• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisansı Hk.

  • Konuyu başlatan Silinen üye 40539
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 40539

iii
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba, sayın üstadlar;
Unvan değişikliği yapıldı ama konum ve vergi no değişmedi. Süreç gene aynı mı ilerler yoksa vergi no değişmediği için bir farklılık olur mu. Hem muaf tesisler hem de izin belgeli tesisler için süreç nasıl ilerlemeli. Belirli bir gün sınırlaması var mıdır?
İlginiz, yardımınız, bilgi ve tecrübe paylaşımınız için siz değerli üstadlarıma şimdiden teşekkür eder, Sağlıklı günler dilerim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hüsamettin SelçukUnvan değişikliği olduğu için belge bedeli tekrar yatırılmıyor. Dediğiniz gibi birim/fiyat listesindeki "Çevre İzni/Çevre İzin Ve Lisansı Belgesinin Güncellenmesi" diye belirtilen ödeme yatırılıyor Halk Bankası'na.

2021 yılı tarifesine göre fiyatlar:
Çevre İzni/Çevre İzin Ve Lisansı Belgesinin Güncellenmesi (Ek1 Listesi Tesis ve Faaliyetler)3800 TL
Çevre İzni/Çevre İzin Ve Lisansı Belgesinin Güncellenmesi (Ek2 Listesi Tesis ve Faaliyetler)1800 TL
 
Okan TüreOkan Bey, teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak sizlere. Firmamın aynı zamanda adres değişikliği oldu. Ancak adres değişikliğimde taşınmaz değişmedi numarataj değişikliği oldu. Taahütname de bunu da belirtmeli miyim? Yoksa başka bir aşamada bu bilgiye mi geçmem gerekmektedir?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
CANSUB.Taahhütnameyi sisteme yükleyeceğiniz için taahhütnamede yeni adresi belirtmeden önce; EÇBS deki adres ile taahhütnamedeki adres uyumlu olmalıdır. Öncelikle adres değişikliği için EÇBS den adres değişikliği kısmından işlemi yapabilirsiniz. Yer değişikliği olmadığı için sorun olmaz. Belgeniz yenilenmeden önce EÇBS den adres değişikliği başvurusu yapıp onaylatırsanız unvan değişikliği başvurusu sonucu belgeniz güncel adres ile çıkar.

Unvan değişikliği başvurusunda bütün evraklarda adres ve unvanın aynı olması istendiğinden başvuruya adres değişikliği yazınızı da ekleyin. Belgeniz güncellendikten sonra olası denetimlerde Çevre İzni Belgesindeki adres ile diğer belgelerdeki adresler farklı görüneceğinden bunu sorgularlar. ÇED Görüşü vb. belgelerinizde bulunan eski adres ile yeni adresinizi ilişkilendiren adres yazısı ile adresin güncellendiğini belirtirsiniz. Sonraki süreçte diğer belgeleri (Kapasite Raporu, tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası, atık yönetim planı vb.) yenileme süresi geldiğinde yeni adrese göre güncellersiniz.
 
Okan TüreUnvan değişikliğinde ÇED görüşlerini de yenilemelimiyiz. Bununla ilgili yenilenmeli veya yenilenmesine gerek yok diye yasal bir mevzuat var mıdır. Ya da sizin tavsiyeniz nedir. İlginiz, yardımınız, bilgi ve tecrübe paylaşımınız için siz değerli üstadlarıma şimdiden teşekkür eder, Sağlıklı günler dilerim.
 
Cem YılmazAnladım, Cem bey. Peki şimdi şöyle bir özel durum var; tesislerimin hem ÇED görüşü hem de Çevre izinleri ( Muaf veya Çevre iznine tabii) var. Ben unvan değişikliği için eş zamanlı dilekçeleri sunmayı planlamıştım. Sizce, önce ÇED sonra Çevre izninin mi başvurusunu yapmalıyım. Yoksa ikisinin (ÇED ve Çevre izni) dilekçesini bir versem herhangi bir sıkıntı olur mu. Bununla ilgili yasal bir dayanak var mıdır. İlginiz, yardımınız, bilgi ve tecrübe paylaşımınız için siz değerli üstadlarıma şimdiden teşekkür eder, Sağlıklı günler dilerim.
 
Cem YılmazAnladım, Cem bey ama unvan değişikliği için. Belki son yazımda belirtmediğim için yanlış anlaşılmışımdır diye tekrar yazmak istedim. Çünkü, çevre izni ünvan değişikliği başvurusunda sicil gazetesi, kapasite raporu ve taahhütname ile başvurmam yeter diye biliyorum. Çevre izni unvan değişikliğinde ÇED Görüşü ile ilgili belge bile istenmiyor, diye biliyorum, yanılmıyorsam. İlginiz, yardımınız, bilgi ve tecrübe paylaşımınız için siz değerli üstadlarıma şimdiden teşekkür eder, Sağlıklı günler dilerim.
 
