• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisansı Hk.

  • Konuyu başlatan Silinen üye 40539
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 40539

iii
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadaşalr merhaba,

İl Müdürlüğü uygunluğu başvurusunda bulundum. Eksiklik olarak;

"Emisyon kaynaklarına ait emisyon önleyici tedbirlerin baca bazında formata uygun olarak belirtilmesi gerekmektedir." diye ekslik mesajı aldım.

"Formata Uygun olarak" tam olarak ne yapmam gerekmektedir ? Hangi format olarak?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Merhaba,
Bahsettikleri format
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
. Bu belgedeki formata göre "5. Hava Emisyonları" kısmında açıklamada da belirtildiği gibi "İşletmede emisyon azaltıcı tedbirler hakkında özet bilgiler verilmelidir (toz toplama, gaz arıtma vb. sistemlerin hangi ünitelere ait olduğu, kapasitesi vb.)"
Filtre hangi bacaya bağlı ise o baca altında filtre sistemi içeriğini, akış diyagramını ve/veya şematik görünümünü belirtirsiniz. Son olarak filtre çalışma prensibinden bahsedersiniz.
 
Çevre izin lisans başvurusu( hava emisyon+tanker temizleme) yapabilmek için gerekli olan teknik uygunluk raporu başvurusu nasıl yapılır?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhabalar, tesisim ÇİLY Ek-2 "6.3 Üretim kapasitesi 300 m3/ay ve üzerinde olan, hammadde olarak ağaç ve ağaç ürünleri kullanılarak mobilya ve parke vb yer döşemesi üreten fabrikalar. " maddesi ile faaliyetine devam etmekte. Mevcut kapasitelerini4 katına çıkaracaklarını belirttiler. Bunun akabinde ÇİLY Ek-1 listesinde 6 numaralı ana başlıkta tesisin faaliyetine dair herhangi bir madde bulunmamakta. Isıl güç olarak da yine Ek-2 1.1.1'e tabi olacaklar. Kapasitenin 1/3'den fazla artışından dolayı izin lisans yenileme yapmama gerek yok diye düşünüyorum. Konu ile ilgili düşüncelerinizi merak etmekteyim. Hepinize iyi çalışmalar.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Özgün Yağız ÖZGÖRENToplam kapasitesinin 4 katına çıktığını yazmışsınız. Bu durumda @Okan Türe beyin yazdığı "Ç" bendine girmez mi, tesisinizin durumu
ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin veya .... en az 1/3 oranında artması ...
Anlamak istediğim için konuya dahil oldum. Benim anlamadığım/görmediğim farklı bir durum mu söz konusudur.
 
Özgün Yağız ÖZGÖRENKonunun bu kısmı için pratiğim ve bilgim olmadı malesef. Mevzuaata bakıldığında böyle olmaması lazım tabii, varsa bu konu da tecrübe edinmiş biri deneyimini paylaşırsa bende öğrenmek isterim, aslında. Konu ile ilgili il müdürlüğüne görüş yazılması daha doğru geliyor veya öncesinde sözlü olarak konuşulması.
 
e-İzin Uygulaması'na erişim problemi yaşayanlar var mı? Cuma gününden beri sisteme doküman girmek için giriş yapmaya çalıştığımda sistem uygulamaya yönlendiriliyorsunuz şeklinde donup kalıyor...
 
Arkadaşlar merhaba
Bir tesisim için uygunluk başvurusu yapacağım. Tesisin yıllık üretim kapasitesini doldururken vardiya sayısını mı baz alacağım
Yani firma A maddesinden yıllık 12.000.000 üretim yapıyorsa ve vardiya sayısı da 3 ise bu üretim miktarını 3 ile mi çarpmam lazım
Kapasite raporunda 1 vardiya olarak hesap yapılmıştır yazıyor.
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
 
Anonim (f23f)Merhaba,
Ticaret ve Sanayi Odasına 3 vardiya çalışıldığına dair üst yazı ile başvuru (iş güvenliği onaylı) yaparsanız, 3 vardiya çalışıldığına dair Ekspertiz raporu verirler. Bu şekilde üretim miktarını 3 vardiya olarak belgelemiş olursunuz.
Hem ithalat yapıyorsanız kapasite raporuna ek olarak ekspertiz raporunu eklerseniz ekspertiz raporundaki üretim miktarına göre ithalat işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
 
@Cem Yılmaz bende lisans yenileme ve izin lisans konu ekleme hakkında bişey sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Lisans yenileme döneminde konu eklemek istersek lisans için nasıl bir başvuru yapmalıyım yada başvuru süreci nasıl oluyor ? Bu konu hakkında bilginiz var mı? Şimdiden teşekkür ederim..

