• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yönetmeliği

@Olcay Çetin

"Hocam otellerdeki buhar jeneratörleri sıhhi tesisat amaçlı kullanılır, fazla zorlamasak?"

ben bu cümlede yardimci olmaktan ziyade bi dikte sezdim. herkese boyle yardimci olmaya calisiyorsaniz, elestirilerinize de biraz özen göstermelisiniz bence, sonra gelişmemiş insanlardan ters tepki alabilirsiniz...

ama yine de yardimci olmaya calistigini icin saolun...
 
Merhabalar benim çok acil bir sorum olcaktı. Lisanslı bir TAT de çalışmaktayım. Bizim vergi levhamızdaki ana faaliyet kodumuz 46.77.02 dir tehlikeli sınıfa giriyoruz. ama kapasite raporumuzdaki nace kodumuz 38.31.02 yani çok tehlikeliye giriyor. Şimdi hangisi doğrudur ki bence vergi levhamızdaki ? Ve de kapasite raporumuzdaki nace kodunu değişirsem lisansla alkalı bir işlem yapmam gerekir mi ? Lütfen yardımcı olur musunuz ????
 
Genelde (ÇED, izin lisans işlemleri vs.) kapasite raporundaki bilgiler esas alınır ama sizin durumunuz için net bir bilgi veremeyeceğim.
 
@Şebnem Mahmude Ayzıt
SGK Sicil numaranızdaki kod ne ise tehlike sınıfınız o olur. Eğer değişiklik yapacak iseniz firma SGK Sicil kodunuzun numarasına göre diğer evraklarınızı değiştirip, İl Müdürlüğü'nü bu konuda yazılı olarak bilgilendirebilirsiniz. (Üretim konularında değişiklik olmayıp NACE Kodu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı doğrultusunda değiştirilmesi, ekte değişmeden önceki evraklar ve değişen evrakların sunulması gibi)
 
Merhabalar, üretim faaliyetine geçici süre ile ara veren bir işletme (çevre izni mevcut) faaliyetin durduğuna dair nasıl bir bildirim yapılmalıdır?
 
@Ezgi Özturan
Tesis ek-2'de Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne faaliyetin durduğuna dair dilekçe yazarsınız, onlarda gelip bakarlar ve kapalı onayı verirler.. Eğer ek-1 'de ise bakanlığa yazarsınız, İl müdürlüğünü dağıtım kısmına eklersiniz.
 
arkadaslar merhaba
  • danışmanlığını yaptığım hastanenin çevre izni mevcut (''ilgili yönetmelik ek-2 listesi 10.14 maddesinde yer almakla birlikte alıcı ortama atıksu deşarjının söz konusu nedeniyle çevre iznine tabi olmadığı kararı verilmiştir.'' )
  • tesiste kapasite artırımı, yeni bir emisyon kaynağı nede alıcı ortama deşarj oluşmadı.
  • fakat bu izin alındığında çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanlar hakkında yönetmelik hükümleri kapsamında Ek-2 10.14 iken yenilenen yönetmelikte Ek-2 10.9 maddesinde yer almakta bu durumda mevcut izni yenilemek gerekir mi?
 
Evet Kapsam Değerlendirilmesi yapılması lazım. Bunun için il müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuru yapmanız gerekmekte. Çalıştığınız hastahane İSTANBUL da ise dilekçenin ekine Mevcut Çevre İzin belgenizi ve Kapasite raporunuzu koymanız yeterli ..
 
Dilekçe ekte kapasite raporu bile koymamışım bir sorun yaşamadım bu şekilde dilekçe yazdıktan sonra ..
 

Ekli dosyalar

  • Ek Kapsam Belirleme Yazısı Örnek.docx
    42.9 KB · Görüntüleme: 82
merhaba herkese,

halihazırda bulunan çevre izin ve lisans belgesi için atık kodu ekleme yapacağım. lisans yenilemesini yeni sistemde hiç yapmadım. ilk uygunluk yazısına müracaat mı etmem gerek sistemden?

yardımcı olur musunuz?
 
Evrem Hanım Merhaba,
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.
Çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi
Madde 11
(4) Çevre izin ve lisansı belgesi bulunan ve Ek-3C’de yer alan lisans konuları kapsamında faaliyet gösteren işletmelerin, çevre lisansına tabi tesisler veya üniteler eklemek istemesi halinde eklenecek tesisler veya üniteler için geçici faaliyet belgesi ile çevre izni ve lisans belgesi başvurusu münferit olarak yapılır. Çevre izni konusu işletmede bulunan tüm tesisler dikkate alınarak değerlendirilir ve uygun bulunması durumunda mevcut çevre izin ve lisansıbelgesi geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla belge yeniden düzenlenir.

Atık kodu ekleneceği zaman iş akım şeması ve proses özeti aşağıdaki linkte yer almaktadır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
aşvuru Lisans Konusu Seçimi
  • GERİ KAZANIM
  • BERTARAF
  • ÖN İŞLEME
  • ARA DEPOLAMA
toplama ayırma için hangisini seçmem gerekiyor?
 
Merhabalar
Bir tesisin Çevre İzin Lisans yönetmeliği ek listesindeki yerini bulmak için nasıl bir yol izliyoruz?
Benim bulmak istediğim tesisin;
nace kodu
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve kapasite raporundaki Üretim konusu ;
"Geri Dönüşümden Plastik Granül Üretimi" olarak yazıyor.
Ek listeye baktığımda Ek-2 4.1.9 Temel plastik maddelerin (polimerler, sentetik elyaflar ve seluloz bazlı elyaflar) üretildiği tesisler.
maddesini buldum ama doğrumu bilemedim Bu konuda il müdürlüğüne görüş sormam mı daha doğru olur?
 
Merhaba,

Tabi ki en doğrusu, İl Müdürlüğünden kapsam belirleme yazısı istemektir. Ancak Geri Dönüşümden Plastik Granül Üretimi'nde öncelikli olan ibare Geri Dönüşüm ibaresidir. Atık yönetimi faaliyetlerine bakmanız gerekiyor. Ambalaj atığı ise EK - 2 Madde 8.1 olacak, değilse EK - 2 Madde 8.2 olacak. Diğer maddeler yan faaliyet olarak girecektir. Ancak en başta söylediğim gibi, garantili yöntem İl Müdürlüğü görüşü almaktır.

Bunun için kapasite raporu ve iş akış şeması yeterli olacaktır.
 
Üst