• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans belge ücretleri

firma olarak vize başvursunda bulunurken 21 Mayıs 2014 'te anladığım kadarıyla 6.500 TL yatıracağız. (NOT: dosyada tüm bedeller yazmaktadır)

açıkçası adres değişikliği yapıyoruz zaten... ona bile 3100 tl istendiğine göre bir tezatlık oluşmuyor mu?
 

Ekli dosyalar

  • icerikbelge2167.pdf
    272 KB · Görüntüleme: 69
yaa benim geçen hafta almam gereken uygunluk yazısını bu şekilde bekletirlerse boşu boşuna fazladan bedel ödemek zorunda kalıoruz şuna bak yaaa
 
biz firma olarak ltd den A.Ş. ye geçtik lisansı güncellemek için bu ücreti yatıracak mıyım ? daha doğrusu yeni yatıracağım ancak bunun için izlenecek yol nasıl yeni belge başvurusunu nasıl yapabilirim?

burada gösterilen belgeleri mi yükleyeceğim? eğer öyle ise en altta ki taahütname nedir acaba?Adsız.jpg
 
yapmış olduğunuz isim değişikliği neticesinde de çevre kanununa ve bu kapsamda yayınlanmış olan yönetmeliklere uyacağınızı taahhüt etmeniz gereken bir yazı olacak.
 
@Emine Erdem

yani daha önce biz lisansı alırken hazırlamış olduğumuz taahhütname olur değil mi yenisini hazırlamaya gerek var mı ? yada bununla ilgili örnek birşey var mı acaba ?
 
benimde aynı durumda olan tesisim vardı il müdürlüğünü aramıştım nasıl bir taahhütname hazırlayayım diye onların belirtmiş olduğu şey; tesiste yapılmış olan isim değişikliği neticesindede tüm kanunlara uyacağınız belirtmeniz lazım demişlerdi. ben aşağıda belirtmiş olduğum gibi yazdım ve kabul edildi.


...... ili, ..... ilçesi ............. adresinde bulunan, .............................. ltd. tarafından ......(tesis ismi), ....... işletilmekteyken, ..........tarihinde alınmış karar neticesinde ....... tarihinden itibaren şirketin ticari unvanı .......a.ş. olarak değişikliğine karar verilmiştir ve .........tesisinin işletilmesine ............a.ş. olarak devam edilmektedir. yapılmış olan bu değişiklik neticesinde de tesiste, çevre kanununa ve bu kanun kapsamında yayınlanmış olan tüm yönetmeliklere uyacağımızı taahhüt ederiz.

isterseniz yinede bir bağlı olduğunuz il müdürlüğü ile görüşün bu şekilde yazmam yeterli mi diye.
birde taahhütnamenin ekine imza sirküsünüde eklemeyi unutmayın.
 
çok teşekkür ederim ilginiz için. sırada ücreti yatırmak kaldı :) bir sorum daha olacak hazır sizi yakalamışken. şimdi şirketin ünvanı ve vergi numarası değiştiği firmanın bilgilerinin güncellenmesi için izin lisans portalında il müdürlüğüne dilekçe göndersek yetiyor mu?

@Emine Erdem

bu imza sirküleri firma sahiplerine ait olacak değil mi ? dilekçeye de ben imza atsam yeterli olur sanırım.
 
@Abdulkerim Doğam

üstadım onlar maliye kaydındanda bakarak kendileri güncelliyor ama sen yinede bir dilekçe gönder derim bunların işi belli olmaz:D

eğer vekaletname varsa senin adına atabılırsın sıkıntı olmaz.
 
@Olgaç Sürmelihindi

gönderdim ben dilekçeyi isim değişikliği olduğuna dair sicil tasdiknamesi vergi levhası kapasite raporlarını da ekledim ne var en yok gitti :)

@Emine Erdem

o zaman öyle yapalım tabiki şirket müdürüne imzalatalım işimiz garanti olsun ;)
 
@Abdulkerim Doğam
şirket müdürünün imza sirküsünde yetkili ise atabilir. sonuçta sen imza sirküsünde kim yer alıyorsa ona attır.
 
@Abdulkerim Doğam
firma bilgilerinin önce sistemde güncelle ondan sonra başvurunu tamamla çünkü yeni izin belgenide sistemde görünün isimle çıkartılar sana sıkıntı olur.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden firma bilgilerini güncelle kısmından sende sistemde değişiklik yapabilirsin o zaman ben burdan bilgileri değiştirmiştim. bildiğim kadarıyla zaten il müd. sistem üzerinde değişiklik yapamıyorlar, bakanlığı ara diyebilirler. ama yinede değişilliği dilekçe ile bildirmek gerekiyor, sende yollamışsın.
 
anladığım kadarıyla çevre danışmanlık firmasında çalıyorsun ve sizin firmanızın bu sisteme giren bir kullanıcı ve şifresi vardır oradan girip danışmanlığını yapmış olduğunuz firmaların bilgilerini görebiliyor ve değişiklik yapabiliyorsunuz.
 
@Emine Erdem

hayır TAT 'de çalışıyorum. bana verilen evraklarda bu sistem ile ilgili bilgiler yoktu belki vardır kullanıcı kodu falan ama bende yok maalesef

@Emine Erdem

bu sisteme firma kullanıcısı kayıt butonu ile kayıt yapsam yeterli olur mu firmanın vergi numarasını yazınca firma bilgileri çıkıyor.
 
Üst