• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

Ceyda Kazancioglu Kaynar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mayıs 2011
Şehir
Amasya
Firma
Amasya Belediyesi
Merhaba arkadaşlar;
Çevre Hukuku üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum lakin Türkiye de bu konu üzerine yüksek lisans yapabileceğim bi üniversite bulamadım. Acaba ben mi yeterince araştıramadım diye bir de sizlere sormak istedim. benim gözden kaçırdığım bir üniversite de var mı?ü

Çok teşekkür ediyorum.
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

Hukuk fakültelerini sorgula belki biri bu konuda esneklik gösterip çevre mühendislerini programa dahil edebilir.
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

Çevrenin hukuk boyutuyla ilgilenmenize saygı duyuyorum. fakat bana göre herkes kendi işini doğru ve dürüst bir şekilde yaparsa bir çevre mühendisinin hukukla işi olmaz diye düşünüyorum, sadece bazı temel konularda tabikide hukuksal boyutu bilmekte ve uygulamakta yarar var, ama daldandala atlamanın bir anlamı yok. Bu ülkede herkes kendi işini yaparsa makine mühendisinin şarkıcılıkla, çevre mühendisinin de hukuksal boyutla uğraşmasına gerek kalmaz. Tabi herkesin görüşü kendine, görüşlere saygı duyuyorum :)
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

İşimi "doğru ve dürüst" yaptığıma inanıyorum ve Türkiye de çevre hukuku üzerine çalışmaları yeterli bulmuyorum. Herkesin bakış açısı farklıdır ve bende saygı duyuyorum.
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

bir dönem bunu bende düşünmüştüm, çevre hukuku masterı yapsam nasıl olur diye..
avukat arkadaşlara da sormuştum hatta..onlar pek ciddiye almamışlardı tabii..

üniversitelere baktığımda ise hukuk masterı için sadece hukuk fakültesi mezunlarını alıyorlardı.
bende vazgeçmiştim. zaten şimdi düşününce, yeni mezunken bu tip bişey yapmak mantıklı gibi geliyor da, işin içine girince pekte gerek olmadığını görüyorsun.. bu da benim düşüncem tabii..

yine de belki gidip üniversite hocaları ile konuşup master yapmayı deneyebilirsin. belki kabul ederler veya daha iyi tavsiye verebilirler.
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

yüksek lisans çalışma konunuzu çevre hukuku üzerine yapabilirsiniz. sonuçta çevre hukuku çevre mühendisliği kapsamında yer alan bir konu. yüksek lisans yapanların çoğu, kendi uzmanlaşmak istediği alana yönelik bitirme yapıyor zaten. birçok üniversitede de bu konuda birikim ve deneyim sahibi akademisyen mevcut. çevre bilimleri ve mühendisliği anabilim dalı programı olan fen bilimleri enstitülerinde, akademik kadroları inceleyebilirsiniz.
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

yurtdışında çevre politikaları başlığı altında yapılabilir bana kalırsa. bununla ilgili programlar var (en azından almanyada vardı). türkiyede ise zaman kaybı. hem akademisyenler hem mühendisler için.
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

Yurtdışında yapmak kolay o konuda 1-2 üniversite ile görüştüm lakin işe başladım ve uzun süreliğine ayrılmam söz konusu değil. bundan dolayı Türkiye de yapmak istiyorum. Zaman kaybı tabirini ne için kullandığınızı açıklar mısınız anlayamadım da... :S :)
 
Cevap: Çevre Hukuku üzerine Yüksek Lisans yapmak

hukukçular pek ilgi duymayacaktır böyle melez bir bölüm açmaya ya da halühazırda açılmış alakalı bir bölüme truva atı mühendisler almaya.. belki bir özel üniversite bünyesinde özel sektöre "kurumsal karizma" sağlama amaçlı bir program açarlar. hatta etkinliği de olur belki ama sonuçta kamu yararı açısından bakınca faydasız bir deneyim olacağından neredeyse eminim.
 
Üst