• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
@açevreci Online sistem üzerinden ilgili yenileme nedenini seçerek süreci başlatabilirsiniz. Gerekli belgeler sistem üzerinde görüntülenecektir.

Madde 11 - (2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.
c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,

(7) İkinci fıkranın (a) bendinde belirtilen değişikliğin olması durumunda çevre izin ve lisans belgesi yenileme işlemi GFB alma sürecinden itibaren başlatılır. İkinci fıkranın diğer bentlerinde belirtilen değişikliklerde çevre izni belgesi için her durumda, çevre izni ve lisansı belgesi için ise mevcut lisans konuları ile ilgili prosesinde ve çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olmaması durumunda GFB başvuru süreci uygulanmaksızın bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesi kapsamında çevre izin ve lisans süreci yeniden başlatılır.
 
Uygunluk olsun, ÇED Kapsam Dışı Yazısı olsun, bunların geçerlilik süresinin 1 yıl olmasından mütevellit, ister istemez İl Müdürlüğü' ne başvuru yapacaksınız. Dolayısı ile yakıt değişikliğine gidildiğine dair bir dilekçe ile İl Müdürlüğü' ne ilk etapta başvuru yapınız.
Kapasite raporunuzu da buna göre yenilemeniz icap eder. Belgeler tamamlanınca da sistem üzerinden yakıt değişikliği nedeniyle izni yenileme seçeneğinden gidebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
 
ÇED Kapsam Dışı yazısı proseste, kapasitede, unvanda, adreste bir değişiklik yoksa geçerliliği devam etmektedir. 1 yıl süresi vardır diye bir madde hangi yönetmelikte var?
 
Opps, pardon yanlış oldu. Yalnızca uygunluk yazacaktım. Kafa karıştırdığım için bağışlayın ahali, ama araştırmacı ruhunuzdan dolayı tebriklerimi sunarım.
 
@Olgaç Sürmelihindi
Olgaç Bey merhabalar;
Ben de aynı durumdayım işe yeni girdim. Girdiğimde 6 aylık süreye girmiştik. Uygunluk yazısı için dilekçe gönderdim. Ancak şuanda müdürüm bu durumu kabul etmiyor. Yönetmelikte 180 günün içerisine girdiğinde gfbden başlanır diye yazmiyor diyor. Bana izin yenileme için başvuru yapmamı söyledi.Bu durumda ben ne yapmalıyım uygunluk yazısı dilekçesini geri çekip yenileme için başvurmalı mıyım? İl müd. ile görüşsem bu konuda bilgi alabilir miyim?
 
@Cemre Aysalar
Cemre hanım merhaba, yönetmelikte en az 180 gün önceden yenileme yapmak için başvuruyu başlatmak gerek yazar. Son 6 ay içerisine girilip başvuru yapilmadiysa gfbden başlar. Müdürünuze bence yönetmeliği gösterin. Il cevredende bilgi alabilirsiniz.
 
@Esra G.Ö.
Cezalı duruma düşmez benim fikrime göre. Çünkü zaten süre geçtiği için fazla para ödeyecek( gfb bedeli) ve il çevre bazen insiyatif kullanıyor. İnsanlık hali gözden kaçabilir.
 
il Çevreyle görüştüm gfbden başlayıp ek olarak gfb ücreti ödenecekmiş sadece ceza durumu yok yani.Peki şunu da öğrenmek istiyorum bilginiz varsa. Daha önce tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yapılmamış. fabrikada atık olarak boya bidonları çıkıyor. Bu kesinlikle tehlikeli atık mıdır ve sigorta yaptırmak zorunda mıyım ?
 
@Cemre Aysalar
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

BEŞİNCİ BÖLÜM
Sigorta ve Maliyetlerin Karşılanması
Mali sorumluluk sigortası yaptırma yükümlülüğü
MADDE 16 – (1) Miktarına bakılmaksızın tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması, bertarafı ve prosesten kaynaklanan tehlikeli atıkların geçici depolanması faaliyetlerinde bulunanlar faaliyetleri nedeniyle oluşacak bir kaza dolayısıyla üçüncü şahıslara verebilecekleri zararlara karşı tehlikeli atık malî sorumluluk sigortası yaptırmak zorundadırlar. Sigorta yaptırma zorunluluğuna uymayan kurum, kuruluş ve işletmelere bu faaliyetler için izin ve lisans verilmez.
(2) Halihazırda bu maddenin birinci fıkrasında yer alan faaliyetlerde bulunanlar için tehlikeli atıkları da kapsayacak şekilde 9/5/2010 tarihli ve 27576 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Maddeler İçin Yaptırılacak Zorunlu Sorumluluk Sigortalarına İlişkin Tarife ve Talimata uygun olarak düzenlenmiş bir sigorta poliçesi olması halinde ayrıca mali sorumluluk sigortası yaptırmasına gerek yoktur.
 
@semih.celik

Bakanlık göndermiyor. Belgenizi indirirseniz üzerinde geçerlilik süresi yazar. Şu an 4 yıl olması lazım.
 
Üst