabilmek için Çevre Mühendisi sayısını bu firmalarda 2/3 oranına getirttik. Aynı zamanda bu firmaların Odamız tarafından tescil olması şartını da yönetmeliğe ekleterek meslektaşlarımızın alacakları ücretleri yükseltmek için firmaları kontrol yetkisini de kazanmış olduk.

Bu süreçte ne yazık ki bizi engellemeye çalışan meslektaşlarımız da oldu. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak bu engellemelere kulak asmadık, çalışmalarımıza devam ettik.

Aradan geçen altı ay içerisinde Çevre ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, diğer ilgili bakanlıklar ve kamu kurumları ve siyasi partiler ile defalarca görüşülmüş olup mesleki haklarımız ile ilgili hiç bir şekilde geri adım atmayacağımız kararlılıkla aktarılmıştır.

Bu yoğun süreçte Şube ve Temsilciliklerimiz ile sürekli temas içerisinde olunmuş, Birimlerimizden gelen görüşler yol haritamızı şekillendirmede yardımcı olmuştur. Odamızın hukuk müşavirleri ile yönetmelik süreci gün be gün değerlendirilmiş ve Oda görüşleri bu doğrultuda şekillendirilmiştir. Yönetmelik ile ilgili meslektaşlarımızdan gelen görüşler, Oda görüşü hazırlanırken, kurulan özel komisyon tarafından göz önünde tutulmuştur. Çevre Mühendisleri Odası Birimlerinin katıldığı olağanüstü toplantı ile eylem planı oluşturulmuş ve bu eylem planı Oda Yönetim Kurulu tarafından uygulamaya konulmuştur. Çevre Mühendisliği Bölümlerinde görev yapan Akademisyenlerimiz ile görüşülmüş ve konu ile ilgili yapılması gerekenler tartışılmıştır. Akademisyenlerimizin büyük bir çoğunluğunun katılımı ile bir imza kampanyası düzenlenmiş ve hazırlanan metne 130 öğretim üyesinin imza atması sağlanmıştır.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası 10. Dönem Oda Yönetim Kurulu, Odamızı meslektaşları ile beraber yönetmek için çıktığı bu yolda, Çevre Mühendislerinin gündemine giren ve tüm meslektaşlarımızı bir anda gelecek kaygısı ile yüz yüze bırakan ilgili yönetmelik sürecini başarı ile tamamlamıştır. Yayımlanan yeni yönetmeliği aşağıdaki adresten indirerek inceleyebilirsiniz.

Bu zor günlerimizde her zaman yanımızda olan değerli Çevre Mühendisliği Bölümü Akademisyenlerine, sadece bizleri mezun ettikleri için değil, aynı zamanda mezun ettikleri Çevre Mühendislerinin mesleki bilgilerini sorgulatmadıkları ve üniversitelerimiz tarafından verilen diplomaların arkasında durdukları için çok teşekkür ederiz.

Oda Yönetim Kurulunu yalnız bırakmayan Birim Yönetim Kurullarımıza, Çevre Mühendisleri Odası'nın örgütlü gücünü tek vücut, tek yürek olarak gösterdikleri için; Çevre Mühendisleri Odası personellerine, mesai mevhumu tanımadan çevre mühendislerinin idari işlerini yetiştirebilmek uğruna seferber oldukları için çok teşekkür ederiz.

Değerli üyelerimize, Çevre Mühendisliği mesleğinin içinde bulunduğu bu zor günlerde odaya olan aidat borçlarını ve hatta önümüzdeki yılların aidatlarını bile peşin yatırarak destek oldukları için; Odamıza kayıt yaptıran meslektaşlarımıza, Çevre Mühendisleri Odası’nın, Çevre Mühendisliği mesleğinin çıkarları uğruna çabaladığına inandıkları ve bizlere güvendikleri için çok teşekkür ederiz.

Mücadelemiz, mesleki haklarımızın tamamını eksiksiz alana dek devam edecektir. Bu süreçte yanımızda gördüğümüz her meslektaşımız bir can daha katıyor bize, bu süreçte gelen her destek mesajı biraz daha umutlandırıyor, biraz daha yüreklendiriyor bizleri. Bu süreçten "dalgaları karşılayan gemiler gibi, gövdemizle karanlıkları yara yara çıktık".

Çevre Mühendisleri Odası, yılmadan, yorulmadan, vazgeçmeden, tek vücut ve tek yürek mesleki haklarımızı savunmaya devam edecektir.

Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.

