• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yönetmeliği

bu durumda gfb başvurusu yaparken oluşturacağımız iş akım şemasında bölüm 6.Atıksu deşarjı kısmında belirtilen protokolü alabilen var mı arkadaşlar. Evsel atık suyumuzu vidanjör ile çektiriyoruz, vidanjör belediyenin sağladığı vidanjör belediye daha doğrusu iski böyle bir yazı vermek istemiyor(biz bu yazıyı alır da başka vidanjörler ile çektirirsek zor durumda kalırlarmış, bu yüzden böyle bir yazı veremezler miş).

bu kısma alındı makbuzunu yükleyerek devam edebilecek miyiz sizce?
 
merhaba arkadaşlar,
lisans yenilemede 180 takvim günü önce başvuru yapılır ve gfb başvuru süreci uygulanmaksızın yönetmeliğin 9.maddesi uygulanır dıyor. şimdi sadece il çevreye ek3 c de olan belgelerı sunmamız yeterli mıdır? sıstem uzerınden bır sey yapılamayacak doğru mudur?
yanlıs mı anladım ya da:(
 
arkadaşlar merhaba 10.8 Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer almayan, alıcı ortama atıksu deşarjı olan işletmeler. şeklinde tanımlanmaktadır. örneğin bir turizm kompleksi 10.7 maddesinden ek-2 de bulunmakta, bu komplekse ait ters ozmoz sistemi atık suyu izin kapsamında değerlendirilir mi?
 
@ismail kaya
tesisin ters osmos sisteminden çıkan su alıcı ortama deşarj ediliyorsa mutlaka atıksu deşarjı konulu çevre izni almak zorundadır. Ek-2 10.7 ve 10.8 kapsamında olur kısaca. Peki çıkan su nasıl değerlendiriliyor?
 
tskkrlr denize deşarj ediliyor yada seyreltilip bahçe sulamada kullanılıyor ayrıca denize deşarj ederken üniversiteden rapor almaktayız yapılan analizde denize deşarj yapılan su da parametrelerde cok az bir değişiklik oluyor yani hiç bir zara verilmiyor alıcı ortamlara

denize deşarj surecinde parametrelerde cok az değişiklik olduğu için alıcı ortama zarar vermediği için izinden muaf olması gerektiğini dusunuyorum
 
@ismail kaya
HAKLISINIZ İSMAİL BEY,
EK-2 10.7 MADDESİ ÇELİŞKİYE NEDEN OLAN BİR MADDE OLMUŞ. EK-1 VE EK-2 MADDELERİNDE YER ALMAYAN İŞLETMELER İFADESİ SİZİN VERDİĞİNİZ ÖRNEK DOĞRULTUSUNDA ÇELİŞİYOR.
 
Rica ederim. Söylediğiniz mantıklı zaten ters osmoz çok verimli bir ileri arıtma yöntemi ve parametrelerin istenilen standartları sağlayacağı kesin. ama deşarj söz konusu olduğunda o iznin her türlü alınması gerekiyor. hatta denizi geçin sadece bahçe sulama için bile kullansanız alıcı ortama deşarj sayıldığından izin gereklidir.
 
@OlcayE
OLCAY BEY SANIRSAM İSMAİL BEY TERS OZMOZ SİSTEMİ ATIK SU ÇIKIŞINDAN BAHSETMEKTEDİR.
 
@Ulaş Özdemir Sanırım haklısınız. Ben işin o kısmını düşünmemiştim ama dediğim gibi ters osmozdan çıkan atıksuyu denize deşarj etseler, çıkan temiz suyu bahçe sulamada kullansalar gene izne tabi olur. ayrıca bahsettiğiniz 10.8 çelişkili olmuş biraz doğru ama kapsama girmeyen ve herhangi bir atıksu deşarjı olan işletmeler için iyi bir madde olmuş.
@anil.topal mesela bu firmalarında girmesi lazım anıl kardeşim ama atıksuyu foseptikte falan mı biriktiriyorlar ne yapıyorlar anlamadm:)
 
@OlcayE
3.9 ile kaplama havuz hacmi 30 metreküp altında olanlar kapsam dışında kalıyor. Artık nasıl takip edilecek bilemiorum taahhüt verirler heralde çed de :)
 
@anil.topal
mecbur öyle yapacaklar ama 6 ay değil mi max depolama süresi? illaki bertaraf edecek o atıksuları.. kapsamdışı kaldıysa danışmanlık almayacaklar o zaman sizden değil mi?
 
