• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
Merhabalar,bir firmamızın yeni çed belgesi çıktı,çevre izin yenileme işlemini yapabilmek için kapasite raporunu güncellememiz gerekiyor mu?Birde uygunluk yazısı alındıktan sonra mı emisyon ölçümü için başvuru yapıyoruz ?Şimdiden teşekkür ederim.
 
m3/gün olarak hesap yapılması gerekmiyorsa, güncel tarihli ise ve adres vs değişikliği yoksa gerekmez diye düşünüyorum. mevcut kapasite raporunu sunarsınız.
 
Teşekkür ederim Ömer Bey. Her şey aynı ve güncel tarihli ancak üretim kapasiteleri değişmiş oldu orada bir sorun olur mu acaba diye merak ettiğim için sordum.
 
Emisyon ölçümü çevre izni aşamasında yapılır ancak net bir tarih aralığı yoktur. Dilerseniz yaptırıp, izin aşamasında kullanabilirsiniz. Kapasite raporu hangi yıla ait, herhangi bir değişiklikl mevcut mu biraz açarsanız daha iyi yanıt alabilirsiniz.
 
@elifocal kapasite raporunu güncelle öyle başvurunu yap sonrasında kapasiten yüzde 30 artarsa yine çevre izni yenilemek zorunda kalırsın. Emisyonu da yaptır şimdiden bekleme.. 2 yılı geçerse cezaya girersin mevcut izninde geçerliliğini yitirmiş olur...
 
Tamam emisyon kısmını anladım teşekkür ederim Orhan bey.Şöyle kapasite raporumuz 05.10.2018 yılında yaptırılmış ve 2 yıl geçerlilik süresi mevcut. çed belgemizde 2019 yılında çıktı ve üretim kapasitesi arttı bundan dolayı güncellemem gerekiyor mu kapasite raporunu?
 
Elif hanım merhaba , kapasite raporunuzun geçerliliği devam ediyorsa kullanabilirsiniz. Eğer emisyon ölçüm raporunuzun geçerliliği varsa onu da kullanabilirsiniz. Uygunluk yazısına başvurunu yapın ve aynı anda valilik tespit raporunu da başvuru yapın.
 
Merhabalar,
Turizm konaklama tesisleri ( ek-2 listesinde) çevre izni kapsamı dışındadır ve muafiyet belgesi almak zorundalar. Bu muafiyet belgesininin belli bir yenileme süresi varmı? Birde bu tesislerin hava emisyonu, çevresel gürültü ve atıksu deşarjı konularında da muafiyet yazısı alma zorunluluğu var mı?
 
Ayşe Hanım Merhaba, muafiyet belgelerinde eğer tesiste ek kapsama girecek bir faaliyet yapılmazsa veya firmanın başka bir adrese taşınma durumu olmadığı sürece yenilenmesine gerek yoktur. Alınan muafiyet belgelerinde geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Eğer bir tesis çevre izin ve/veya lisans konularından muaf ise muafiyet belgelerini almak gerekir.
 
Merhaba,

Üretiminiz 1/3 oranında artıysa izin yenileme başvurunuzu yapmanız lazım. Üretiminiz 1/3 oranında artıysa ve kapasite raporuna yansıtılabilecek bir üretim var ise kapasite raporunuzu güncellemeniz gerek. Mevzuata göre kapasite artışından sonra 1 ay içerisinde izin yenileme başvurusunu başlatmanız gerek.

Kapasite raporunda bir artış olup da izin yenileme başvurusu yaparsanız valilik tespit raporu için başvuru yapıp valilik tespit raporundan sonra emisyon ölçümü yaptırabilirsiniz. Valilik tespit raporunuz gelmeden ölçüme başlamayın zira size sözle 4 noktadan yaptırın deyip valilik tespit raporuna 6 nokta yazabilirler o zaman 2 nokta için ilave ölçüm yaptırmanız gerekir.(başıma geldi 2 noktayı sildirene kadar akla karayı seçtim)

Yeni yapılacak olan emisyon raporunu yaptırmadan önce il müdürlüğü ile görüşmenizde fayda var çünkü kapasite artışından sonra emisyon ölçüm raporlarında da emisyon noktalarının artması gerekmekte fakat bazı il müdürlükleri nokta sayısını arttırmadığı oluyor. Bu durumda geçerliliği olan mevcut emisyon ölçüm raporlarınızın geçerliliği olup mevcut emisyon ölçüm raporları ile başvurunuza devam edebilirsiniz.

Saygılarımla.
 
Olgac bey, bu konuyla ilgili degil ama bir firmaya ait ayni vergi numarasina sahip 4 tesisin sisteme kaydi nasil yapilir sadece bir ek 2 mi eklenir danismanlik verilirken 4 tane subesi var firmanın
 
@Merve Cömert Merhaba Merve Hanım,

Firmanın her tesisi EÇBS'de ayrı olarak açılması gerekmektedir. Eğer her tesis, ÇİLY kapsamında ise, her tesis için ayrı izin alınır. Her tesis için ayrı bir gün gidilmesi gerekmektedir. Bahsettiğiniz firmanın 4 şubesi varsa, 4 farklı sözleşme yüklemeniz gerekiyor. EK - 2 ise 4 gün atama yapılması gerekiyor.
 
Üst