• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisansı Hk.

  • Konuyu başlatan Silinen üye 40539
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 40539

iii
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhabalar, tesisim ÇİLY Ek-2 "6.3 Üretim kapasitesi 300 m3/ay ve üzerinde olan, hammadde olarak ağaç ve ağaç ürünleri kullanılarak mobilya ve parke vb yer döşemesi üreten fabrikalar. " maddesi ile faaliyetine devam etmekte. Mevcut kapasitelerini4 katına çıkaracaklarını belirttiler. Bunun akabinde ÇİLY Ek-1 listesinde 6 numaralı ana başlıkta tesisin faaliyetine dair herhangi bir madde bulunmamakta. Isıl güç olarak da yine Ek-2 1.1.1'e tabi olacaklar. Kapasitenin 1/3'den fazla artışından dolayı izin lisans yenileme yapmama gerek yok diye düşünüyorum. Konu ile ilgili düşüncelerinizi merak etmekteyim. Hepinize iyi çalışmalar.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba, bildiğiniz üzere emisyon izni kapsamında VTR alınması gerekmekte ama kafama takılan bir soruda sizlerin yorumlarınızı beklemekteyim. Bacası olmayan (Proses ve proses dışı) sadece alansal kaynak depolama işlemi yapılan bir yere de VTR almak gerekli midir ?
 
M.ALİ ÜNVANİl müdürlüğü uygunluk yazısını vermek için denetime geldiklerinde bacaların fiziksel durumu ile ilgili kontroller yapılır. Firmanın il müdürlüğü uygunluk yazısı alması için denetimde bacaların durumu konuşulmadı mı, orada nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili size yol haritası verecek bilgiler verilmiş olması lazım. Eğer, bacaların olmadığını söyledi iseniz ve baca yapılması gerektiğini söylemedilerse sizi il müdürlüğü uygunluk yazısında muaf tutmuş olmaları lazım diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılan ve yanlış bilgi paylaşımı olduğundan ileride yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek için yorumun üzeri çizilmiştir.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhabalar,
İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı için ek belge talebinde bulunuldu.
Ancak EÇBS de diğer sekmesine 2 evrak yüklemem lazım, sistem tek belgemi ön izlemede gösteriyor. benzer sıkıntıyı yaşayan var mı? Ne yapmalıyım
 
Merhaba arkadaşlar;
Çevre İzin Lisans yenileme için uygunluk yazısı başvurusunda bulunacağım. Ambalaj atığı toplama ayırma ve tehlikesiz atık geri kazanım faaliyet konusuyla başvuruda bulunacağım. Ayrıca tehlikesiz atık toplama ayırma belgemiz mevcut. İş akım şeması ve proses özetinde ambalaj atığı toplama ayırma ve tehlikesiz atık geri kazanım faaliyetini almamda bir sakınca var mı acaba? TAT kısmını dahil etmeden almıştım daha öne. Fakat son güncellemelere göre eklemem gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Anonim (f6cb)Merhaba Üstad,

Çevre lisans yenileme işlemleri için hazırlanan iş akım şeması ve proses özetinde ambalaj atığı toplama ayırma ve tehlikesiz atık geri kazanım işlemleri için iş akım şeması ve proses özetini eklemeniz yeterli olacaktır. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesini katmanıza gerek bulunmamaktadır. Bu belge, lisans kapsamına girmiyor.
 
Arkadaşlar merhaba,
Tesisin kapasite artışından dolayı, Çevre İzin Yenileme başvurusunda bulundum. Denetim gerçekleşti ve İl Müd Uygunluk Yazı onayı EÇBS de görünüyor.
Kalan işlemlere EÇBS den mi devam etmeliyim? GFB kısmında gecikme görünüyor ancak EÇBS onayı düşeli sadece 1 gün oldu. Bundan sonraki aşama da yapmam gereken nedir?
 
