• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İyi Uygulamaları

Derya T

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Mayıs 2009
Şehir
Ankara
Firma
....
Merhaba Arkadaşlar,

Forumda bir çok konuda sorun-çözüm, soru-cevap şeklinde ilerliyoruz. Oldukça faydasını gördüğüm forumumuzda Tesislerimizde geliştirilen "İyi Uygulamalar"ın bir başlık altında toplanmasının hepimiz açısından faydalı olacağı kanaatindeyim.

Çevre Performans göstergeleri, geri dönüşüme katkıda bulunmak için yapılan çalışmalar, su tüketiminde tasarruf için yapılan çalışmalar, atıksuların arıtılarak tekrar kullanımı, enerji verimliliği, atık minimizasyonu ve şu an aklıma gelmeyen :) benzeri konularda , Tesislerde yapılan iyileştirmeleri bu başlık altında paylaşarak tesislerdeki çevre performansını artırabiliriz :)

İlerleyen günlerde kendi tesisimizde yaptığımız küçük :) uygulamaları burada paylaşacağım. Lütfen sizler de paylaşın. Umarım hepimize katkı olur. Sevgiler.
 
Danışmanlığını yaptığımız işletmelerde arıtılmış evsel atık sular, sulama suyu kriterlerine getirilerek bahçe sulama amaçlı kullanılmaktadır. bu şekilde tesislerin kapasitelerine göre her bir tesiste, günlük 20 ton ila 500 ton arasında su tasarrufu sağlanmaktadır.
danışmanlığını yaptığımız tesislerde ve ofisimizde geri dönüşebilir atıkları ayrı olarak biriktirerek belediye atık getirme merkezlerine ulaşımını sağlayarak hem atık minimizasyonu hem de ekonomik katkı sağlamaktayız.
yazıcıdan olabildiğince az çıktı alarak veya çıktı alınacaksa arkalı önlü yazdırarak, kullanılmış kağıtların arkalarını not kağıdı olarak kullanarak gereksiz kağıt tüketimini azaltmaya çalışmaktayız,
ofisimizdeki aydınlatma ürünlerinde LED tip ürünler kullanarak enerji tasarrufu sağlamaktayız
Saha denetim programlarını yaparken aynı güzergahtaki işletmelerin aynı gün için ziyaretini planlayarak hem zamandan hem yakıttan hem de Co2 emisyonundan tasarruf sağlamaktayız ;)
 
Önceki cevapları görüntüle…
Çünkü biz annelerimizden tasarruf etmeyi öğrendik , doğal kaynaklarımızı dikkatli kullanmayı öğrendik , dışarda iken yaptığımız çöpü çöp kutusu bulamazsak eve kadar çantamızda taşımayı öğrendik , artık sabunlardan sabun tozu yapıp makinada kullanmayı öğrendik , yırtılan kıyafetleri dikmeyi öğrendik , eve alınan kavanozlara turşu kurmayı , salça yapmayı öğrendik , pet şişelere çiçek dikmeyi öğrendik , eski tişörtleri pijama ardından toz bezi yapmayı öğrendik :D bla bla bla ... Daha ne kadar çevreci olalım yani :)
 
Biz de kullanılmış bor yağlarının üzerindeki kalıntıları yağ emici bezler ile alarak yani yağın ömrünü uzatarak tekrar kullanıyorduk. Bu uygulama kontamine atık miktarını biraz artırmıştı fakat yağ miktarı da düştüğü için işletme tercihi olarak düşünülebilir.
 
Arkadaşlar ahşap sektöründe yenilenebilir enerji, temiz üretim ve çevre ile ilgili eğitim vereceğim nasıl birşey yapabilirim. Ya da önceden böyle bir eğitim veren birisi varsa sunumunu benimle paylaşabilir mi?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
Değişen yönetmelikler, artan maliyetler, çevrenin artan önemi gibi süreçlerden dolayı bence bu konuyu canlı tutmalıyız arkadaşlar. D
 
Üst