• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin lisans yönetmeliği

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi 01.11.2014 tarihinde çevre izin ve lisans yönetmeliği yürürlüğe girecek, gfb başvurusu yapmanız gereken tesisleriniz için işlem sıranızı nasıl belirleyecek siniz yani kasım ayı girmeden il müdürlüğü uygunluk başvuru dilekçelerini teslim etmek mi mantıklı yoksa kasım ayı girdiğinde başvuru yapmak mı. ben açıkçası Kasım ayının girmesini beklemeyi planladım çünkü önce başvuru yapsaydım bir önceki yönetmeliğe göre değerlendirme olacaktı mecburen. yeni yönetmelik uygulama açısından daha net (yapı kullanım izni istenmiyor) sizin düşünceleriniz nelerdir.
 
Ben de il müdürlüğüyle olan işlemlerim için yürürlüğe girmesini bekliyorum yönetmeliğin. Bana göre en mantıklısı da bu, muhtemelen il müdürlüğündekiler de bekletirler zaten değişecek diye.
 
hem cezai duruma düşmemek hem de yeni yönetmelik çerçevesinde değerlendirilmek amaçlı Kasım ayı girer girmez gitmek o zaman mantıklı olacak, teşekkürler.
 
Böylece kaba bir hesapla 6-8 ay sonrasında yeni Çevre İzin Lisans Yönetmeliği Ek'lerini ve yüklememiz gereken dosyaların bulunduğu ekranı da görebiliriz. :)

Şaka bir yana güzel olmuş yapanın eline sağlık ancak Aylık Seyahat Takvimi kısmı çalışmıyor sanki ya da ay başlarında mı aktif oluyor acaba?
 
"E-Denetim 13 Pilot İlde Uygulanma Aşamasına Geldi
12.10.2014
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile hazırlanan E- Denetim yazılım programı 13 pilot ilde uygulanma aşamasına geldi.

Samsun, Eskişehir, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Muğla, Sakarya illerine uygulanma aşamasına gelen E- Denetim yazılım programı gerekli eğitimlerin verilmesi, yönetmeliklerde revizyon yapılması ve firma bilgi sistemindeki mükerrer kayıtların giderilmesinin ardından Ocak 2015 tarihinde ülke genelinde uygulanmaya başlanması öngörülüyor.

-E-Denetim uygulamasının detayları-

Bu proje, tüm denetim aşamalarının (planlama, uygulama, raporlama, değerlendirme) dijital ve web destekli ortamda online olarak yürütülmesini sağlayacak bir yazılım programının oluşturulmasını içeriyor.

Kısaca e-denetim olarak adlandıran bu projede, kontrol listeleri kılavuzluğunda denetimin yapılması, tutanağın, denetim raporunun ve idari yaptırım karar tutanaklarının hazırlanması ve kaydedilmesi, idari yaptırım ve varsa ilgili dava süreçlerinin sistem üzerinden takibinin yapılması mümkün olabilecek.

Böylece kayıt altına alınacak denetimlere ilişkin verilerin istatistikleri alınabilecek, ayrıca denetimlere ilişkin sorgulamalar yapılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gelen şikâyetlerin de kaydının tutulması ve denetimle ilişkilendirilmesi mümkün olabilecek."

kaynak :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



Bu illerde sistem gerekli raporları istiyor mu acaba?
 
Üst