Merhaba
Danışmanlığını yaptığım tesisin, çevre izni kapsamdışı belgesi vardı, ancak şimdi kapsama giren faaliyetleri eklendi. Kapasite ve ÇED kararı yenilendi. Şuan uygunluk alacağım ama entegre çevre bilgi sistemi çevre izin lisans kısmında ana sayfadaki uygunluk dan mı sonra gfb işlemleri ilk başvuru uygunluk aşamasından mı başlamam gerekiyor?
 
Arkadaşlar merhaba;
Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Ambalaj Atığı Geri Kazanım, Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı faaliyeti gösteren firmama Lisans Başvurusunda bulunacağım.
İl Müdürlüğünden geldiklerinde tesis içi ve evrak bazında nelere dikkat ediyorlar?
Yardımcı olursanız çok sevinirim...
 
Önceki cevapları görüntüle…
Kübra Yıldızuygunluk raporundan başlanıldığı için başvurduğunuz evrakların yada dosyaların aynısının çevre dosyanızda mutlaka olması gerekir. Çevre dosyanızın güncel olması gerekir. Emisyon , tehlikeli atık , atık yağ oluşumu varsa yönetmelik kapsamında gerekli tedbirler alınmış mı mutlaka bakılması gerekir. Yine fiziksel şartların sağlanıp sağlanılmadığına bakarlar. Çevre dosyanız önemi onu mutlaka güncel tutun ve gerekli evrakların hazırlanmış ve konulmuş olması gerekir. Şimdilik benim bildiklerim bu kadar eksik bilgilerin tamamlanması için diğer meslektaşlarımın başka bilgileri paylaşması durumunda daha da kapsamlı olur sizin için.
 
Kübra YıldızStok alanlarınızın belirlenmiş olması, tesis içerisinde faaliyetten kaynaklı mutlaka tehlikeli atık oluşuyordur oluşan tehlikeli atıklar için TEHLİKELİ ATIK ALANI 'nın olması geri kazanımdan kaynaklı oluşan atıksuyun oluşum noktalarındaki fiziksel şartların sağlanıp sağlanamadığı yine atıksu havuzunuzun (varsa) temiz olması çıkış suyunun gözle görülebilir derecede AKM oranının düşük olması yani çok kirli çamurlu bir su çıkışı olmaması gerekir. Ayırma bantlarınızın kullanabilirlik durumu ve lisans başvurusunda ayırma bandının istenilen şartlara uygunluğuna dikkat edilir. Emisyon oluşum noktalarınıza mutlaka bakarlar , belirlenmiş alanlar için (atık stok alanı, tehlikeli atık alanı vb..) uyarı levhası makina ve ekipmanlarınızda kullandığınız ve kapasite raporunda yazılan ekipmanların aynı olması gerekir eksik yada fazla ekipman durumunda sıkıntı yaşarsınız. Saha içerisinde dikkat edilen ve gezilen konu hakkında sorulan soruların tamamı daha sonra idari bölümde Çevre Dosyanızda yer alan dökümanlarla karşılaştırma yapılıp kapsamlı olarak soru sorarlar. Yine @Olgaç Sürmelihindi meslektaşımında dediği gibi atık gönderimlerinizin yapılıp yapılmadığı , bildirimlerin eksiksiz yapılıp yapılmadığı bir işletmede çevreye zarar verebilecek yada çevreden sorumlu olduğunuz konuların tamamamı için denetleniyorsunuz.
 
Kübra YıldızÜstad Merhaba,

Diğer arkadaşlarım güzel açıklamalar yaptı. Lisans başvurusunda genellikle İl Çevre Müdürlüğü denetime gelmeyebilir. Ama geldikleri zaman; Geri kazanım sonucu oluşan ürünlerin tse tarafından analiz raporu, atık ve ürün bildirimleri ( kütle denge sistemi), emisyon ölçümleri ve raporları, atıkların ve ürünlerin depolama sahalarına, makine ve ekipmanların düzenine bakarlar. Alacağınız atık kodu levhaları, ürün stok sahası ve benzeri levhalarının tam olmasına özen gösterin. Atıkların birbiri ile karışmamasına ve düzenli olmasına özen gösterin.
 
Üst