• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Başvurusunda tespit edilen eksiklikler hk.

M. Hayri Cüneydi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2011
Şehir
Tekirdağ
Firma
ARFEN ALUMİNYUM SAN. VE TİC. A.Ş.
Arkadaşlar merhaba;

Çalışmakta olduğum tekstil firmasında benden önceki çevre mühendisi arkadaş çevre izin başvurusu yapmış ve aşağıda sıraladığım eksiklikler tespit edilmiştir.

a - ) İşletmeye ait tüm emisyon kaynaklarını bir arada gösteren emisyon özet raporunun yüklenmesi gerektiği
b - ) Emisyon konulu başvuru formunun,emisyon ölçüm raporu ve valilik tespit raporu ile çelişmeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiği,
c - ) İşletmeye ait emisyon ölçüm raporunda bazı baca gazı emisyon ölçüm raporlarının geçerlilik süresinin dolduğu ve yeniden emisyon ölçümlerinin yapılması gerektiği.

a şıkkı açık ve net.b şıkkı ile ilgili sormak istediğim başvuru formunu bulamadım.Nereden ve nasıl ulaşabilirim?a şıkkında zaten en son ölçümlerin özetlerini yükleyeceğim için c şıkkında sisteme ne yükleyeceğimi açıkçası anlayamadım.Bir de baca gazı ölçümleri 3 yılda bir yapılıyordu diye hatırlıyorum.Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler.
 
Hayri bey selamlar,
Emisyon ile ilgili olarak emisyoncularda o format var yani detaylı olarak işletmeye verdikleri rapor değilde biras daha özet hali... Bunu emisyon ölçümünü yapacak/ yapan talep edebilirsiniz o formatta da atsın size...

Emisyon konulu başvuru formu derken çevrimiçi çevre izinlerindeki elektronik ortamda var öyle bir form tekrar bir incelemekte fayda olabilir.

SKHKKY ile ilgili bir yönetmelik değişikliği oldu geçenlerde 3 yıllık periyotlar 2 yıla indi hani şu takip periyodu işi... Ölçüm tarihine bakın raporun geçmiş mi anlaşılır zaten.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Okan Bey.Ama elektronik ortamda araştırdım.Bulamadım şu emisyon konulu başvuru formunu.Çevre İzinleri için gerekli evraklara bakıyorum da sadece emisyon raporu var.Başka da bir şeye ulaşamadım.Tabii acemi olamamın da bulamamam da etkisi olmuş olabilir.Yardımlarınızı bekliyorum.
 
@M. Hayri CÜNEYDİ

hayri emisyon başvuru formu dediği, çevre izni başvurusunda raporu yüklemeniz gereken yerde tesisin emisyon kaynaklarına ilişkin emisyon değeri, baca sayısı, kütlesel debi değeri gibi kısımalrın girildiği bir yer açılıyor.
bu bahsettiğim kısmı; emisyon raporu yüklediğiniz bölümden bulabilirsiniz. zaten çevre izni başvurusuna girdiğinizde bu bilgileri dolduracağınız kısıma sayfa yönlenir.
 
Üst