• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Çevre Görevlisi Vize Yenileme Eğitimi Başvuruları Açıldı

Merhaba arkadaşlar,

1 Kasım 2018 - 1 Ağustos 2019 tarihleri arasında belgesi dolanlar için Vize Eğitimi başvuruları açıldı. Başvuru için son tarih, 5 Kasım 2018 olarak belirlenmiş.
İlgili duyurunun yer aldığı site:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Duyuru Metni:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
ben yanlış eğitime başvurdum galiba. benim belge sürem kasım da doluyordu. ekimde verilen eğitimi alıyorum simdi. tekrar mı basvurmam gerekecek o zaman
 
@DefnEsra

Siz vize eğitimi yerine sıfırdan eğitim alır gibi başvurmuşsunuz. İsterseniz bakanlıktan Sayın Adnan Macit'i arayıp bu bilgiyi iletin. Eminim çözüm yolu oluşturacaktır.
 
Aynı olayı bende yaşadım, burda bakanlığın da hatası var son vize yenileme dendi temmuzdakine bende buna istinaden eylüldekine başvurdum Kasım da bitiyor belgemin süresi diye ama sağolsun bakanlığımız vize için yeniden açmış eğitim
 
Eğitimim başladı Bn katılmadım daha eğitim e, fakat şöyle bi sıkıntı var Bn bu eğitimi alırsam 300 TL belge ücreti verecek miyim? Vize eğitimi 200 TL büyük ihtimalle de hatalı başvuru olduğu içinde vize ye başvurmam gerekecek
 
@Çevre2731
Bence bugün yetkililerle görüşüp eğitime öyle başlayalım. Büyük ihtimalle tekrar başvuru yaptıracaklar bosuna zaman kaybetmeyelim.

@DefnEsra
Merhaba az önce bakanlıktaki şube müdürü ile görüştüm. Tekrar vize için başvuru yapmamız gerekirmiş. Şu an verilen eğitimi belge süremiz dolmadığı için geçersiz sayılacakmış

@Cem Yılmaz
Cem bey teşekkürler siz bu mesajı yollamasaydınız yanlış eğitimle uğraşacaktım. tekrar vize için başvurmak gerekirmiş
 
@Cem Yılmaz[/QUOTE]

Cem bey
@Cem Yılmaz
Cem bey merhabalar.egitim ücretini halk bankası atm den mi yatırıyoruz yoksa içeriden mi alıyorlar
 
@gülçe yılmaz

Merhaba, içeriden alıyorlar. Siteye kayıt olduktan sonra eğitime başvuruyorsunuz. Referans numarasını, gişeye "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermayesi hesabına yatıracağım" dediğinizde size soruyorlar. T.C. Kimlik numaranızı verdikten sonra isminizi doğruluyorlar. Yaklaşık 10-15 dakika sonra Uzaktan Eğitim sitesine kayıt olduğunuz e-posta hesabınıza mail geliyor.
 
Merhabalar benim çevre görevlisi belgem Aralık 2018 de doluyor. ancak ben 30.11.2017-07.12.2017 tarihlerinde vize eğitimi aldım ve tamamladım. Sertifikayı da aldım. Onun dışında ECBS de bişey yapmam gerekiyor muydu? Çünkü ECBS de vize eğitimi aldığıma dair hiçbir bilgi bulamadım.
 
@nidal can

Siz şu an eğitimi tamamlayıp sertifika aldınız. EÇBS'nin Yeterlik Uygulaması kısmına girip belgenizi vize etmeniz gerekiyor. Acele etmenize gerek yok, daha 13 ay var. Önümüzdeki sene son 2-3 ay kala yapmanız daha sağlıklı olacaktır. 1 Aydan kısa süre kaldığında yaparsanız %50 cezalı ödersiniz, aklınızda bulunsun.
 
aynen öyleymiş, çok teşekkür ederim. ancak benim belgem aralık 2018 de doluyor. dolayısıyısla hemen ödemeyi yapıp imzalamak istedim. ancak imza kısmı ve onaylama kutucuğu aktif olmuyor. Neden bilginiz var mı acaba?
 
belge alabilmek için çevre mühendislerinin sadece eğitime katılması yeterlidir deniliyordu ancak eğitimlerin sonuna konana sınavları geçmeden eğitimi geçemiyorsun kendi mesleğimizi bize "görevli" olarak yapabilmemiz için açılan sınavı geçmemiz gerekiyor. yazık.
 
@Dgnklc25

İlk 15-20 videoyu kendim izleyip çözdüm ama artık yeter, hem çalışıp hem yetiştirmek çok zor. İnternetteki videodan cevaplara bakıyorum artık ben de. :rolleyes:
 
@Cem Yılmaz
İzlemek iyi sınav da iyi ama videoyu otomotik oynatmamak için arada bir koydukları 4 işlem, hatta dört değil 2 işlem sorularını düşündükleri kadar çevre mühendislerinin görevli olarak çalıştırıldıkları işyerlerinde aldıkları maaşı da düşünseler keşke analiz firmalarının ölçüm taban fıyatlarının sağlığını daha da sağlamlaştırmak için yaptıkları çalıştayları çevre görevliliklerinin de havuz sistemi yoluyla yapılması vb. çözümler içinde yapsalar keşke.

bu arada çalışırken 52 videoyu 1 haftada yetiştirmek bu şekilde zor gerçekten.

Birde eğitim videolarında eski e-izin sistemi anlatılıyor. entegre çevre bilgi sistemini hala öğrenememişler ama yarın bir çevre görevlisi entegre çevre bilgi sisteminde yaptığı hatadan ötürü ceza puanı alacaktır.
 
@Dgnklc25

O bir şey mi, "VİDEOYU BEĞENDİNİZ Mİ" diye bir soru var. Hayır derseniz videoyu tekrar izlemek zorundasınız. "Evet" diyene kadar geçirmiyor :)
 
Üst