Saygılarımızla,

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu
 
Hiç şüphesiz değiştirilen bu yönetmelik beni ve çevre mühendisi meslektaşlarımı tatmin edecek nitelik ve yeterlilikte değildir. Yapılan bu değişiklik, bende dahil tüm meslektaşlarımız için bakanlık tarafından bahşedilen bir hediye gibi görünmektedir. Bakanlık bizleri öncelikle en kötüye hazırladı ve şimdi bu yönetmeliğe itiraz ya da tepki göstermememiz gerektiğine inandırdı. Olaya kötümser bakmak değil niyetim ve bu konuda gelinen nokta, katedilen mesafe azımsanamaz niteliktedir. Ve odamızın yaptığı tüm çalışmalar için kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum. Tepkilerin sonuçsuz kalmadığını öğrendiğimize göre nacizane fikrim ve dileğim bu konudaki çalışmaların devam etmesi ve yönetmelikteki maddelerde çevre mühendisleri lehine iyileştirilmelere devam edilmesidir. Çevre görevlisi olabilme hakkı yalnız ve ancak çevre mühendislerinin olmalıdır.
Mesleğimize daha fazla sahip çıkabilmek ve çalışmaların devam etmesi dileğiyle hepimiz için hayırlı olsun...:rolleyes:
 
ARKADAŞLAR;
Bazı arkadaşların sevindiğini görüyorum ama sevinmek son derece yersiz..bizim derdimiz sınavsız çevre görevlisi olabilmek miydi? asla bu olmamalı çünkü her çevre mühendisi bu sınavı 1-2 haftalık genel bi çalışmayla kazanırdı. önemli olan bu sınava girme hakkı bulunan diğer meslek grupları..bu arkadaşlar daha önce çıkmış sorulara hazırlanıp (yada kopya ihtimali de var) bu sınavı rahatlıkla verebilecek, ve bize gereksiz rakipler çıkacaktır..bu durumda bir işveren makine mühendisini tercih edecektir doğal olarak..hem makinelerime bakar hem çevre görevlisi olur diye düşünecektir.bu nedenle sevinmeyi bir kenara bırakıp tam istediğimiz sonuç çıkana kadar mücadeleye devam etmemiz gerek.
 
Dünyanın en iyi filmi seçilen Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) filmini izleyenler hatırlayacaklardır; filmin başrol oyuncusu mahkum Andy, hapishaneye kitap temin etmek için bazı kurumlara haftada 1 mektup gönderiyordu. Herkes ona boşuna uğraştığını, bakanlık da dahil hiçbir kurumun suçlular için kaynak ayırmayacağını, dolayısıyla istediği kitapların asla gelmeyeceğini söylüyordu. Fakat o, inatla her hafta bir mektup yazmaya devam etti. Sonunda mektup gönderdiği kurumdaki insanlar mektuplardan bıktılar ve ona kitap alması için 500 dolarlık bir çek ve bu çekin yanına artık daha fazla mektup yollamamasını belirten bir not iliştirdiler. Bu olayı herkes şaşkınlık içinde izlerken ve artık Andy' nin mektup yazmaktan vazgeçeceğini düşünürken, O ise arkadaşlarına dönüp şöyle dedi:
"Bundan sonra haftada 2 mektup göndereceğim."

Tepkilerin sonuçsuz kalmadığını gördüğümüze göre artık sesimizi daha fazla çıkarmalıyız!!
 
slm ark lar bu büyük bir basarıdır bence artık kendimizi geliştirmeliyiz bence onlarla aynı sertıikamız olacak ama bence sorun olmaz ilk tercihler biziz sektörde korkmayalım.ben bize sınavsız verilecek bu sertfika ama ücreti ne kadardır ve ne zaman alabiliriz ? bide çevre görevlisi ve çevre danısmanlık firması kurmak istesem ne kadar para lazım,çalısacak personel ve ekipmanlar neler olabılır ve nerelerden izin alabiliriz bilen varsa anlatabilirmi bana acaba saygılarımla :)
 
Açıkçası ben çevre görevlisi olabilmeme sevinenlerdenim. Biliyorsunuz 2011 Ocak ayından itibaren bizim çevre mühendisi olarak pek bi vasfımız OLMAyACAKTI özellikle ek 2 ye tabi olan işletmelerde çalışan çevre mühendisleri için....
 
Çok doğru bu yönetmelikte eskiye göre biraz daha bi düzelme var ama bu saçma sapan çevre görevlisi kelimesi tamamen çıkartılmalı nedemek çevre görevlisi ya koymadıkları meslek gurubu kalmamış.Ozaman inşaat görevlisi gıda görevlisi makina görevlisi zıraat görevlisi diye yönetmelikler çıkarıp bizide onlara dahil etsinler ama çıkartamazlar çünkü onların oadaları çalışıyor.Bizde durmadan odaya baskı yapmalıyız ne zamanki bu yönetmelik tam anlamıyla doğru bi şekilde çıkar ozaman biz çevre mühendislerinin önü açılır başka türlü bişey olacağı yok.
 
arkadşalar odanın gücü belli odayabaskı yapmakal olsaydı oda zaten uğraşıyor. benim adım hıdır elimden gelen budur diyor.bu işte artık muhattap çevre ve orman bakanlığı olmamalı.başbakanlık olmalı.adı çevre ve orman bakanlığı ama kollaması baş tacı yapması gerekn iki meslekten biri olan çevre mühendisliğin. yerin dibine batırdı.Veysel ERoğluda çevre mühendisi inşaattan yetşme ama çevre mühendsiliğinn kurucularından biri kendisi.kendi mesleğine insan nsaıl bu kadar sırt çevirir ya nasıl olsa biz o durumda değilz mi diyor acaba. bakalıklarda çalışanalra birşey olmicak tabi
 
Üst