NOT: Emisyondan muaf olma durumundan emisyona tabi tutulduk ve bu kapsamda imisyon ölçümleri için başvuru tarihi ile lisans yenileme tarihimiz yakın olmasından kaynaklı tek bir başvuru yapıp hem konu ekleme hem yenilemeyi yapabiliyor muyuz?( Tesis Ek-2 8.1 VE 8.2 maddeleri kapsamında faaliyet göstermektedir..)
 
Sibel ElmasMerhaba,

Daha önce konu ekleme yapmadım bu nedenle yanlış bilgi vermiş olurum. İl Müdürlüğü ile çözmeniz lazım. Bildiğim kadarıyla konu ekleme yaparsanız süre eklemesi olmuyor. Bu nedenle gerekirse taahhüt verip önce yenilemeyi başlatıp, sonrasında yenilemeye müteakip konu ekleme yapılabilir gibi geliyor bana.
 
Cem Yılmazİl Müdürlüğü ile bu konu hakkında görüştüm kendilerinin de bu konu hakkında pek bilgileri yokmuş. Yönetmelikte dediğiniz gibi bir durum var okumuştum süreç içerisinde iki kez başvuru yapmak yerine bir defa başvuru yapılıp tek bir yoldan gidilebilir mi diye sormak istedim. Teşekkür ederim yine de verdiğiniz bilgi için.[/USER]
 
Merhaba, bildiğiniz üzere emisyon izni kapsamında VTR alınması gerekmekte ama kafama takılan bir soruda sizlerin yorumlarınızı beklemekteyim. Bacası olmayan (Proses ve proses dışı) sadece alansal kaynak depolama işlemi yapılan bir yere de VTR almak gerekli midir ?
 
M.ALİ ÜNVANİl müdürlüğü uygunluk yazısını vermek için denetime geldiklerinde bacaların fiziksel durumu ile ilgili kontroller yapılır. Firmanın il müdürlüğü uygunluk yazısı alması için denetimde bacaların durumu konuşulmadı mı, orada nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili size yol haritası verecek bilgiler verilmiş olması lazım. Eğer, bacaların olmadığını söyledi iseniz ve baca yapılması gerektiğini söylemedilerse sizi il müdürlüğü uygunluk yazısında muaf tutmuş olmaları lazım diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılan ve yanlış bilgi paylaşımı olduğundan ileride yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek için yorumun üzeri çizilmiştir.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hüsamettin SelçukHocam yanlış anlamışsınız, ayrıca ilettiğiniz bilgi de yanlış.
Mehmet Ali Bey, bacam yok ama alansal kaynağım var diyor. Buna VTR almam gerekli mi diye iletmiş. Yanlışınız da şu; İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı için geldiklerinde normal şartlarda bacayı inceleyemezler.

İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı başvurusunda yüklemiş olduğunuz Kapasite Raporu, ÇED Görüşü, Mali Sorumluluk Sigortası, Ticaret Sicil Gazetesi konularını inceleyebilirler. Bacaların kontrolü GFB ya İzin Yenileme esnasında "yalnızca" VTR için dilekçe sunulursa yapılabilir. Çünkü zaten sizin VTR almanız demek; bacalarınızın uygun olduğu ve GFB almaya ya da izni yenilemeye hazır olduğunuzu gösterecek etmenlerden biridir.
 
Cem Yılmazİş akım Şeması ve Proses Özetide mi, İl müdürlüğü uygunluk yazısı başvurusunda inceleniyordu. Sonra ki aşamalarda mı inceleniyordu diye emin olamadığım için teyit almak istedim. Düzeltmeniz için teşekkür eder, Sağlıklı Günler dilerim.
Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için önceki yorumun üzerini çizdim.
 
Üst