• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yönetmeliği

bu arada eklerde değişiklikler var mı arkadaşlar EK1 ve EK 2

ben birkaç tanesini belirledim EK 1 (8.2 elektronik atık işleme dahil edilmiş)
birde EK 2 - 2.16 maddesi maden ocağı olarak geçmiş(bir öncekinde )
 
arkadaşlar tabloyu yönetmeliğe göre yaptım işverene sunacam eksik olduğunu düşünmüyorum ama sizdende onay aldım rahatladım, ek listelerde maddelerin yeri değişmiş kis,inin içeriği değişmiş sistem ne zamn yönetmelikle birlikte çalışır görmek lazım ama bu yönetmelik yürülüğe giriş tarihi ertelenecek büyük ihtimal sistemsel çalışmalar yetişmez
 
ortak belgelerin azaltılması ıyı olmuş. iş akım şeması ve proses özetinde vaziyet planı ve kanal bağlantı izni konulduğu halde ayrıca yüklemek gerekiyordu. şimdi bu belge yoğunluğu kalkmış.
 
@CMNet Okuru
Yönetmeliğin birine göre Organize Sanayi Bölgeleri atıksu arıtma tesisi için çevre görevlisi istihdam etmesi yeterli,diğerine göre Ek1 de olduğu için ya çevre birimi kuracak yada danışmanlık hizmeti alması gerekiyor.Burada biraz karışılık var demek istedim.
 
@Kezban Özer

yönetmeliği okuyunca aynı şeyi ben de düşündüm, ÇYB kurmayıp çevre görevlisi bulunduran OSB arıtmasının izin lisans işlemini nasıl yapacak ? ayrıca ya bir danışman tutacak ya da ÇYB için birini alıp kuracak.. bence de çelişkili olmuş bu kısım...
 
peki yönetmelik eklerinde bulunan fakat eşik değerlerin altında kalan faaliyetler madde 17 kapsamında mı değerlendirilecek. yoksa EK2 ve EK 2 listelerinde yer almayan faaliyet olarak mı geçecek
 
@Yasemin Aslantürk
İtirazım var Yasemin Hanım.
GFB belgelerinde eksiklik varsa ilk red yediğimizde 1 kere olmak üzere başvurduğumız izin-lisans konusu için belge bedeli kadar ödeme yaparak tekrar başvuru yapabiliyoruz.
Tekrar yapılan başvuruda eksiklik bulunur ve red gelirse, işletme 60 takvim günü kapatılıyor ve 60 takvim günü GFB başvurusu yapamıyoruz.
İlk reddi yemişseniz ve bu 60 günlük süreyi kullanarak GFB-izin-lisans başvurusunda bulunursanız ve kabul edilirse, belge ücretini iki katı ödüyoruz.
Bu ikinci aşamada da belgeler eksik veya ret alırsa, bu sefer işletme 90 takvim günü kapatılıyor.
Bunları da başvuru diyagramına eklemekte fayda var. En önemli husus benim için budur.
(uğursuz Madde-13'ün (3). fıkrası)
 
) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.

a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,

b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,

c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,

ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin veya toplam yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artmasıveya artış miktarının bu Yönetmeliğin Ek-1 Listesi kapsamında yer alması.


30 günlük ek süre verilmiş.
 
@shalic

Ayrıca; "8.2 Ambalaj atıkları dışındaki, tehlikesiz atık niteliğinde olan plastik türevli ve/veya tekstil türevli atıkların geri kazanıldığı tesisler" maddesi ile plastik geri kazanımı yapanlar ek-2 ye alınmış,

Tekstilde ÇED Yönetmeliği gibi sınır getirilmiş, yine yeni yönetmelik 3.9 ile kaplama havuz hacmi 30 metreküp altında olanlar kapsam dışında kalıyor.
 
@jn6zo

Yönetmelikte mevcut belgelerin süreleri sonuna kadar geçerli olacağı ile ilgili bir nüans var... Halihazırdaki Ek1 tesisiniz Ek2 olmuş olabilir bu mevzuatla fakat süreci başa almak ve Ek2 yapacağım diye uğraşmak hiç pratik değil, izin bitiş tarihinden belirtilen süreler kadar önce (mevzuat 180 takvim günü demekte fakat daha öncesinde yetkili merciden görüş almak mantıklıdır) yeni belge müracaatında düşünülmesi gereken bir durum olduğu fikrindeyim.

2014 model bu mevzuatın tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.

Selam ve saygılarımla.
 
Ek-2 de yer alan OSB ve sanayi siteleri ek-1 e geçmiş. bünyesinde 8 firma olan OSB danışmanıyım. atıksu arıtma tesisleri bile ek-2 de. bu konuya ne demeli?
 
Üst