@OlcayE
Aynen öyle danışmanlık almayıncada artık kaç ay depolar, gönderir mi? Oda allaha kalmış ..
 
@shalic
Ben bu Protokolü imzaladım belli bir ücret karşılığında doldukça (Önceden belediyeydi şimdi ESKİ oldu) gelip vidanjörle çekiyorlar. Açıkcası başka bir vidanjörle çekmenin sıkıntısı olduğunu sanmıyorum nereye boşaltacağı sıkıntı olur belediye kanalizasyon sistemine boşaltmanıza sıkıntı çıkarmazsa hiçbir sıkıntı olmaz

@evrem yeşil

Çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru

MADDE 7

(2) Bu Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler için geçici faaliyet belgesi, çevre izni veyaçevre izin ve lisansı başvurusu elektronik veya mobil imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılır.
 
@Burak Dumlu
bu protokol için nasıl bir yol izlediniz, ve eskiyle yaptım demiştiniz sanırım benimde iski ile yapmam gerekiyor ama abonelik vesaire bir sürü evrak ve işlem istiyorlar sizde bunlar istenilmedi mi atık su aboneliği gibi?
 
Merhabalar, eski yönetmeliğin Ek 2 listesinde yer alan balık çiftlikleri şimdi yeni yönetmelikte iki listede de yer almıyor bu durumda önceden aldığımız muafiyet yazısı için başvuru yapmamıza gerek yok mudur, fikri olan var mıdır?
 
@Ruhide Kurutan
Ruhide Hanım merhaba, yeni yönetmeliğin Ek-2 Listesinde Madde "7.27 Su ürünleri işleme tesisleri." kapsamında değerlendirilecektir. Yinede görüş sormanızda fayda var. İyi çalışmalar.

Merhaba arkadaşlar,

Yeni yayımlanan yönetmeliğin EK-1 ve EK-2 listelerini eski yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 si ile birleştirmeye çalıştım. Böylelikle farkları daha net görebiliriz diye düşünüyorum. Listede Mavi ile belirtilenler Madde numarası değişmiş ve/veya ek kapsamı değişmiş olanları; kırmızı ile belirtilenler çıkartılanları; yeşil ile belirtilenler ise yeni eklenenleri göstermektedir. Yanlış yapmamak için baya uğraştım fakat gözden kaçırdığım şeyler olabilir. Eğer dikkatinizi çekerse lütfen söyleyin, düzeltelim.. Umarım işinize yarar, iyi çalışmalar herkese..
 

Ekli dosyalar

  • İzin Lisans Yönetmeliği EK-1 ve EK-2.pdf
    237.6 KB · Görüntüleme: 140
@Tolgay Doğan
Tolgay Bey,

Ben de otellerle ilgili çalışıyorum. Ancak önceki süreçte 1.2.2'ye zaten tabi olunmuyordu ve İl Müdürlükleri de bunu söylüyordu. Şu an itibariyle önceden yerleşim yerleri dışındaki oteller ifadesi varken, EK-2 10.7 maddesi ile tüm otelleri kapsam içine almışlar. Ancak kanalizasyona bağlı iseniz ve sadece bu maddeden tabi iseniz tüm konulardan muafiyet almanız gerekiyor.

Oteller ile ilgili anladığım sonuç şu ki tüm otellerin lisans konularından muaf olsa da çevre görevlisi bulundurma ya da danışman firmadan destek alma zorunluluğudur.
 
@hakancihan
Hakan Bey bu konuda görüş aldınız mı acaba? Bize balık çiftlikleri tamamen yönetmelik dışında denildi.
 
Üst