• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisans İşlemleri

Defne. B

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Mart 2021
Şehir
İzmir
Firma
kamu kurumu
Merhaba arkadaşlar;

Çalıştığım yerde

Tehlikesiz atık toplama -ayırma (TAT) belgesi (bitiş 29.06.2022)
ÖTA geçici depolama (bitiş 24.08.2022)
Hurda Metal-ÖTA işleme (bitiş 24.08.2022)
Atık Ara Depolama (bitiş 24.08.2022)

izin/lisansları var . Çevre yönetim birimi mevcut fakat çevre mühendisi doğum izninde ne zaman geleceği net değil. 180 gün önceden başvurma şartı var izin/lisans yenileme için. (hatta 180+60 gün bilgisi verildi forumda) Ben şimdiden gerekli evrakları oluşturma çalışmalarına başlamak istiyorum, ön hazırlık yapmak istiyorum ( geç kalmak istemiyorum/ yoksa kaldım mı? :( )
Kabaca süreci tarif edip ön hazırlık yapmam gereken durumlar/evraklarla ilgili bilgilendirme yapanlar olursa sevinirim.
(gerekli belgeler yada formatlar şunlardır vs.) Mesela EK3-C de"teknik uygunluk raporu " yazıyor. Bu raporu biz mi hazırlıyoruz?
"
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Burcu.AÜstad Merhaba,

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesinin yenilenmesi için belgenin geçerlilik süresi dolmadan önce ne zaman başlatılması ile ilgili bir süre bulunmamaktadır. Ancak en az 2 ay önceden dilekçe ile başvuru yaparak yenileme işlemlerinin başlatılması gerekir.

Diğer konulardan alınan izin/lisans işlemlerini her şeyi tamamlamak suretiyle belgelerin geçerlilik süresi dolmadan 180 takvim günü öncesinden süreci başlatmak gerekir. 24.08.2022 tarihinde doluyorsa en geç 24.02.2022 tarihinde başvuru yapmanız gerekir. Sistem de kalan başvuru gün sayısını size bildirir. Bu süreye il müdürlüğü uygunluk yazısı başvurusu dahil edilmez. Bu süreden önce sizin il müdürlüğü uygunluk yazısını almanız gerekir. Bu süreleri göz önüne alırsak sizin 2021 Aralık ayında yenileme işlemlerini (il müdürlüğü uygunluk yazısı için) başlatmanız gerekir. Bu arada teknik uygunluk raporlarını çevre mühendisleri hazırlayabilir.

Screenshot_20210405-233545_Office.jpg
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar. tehlikesiz atık geri kazanim tesisi uygunluk yazisi basvurusu yaparken basvuru izin konusu seçiminde hava emisyon, gürultü ve atıksu desarjini muaf mi seçeceğiz? Yoksa dahil seçip il müdürlüğü mü muafiyet verecek?
 
merhaba, çevre izin ve lisansta onay sürecindeki evrak ne kadar sürede onaylanır.
 
Arkadaşlar selam, doğru konu mu bilmiyorum :) Bir firmama çevre izin belge yenilemesi için il müdürlüğü uygunluk yazısına başvurdum, memur denetime geldi. Şöyle bir şey oldu. Bir önceki izin başvurusunda il müd. uygunluk için denetime geliyor, kapasite raporunun bitmesine 3 ay var, onu yazıyor. Firma diyor ki biz kapasite artışı yapacağız, memur da tamam çevre izin belgesi başvurusunda kapasite artışı olarak yeni kapasite raporunu ekleyin diyor. Yeni kapasite raporu eklenip başvuru yapılıyor ve onaylanıyor. Bu kapasite raporunda 2.adres de yazıyor, memur bunu artık görmemiş, bizim firma da farkında değil. Neyse bu sene yenileme başvurusu geliyor, kapasite raporunda 3.adres de yazılı. Fakat ana adresim değişmedi. Firma çok büyük, 3 kapısı var. İkisi başka caddeden giriliyor. Fakat içeriye firma çalışanlarından başkası giremiyor, yani yürüme yolu falan yok. Tek bir alan. Sormak istediğim şu; benim ilk adresim değişmedi, kapasitem de değişmedi, fakat adresim 3 tane oldu. Fakat bir önceki çevre izni tek adres ile alınmış. Bu durumda GFB'den mi başlanması gerekiyor? Yoksa direkt çevre izin adres değişikliği şeklinde mi yapmalıyım? Sonuçta ana adresim değişmedi, taşınmadım, sadece kendime bloklar ekledim.
 
Merhabalar,

04.08.2021 tarihinde Çevre İznimizin süresi bitecek. İzin yenileme işlemleri kapsamında 18.01.2021 tarihinde Uygunluk yazımızı aldık ve Çevre izni yenileme olarak EÇBS üzerinden gerekli belgeleri ekleyerek başvuru yaptık. Süreci takip eden memur sürekli eksiklikler çıkarıyor, defalarca emisyon ölçüm raporunu çok detaylıca inceleyerek değiştirtti (ilaveler ekletti, daha fazla detay ekletti, ekstra ölçümler istedi, son yazdığı eksikliklerin (15 madde) çevre izni süremizin bitişine kadar yetişmesi çok zor. Tekrar ilave ölçümler istemiş, MELBES'ten tekrar başvuru yapmak gerekecek vs. Tüm bunlar Yetişemezse ne olacak, GFB mi almamız gerekecek, firmanın faaliyetlerini yürütmesini engelleyecek bir durum oluşur mu?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Beril Ç.Çok Fazla ayrıntı var, kolaylıklar diliyorum, ancak hiç moralinizi bozmayın halledebilirsiniz, bir ucundan başlamak gerek sadece. Benim önerim İl Müdürlüğünü arayıp başvurunuzun bakanlıkta kime düştüğünü öğrenmeniz. Onlar görüntüleyebiliyorlar. Sonrasında eksikleri yazan kişiyle aklınıza takılanlar hakkında konuşabilirsiniz. Neticede dosyayı o değerlendirecek o ne istiyorsa o şekilde hazırlıklarınızı tamamlarsınız.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
duygu G.Merhaba Duygu hanım, denetime gelen ve dosyamızı takip eden yani bu eksiklikleri yazan memur ile sürekli iletişim halindeyim. Bana fazlaca yol gösteriyor sağolsun yardımcı oluyor ama çatır çatır eksiklikleri de yazıyor :D Tek endişem süremizin az kalmış olması sebebiyle eksikleri yetiştirememek.

Emisyon ölçümünü yaptırdığımız firma toz ölçümlerini yanlış yapmış (eksikliklerde memur o şekilde belirtmiş) ve raporda çoğu yerde uygunsuz/eksik bilgiler var. Onların raporu tekrar tekrar düzenlemesi gerekiyor. İşin bir diğer kötü tarafı da emisyon ölçümünü yapan laboratuvarn yetki belgesi askıya alınmış, tekrar edilmesi gereken ve eksik olan ölçümleri onlar yapamıyor, mecburen MELBES üzerinden başka bir başvuru oluşturdum vs derken birsürü prüz çıktı. Umarım yetişir :)
 
Üst