• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin Lisansı Hk.

  • Konuyu başlatan Silinen üye 40539
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 40539

iii
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadaşlar merhaba
Bir tesisim için uygunluk başvurusu yapacağım. Tesisin yıllık üretim kapasitesini doldururken vardiya sayısını mı baz alacağım
Yani firma A maddesinden yıllık 12.000.000 üretim yapıyorsa ve vardiya sayısı da 3 ise bu üretim miktarını 3 ile mi çarpmam lazım
Kapasite raporunda 1 vardiya olarak hesap yapılmıştır yazıyor.
Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
 
Anonim (f23f)Merhaba,
Ticaret ve Sanayi Odasına 3 vardiya çalışıldığına dair üst yazı ile başvuru (iş güvenliği onaylı) yaparsanız, 3 vardiya çalışıldığına dair Ekspertiz raporu verirler. Bu şekilde üretim miktarını 3 vardiya olarak belgelemiş olursunuz.
Hem ithalat yapıyorsanız kapasite raporuna ek olarak ekspertiz raporunu eklerseniz ekspertiz raporundaki üretim miktarına göre ithalat işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Merhabalar bir sorum olcaktı benim Çevre izin yenileme başvurusunda eksiklik yazıldı ve bir tane eksikliğimiz solvent ve diger organik kimyasal maddelerin depolanması hususunda SKHKKY EK -5Y3 MADDESİNE GÖRE ekipmanlar ve emisyon faktörleri kullanılarak kütlesel debi hesaplamaları ile irdeleme yapılmalıdır yazıyor böyle bir maddeyi yapan varmı acaba word dosyası olarakda maddeleri koydum ama nerden başlıcam bilmiyorum
 
Önceki cevapları görüntüle…
taha yasin karataşBizim de çamaşır suyu ürünlerimizi stokladığımız tankların nefeslikleri olması sebebiyle SKHKKY EK-12 kapsamında kütlesel debi hesaplaması istemişlerdi. Emisyon ölçümlerini yaptırdığımız laboratuvar ile iletişime geçmiştik, onların istedikleri verileri iletmiştik hesaplamayı onlar yapıp rapor etmişlerdi. Bir laboratuvar ile görüşün isterseniz. Biraz geç bir cevap oldu gerçi, umarım halletmişsinizdir kolayca :)
 
Arkadaşlar merhaba,

Bir denetim süreci geçirdim, onunla alakalı sizlerden nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Öncelikle tesis TAT Belgesi olan İzin lisansa başvurusunu yapmış il uygunluk yazısı almış GFB Başvurusu için hazırlık yapmaktaydı. 13.08.2021 tarihinde İstanbul Bahçelievler ilçesinde bulunan tesise denetleme gerçekleşti. İzin lisans ve EAYP olmadığı tutanağa yazıldı. 16.09.2021 tarihinde GFB’yi ve EAYP Başvurusunu evrak kayıta verdim. İlgili mühendisin masasına evrakların kopyalarını bıraktım ve maille kendisini bilgilendirdim. 29.09.2021 tarihinde 270.000tl ceza kararını çıkarmışlar ve bugün itibariyle elime ulaştı. İl müdürlüğüne tekrar evraklarımı denetimden 1 ay sonra tamamlayarak teslim ettiğime dair dilekçe verdim. Ancak kesilen ceza ile ilgili nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.

Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MELİKE.Yanlış yönlendirmek ya da kabalık yapmak istemem. Olaya en geniş pencereden bakıyorum.
Anladığım kadarıyla denetimin olduğu tarihte GFB'ye tabi bir konuda faaliyet gösteriyordunuz ve EAYP onayınız da yoktu. Dolayısıyla GFB olmadan faaliyet gösterdiğiniz ve EAYP onayı olmadığı için de ceza yediniz. Gelen memur görevini yapmış ve kanunu uygulamış. Kanuna göre izin lisansa tabi iseniz izin alınmadan faaliyete geçilemez. Denetimde de EAYP onayı olmalı, başvurmak yine yönetmeliğe göre yetersiz.
Fabrika istiyor ki memur ceza kesmesin beni 1 ay idare etsin ben de bu arada GFB ve EAYP onayımı alayım konu kapansın. İyi de neden size (fabrikaya) böyle bir iyilik yapsın. Herşey açık değil mi?
Önce cezayı ödersiniz sonra da avukatınız itiraz etsin. Varsa haklı bir sebebiniz ancak ozaman mahkeme yoluyla ceza tutarını iade alabilirsiniz.
 
Murat TÜYLÜYorumunuzu haklı buluyorum tabii ki faaliyet göstermeden kanun ve yönetmelikler doğrultusunda evraklar alınmalı ve insiyatif beklenmemeli fakat işletme izin lisans sürecini başlattıktan sonra gerçekleştirilen bir denetime istinaden uzun vadeli olmasa da bir aylık bir zaman dilimi tanınması ya da uyarı verilmesi zor değil neticede onlarca kişiye ekmek sağlamakta. Hızlı bir şekilde karar alınıp yüksek bir ceza yazmak işverenin belini büker bu açıdan da bakmak gerektiği düşünüyorum. Gerekli evrakları toparlayıp mahkeme ile süreci durdurmak için adım atacağız
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MELİKE.Haklısınız ancak dediğiniz gibi nereden baktığınıza göre durum değişir. Ama kanunlar nettir ve düzeni sağlamak için kurallara uyulması gerekir. Kişinin insiyatifine bırakılırsa çevremizi nasıl koruruz ve Çevre Mühendisliğini nasıl önemli kılarız.
Fabrika bu riski göze alarak ve bilerek isteyerek izin lisans sürecinde çalışmayı tercih etmiş ve sonucunda ceza ile karşılaşmış. Risk onun riski çok da üzülmeyin bence. Yeniden yaşanmaması için önlemler alın. Para nasıl olsa kazanılır.
 
Merhaba,
Plastik enjeksiyon kalıbı üreten bir firmanın danışmanlığını alacağım, çevre izin lisans yönetmeliği kapsamına girip girmediğini tespit edebilmem için nelere ya da hangi ünitelere dikkat etmem gerekir? Sizce yönetmeliğin hangi maddesinden izne tabi olabilir?
Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
 
Arkadaşlar merhaba,
GFB olan bir tesisinin R5 atık kodları var iken R5'e ek olarak R3'te eklenebilir mi?
 
Üst