• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisansı Hk.

  • Konuyu başlatan Silinen üye 40539
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 40539

iii
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
ŞerifeserifeMerhaba öncelikle uygunluk yazısı almanız gerekir. Daha sonrasında gfb sonrasında da izin lisans belgesi. Tesisinizin atık işi ile uğraştığını düşünerek; izin lisans süre bitiminden sonra atık giriş çıkışı tespit edilirse ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun haricinde herhangi bir ceza yok.
 
uygunluk yazımız güncel. izin lisansımın süresi bitmeden gfb işlemi yapamazmıyım. tesisin beklememesi için
 
onu biliyorum fakat beniim demek istediğim lisansım halen varken gfb alabilir miyim?
 
bu bahaneyle hocalarıma birşey sormak isterim aynı konu üzerinden,
Firmamız, bir başka firmanın bir binasını satın aldı. Aynı işi yapmaya devam edecek. Bu kapsamda hangi çevre izinlerinin yenilenmesi gerekiyor?
 
Merhaba,

Firmamıza bağlı 3 fabrika var. Firmamız Unvan değişikliğine gitti. Vergi dairesi aynı ancak vergi numarası değişti. Bu süreçte de bir firmamızın Çevre İzni yenileme süreci devam ediyordu. O nedenle İl müdürlüğü sistem üzerinden başvuru için bize beklememizi söyledi. Bu arada da İl Müdürlüğü üzerinden Çed Görüşlerimizin başvurularını yaptık. 2 fabrikamızın ki çıktı 1'ini bekliyoruz.
Fakat Unvan değişikliği başvurusunun yönetmelikte 1 ay içerisinde sistem üzerinden yapılması gerekiyor sanırım. Net bir açıklama göremedim. İl Müdürlüğünden ÇED görüşlerine başvurmamız bu durumumuzu ortadan kaldırır mı? 2 gün süremiz kaldı ama fabrikamızın yenilenen Çevre İzni gelmedi.
Çevre İl Müdürlüğünden de net bir bilgi maalesef alamadım.

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada 1 fabrikamız Çevre İzninden muaf. Diğer fabrikamızda 1 yıl önce Çevre İznini yenilemişti.
 
çevreci16Merhaba,

Firmanızın unvanı değiştikten sonra E-ÇBS'den ünvan değişikliği yapmanız gerekir. Sistem üzeriden unvan değişikliği yaparken veya yapmadan önce ya da yaptıktan sonra ÇED görüşlerinizi güncelleyebilirsiniz. ÇED görüşü yenilenmesi için sistemden unvanın güncellenmesine gerek yok. Fakat unvan değişikliğinden sonra ivedi olarak aşağıdaki işlemleri yapmanızı tavsiye ederim.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nde unvan değişikliği ile ilgili maddeyi aşağıya yazdım.
Çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi bulunan işletmenin sahibi veya unvanının değişmesi

MADDE 12 – (1) İşletmenin sahibi veya unvanının değişmesi durumunda üç ay içerisinde değişikliğe ilişkin sicil gazetesi, kapasite raporu ve mevcut çevre izni veya çevre izin ve lisans koşullarına uyacağına dair taahhütname ile başvuru yapılır.


Sizin sırayla yapacağınız işlemler şunlar;

1-E-ÇBS üzerinden firmanızın için unvan değişikliği başvurusu yapıp, başvuru belgesini imzalayıp ilgili il müdürlüğüne sunmanız gerekmektedir. Müdürlük onayı ile firmanıza ait
2-Firmanızın ait fabrikalara ait ÇED görüşlerini yenilemeniz gerekmektedir. ÇED Muafiyet veya Kapsam Dışı yazısı var ise tekrardan ÇED Muafiyet veya Kapsam Dışı yazısı almanız gerekmekte olup, ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR veya ÇED OLUMLU BELGESİ'ni eski unvandan yeni unvana devrini yapmalısınız.
3-Kapasite raporları yeni unvana göre güncellenmesi gerekmektedir.

Bunları yaptıktan sonra E-ÇBS üzeriden çevre izni/lisansı olan tesislerinizin çevre izni/lisans devri başvuru yapmanız gerekmektedir. Akabinde müdürlük başvurunuzu inceleyecek olup daha sonrasında eksiklik yok ise çevre izini/lisans devrini yapacaktır.

Ayrıca unvan değişikliğinden dolayı;
Endüstriyel atık yönetim planı onayı (var ise), Tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi gibi belgelerinde güncellenmesi gerekmektedir. Bunları da unutmamanız için buraya iliştirdim.
 
Oğuzhan KeskinTeşekkürler,

Elimizde yeni ünvanlı Çed görüş belgelerimiz var. Onlar için önceden işlemleri yaptık. Bir fabrikamızın Çevre İZni yenilemesi sürecinde Unvan değişikliğimiz olduğu için önceden yapmamız gerekti. Diğerleri için 3 Ay süremiz varsa sıkıntı yaşamayız. Zaten en geç 7 aralıkta tüm başvuruları yapacağız.

Elimde değişecek evraklar ile ilgili bir listem var. Belirttiğiniz belgelerde listenin içerisinde.

Tekrar teşekkür ederim.
 
Merhabalar,

Perşembe günü uygunluk yazısı başvuruma istinaden denetime gelecekler. Çevre İzni sürecini ilk kez gerçekleştireceğim, uygunluk denetiminde nelere dikkat edilir, nelerin tam olması gerekir, nelerin olmaması gerekir, yardımcı olabilir misiniz?

İstanbul il çevre'den İlkay Hanım gelecek, kendisini tanıyan bilen var ise nelere daha çok dikkat ettiği konusunda tüyo verebilirse süper olur :)
 
Beril ÇataltepeTesisinizin faaliyet konusu nedir? Lisans konusu var ise bakanlığın sayfasında tesislerin sağlaması gereken fiziksel şartlar hakkında yapılması gerekenler mevcut.

Lisans konusu yok ise,
Geçici Atık Depolama alanı uygunluğuna,
Yemek tesiste yapılıyorsa Bitkisel Atık Yağ Sözleşmesi,
Baca boyları (Bazı il müdürlükleri VTR aşamasında bakıyor),
Zemin Geçirimsizliği,
Faaliyetinizle ilgili kullanacağınız makine ve ekipmanların tesiste kurulu halde olması,
Kanal Bağlantı İzni veya Deşarj Ruhsatı,

Bunlar faaliyet konusu bağımsız hemen her tesiste bakılan şeyler.
 
Üst