Hüsamettin SelçukYönetmelikte gereken belgelerde ÇED Görüşü yazmıyor ancak EÇBS de unvan değişikliği için başvuruyu başlattığınızda ÇED Görüşünü de istiyor. Yapmanız gereken 3 aylık süre içerisinde Kapasite Raporu, ÇED Görüşünü yeni unvana göre güncellemek ve başvuruyu yapmak. Daha sonra diğer belgeler olan Atıksu Görüşü ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nı güncellemelisiniz. Bunları eş zamanlı da yapabilirsiniz. Ayrıca Atık Yönetim Planı var. Ambalaj Bilgi Sisteminde eski unvan yazılı kalıyor onu düzelttirmeniz de gerekiyor. Bu arada izin belgesi için e-izin den yapacağınız unvan değişikliği başvurusundan önce EÇBS den firma unvan değişikliği başvurusunu yapmayı unutmayın.
 
Okan Türe, @Cem Yılmaz üstadlarım, yazdıklarınızdan yorumlayabildiğim kadarıyla tesis çevre izninden muaf bir işletme dahi olsa unvan değişikliği nedeni ile çevre izni güncellenmesi yaparken önce çed görüşünün yenilenmesi akabinde çevre izni unvan değişikliği yapmam gerekecek. Çevre izni aldıktan sonrada Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, EAYP, Geçici depolama izin belgesi gibi ilgili diğer çevre belgelerini yenilemeliyim. İlgi ve yardımlarınız için tekrar teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim
 
Cem YılmazAnladım, benim kafamı kurcalayan husus, sadece unvan değişikliği yaptığımız için tesis zaten faaliyet halinde. Faaliyet halinde iken, unvan değişikliği nedeniyle hem ÇED hem de Çevre iznine başvururum diye kendimce düşünmüş, planlamıştım. Yazdıklarınızdan anlıyorum ki; doğru olan yeni kurulan tesis mantığında olduğu gibi unvan değişikliğinden dolayı olsun - olmasın ama ÇED görüşü yenilenecek sonra Çevre İznine başvuru yapmam gerekecek. Çevre iznine muaf işletmelerde dahil. İlgi ve yardımlarınız için tekrar teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
CANSUB.Hesap (firma,kurum) kısmından yetkili kişi üzerinden unvan değişikliği yapılırsa ana hesap bilgileri de düzelir. Siz sadece Tesis (şube) listesinde görünen kısmı düzelttirmişsiniz sanırım. Örneğin firma unvanı Çevre Mühendisleri LTD. ŞTİ. iken Çevre Mühendisleri A.Ş. oldu. Bu şekilde hesap (firma,kurum) kısmından değişikliği yaparsınız. Ancak ana firma unvanı değil sadece şubesine ait tesiste unvan değişikliği (Çevre Mühendisleri LTD. ŞTİ. İstanbul Şubesi vb.) olduysa tesis (şube) listesindeki unvanın değiştirilmesi yeterlidir.
 
Arkadaşalr merhaba,

İl Müdürlüğü uygunluğu başvurusunda bulundum. Eksiklik olarak;

"Emisyon kaynaklarına ait emisyon önleyici tedbirlerin baca bazında formata uygun olarak belirtilmesi gerekmektedir." diye ekslik mesajı aldım.

"Formata Uygun olarak" tam olarak ne yapmam gerekmektedir ? Hangi format olarak?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Merhaba,
Bahsettikleri format
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
. Bu belgedeki formata göre "5. Hava Emisyonları" kısmında açıklamada da belirtildiği gibi "İşletmede emisyon azaltıcı tedbirler hakkında özet bilgiler verilmelidir (toz toplama, gaz arıtma vb. sistemlerin hangi ünitelere ait olduğu, kapasitesi vb.)"
Filtre hangi bacaya bağlı ise o baca altında filtre sistemi içeriğini, akış diyagramını ve/veya şematik görünümünü belirtirsiniz. Son olarak filtre çalışma prensibinden bahsedersiniz.
 
Merhabalar, tesisim ÇİLY Ek-2 "6.3 Üretim kapasitesi 300 m3/ay ve üzerinde olan, hammadde olarak ağaç ve ağaç ürünleri kullanılarak mobilya ve parke vb yer döşemesi üreten fabrikalar. " maddesi ile faaliyetine devam etmekte. Mevcut kapasitelerini4 katına çıkaracaklarını belirttiler. Bunun akabinde ÇİLY Ek-1 listesinde 6 numaralı ana başlıkta tesisin faaliyetine dair herhangi bir madde bulunmamakta. Isıl güç olarak da yine Ek-2 1.1.1'e tabi olacaklar. Kapasitenin 1/3'den fazla artışından dolayı izin lisans yenileme yapmama gerek yok diye düşünüyorum. Konu ile ilgili düşüncelerinizi merak etmekteyim. Hepinize iyi çalışmalar.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst