• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre i̇zin muafiyet

R.Furkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mayıs 2018
Firma
Yok
Merhabalar,
Yeni işe başladığım firmam yakın zamanda ÇED Kapsam Dışı yazısını almışlar, denetime gelen birimler Çevre İzni'ne tabi olabilirsiniz gibi bir şeyler söylemişler. Konu ile ilgili Çevre İzni'ne tabii olup olmadığımız Ek 1 ve 2'de olanları içermiyor olarak gözükse de bunun için ÇED Kapsam dışı gibi bir başvuru görüş yapmam gerekiyor mu ? Gerekiyorsa EÇBS sistemi üzerinden mi başvuru yapılmalı yoksa direk il çevre ile mi konuyu görüşmem doğru olur ?
 
Ben de aynı durumlar karşılaştım. Zamanında kapsam dışı raporu alındıysa eğer, kapasitede artış olmadığı sürece belgeniz geçerliliğini korur. Bana İl çevreden böyle söylendi. Fakat bu durumu tabi ki kapasite raporunuzla desteklemeniz icap edebilir diye düşünüyorum. Şehirden şehire farklar da olabilir. Tavsiyem şehrinizdeki müdürlük ile görüşmenizdir.
Kolaylıklar dilerim.
 
Bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne çevre izin lisans görüş dilekçesi ile başvuru yapın (her ilin kendi sitesinde örnek dilekçe mevcut, yoksa basit bir üst yazı yazabilirsiniz.)
Ekine kapasite raporu , çed kapsam dışı yazısını ilave edin.
İyi çalışmalar.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
R.FurkanÜstadım Merhaba,

Eğer alıcı ortama emisyon kaynağı, atıksu deşarjı yoksa ve firmanın bulunduğu bölge yerleşim yerine 500 metre mesafeden fazla ise çevre izninden muaf olabilirsiniz. Muafiyet belgesi için entegre çevre bilgi sistemi üzerinden kapasite raporu, çed belgesi ve benzeri belgeleri yükleyerek başvuru yapıyorsunuz ve il çevre müdürlüğü tarafından değerlendirme sonucunda Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nin ek-1 ve ek-2 kapsamına girmiyorsanız değerlendirme muaf olarak sonuçlanır.
 
Olgaç Sürmelihindimerhaba çalıştığım tesiste gürültü, emisyon, atıksu deşarjı bulunmuyor. Çevre izin muafiyet yazısı almak istiyorum. Çevre izin lisans uygulamasına girdiğimde hangi sekmeden devam ediyorum.
Eğer 'Muafiyet Başvurusu (Madde17/1)-(Madde17/2)' buradan ise
'Onaylanmış GFB'niz bulunmaktadır. Muafiyet Talebinde bulunamazsınız.' gibi bir uyarı gözüküyor. Firmamız mevcut geri kazanım lisansımızı kapama aşamasında ve adres değişikliği yaptık muafiyet yazısı almamın sebebi de budur.
 
Merhaba,
Gıda ambalajı üretim tesisiyiz. 17/1 muafiyet başvurusu yapmak istiyorum. Kapsam seçiminde ne yapmam gerekiyor Ek1 ve Ek2 listesinde değiliz. Belgeler kısmında 'muafiyet belgesi' istiyor. Oraya tam olarak ne yükleniyor? Şimdiden teşekkürler.
 
Anonim (a284)Merhaba,

İl çevre müdürlüğünden daha önce alınan muafiyet belgeleri varsa yükleyebilirsiniz. Proses sonucu çıkan atıksularınız kanalizasyona deşarj ediliyordur ve kanal bağlantı izin belgeniz mevcuttur. Bu belgeyi atıksu konulu çevre izninden muaf olduğuna dair kanıt olarak yükleyebilirsiniz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba bende muafiyet başvurusunu sistem üzerinden yaptım ancak değerlendiriliyor olarak gözükmedi, 2 haftadır onay bekliyor şeklinde , onay bekleyen başvurularım kısmında duruyor. Bu şekilde Muafiyet alan arkadaşlar oldu mu?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Olgaç Sürmelihindiİzin, GFB ve Uygunluk başvurularında önce değerlendiriliyor, sonra onay süreci olarak yazıyor işlem durumunda evet. Ama bu muafiyet başvurusunda imzalamayı yaptım ve direk onay bekliyor olarak gözüktü ve hala aynı şekilde. Sistemden gönderir göndermez onaylayacaklarını düşünmüyorum, ilk defa Muafiyete başvurduğum için süreç nasıl ilerliyor, yada sistemsel sıkıntı mı emin olamadım
 
Üst