• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
@ekoçev
@ekoçev eski adreste aldığın belgeler eski adres için geçerlidir. Yeni yeriniz için her şey sıfırdan başlayacak. Tüm görüş ve belgeleri yeniden almanız gerekiyor.
 
Yenileme için evrakları yüklerken şöyle bir sorunla karşılaştım. imzaladığım dosyayı kontrol etmem için Dosyaya bak komutu açılmadı bende emin olamadığımdan ikinciye yükledim ve 2 dosya yüklendi oldu. şimdi bunları ne görebiliyor ne silebiliyorum. böyle göndersem sorun olur mu silmemin bir yolu var mı?
https://www.cevremuhendisleri.net/dosyalar/upload_2017-4-26_10-17-8-png.19078/
 
AMBALAJ ATIĞI TOPLAMA-AYIRMA LİSANSIMIZ BULUNMAKTADIR. 2017 ARALIK AYINDA LİSANS SÜREMİZ DOLMAKTADIR BUNDAN ÖTÜRÜ BU AY BELGE YENİLEMEK İSTEDİM ANCAK SİSTEMDE TESİS İŞLEMLERİ<İZİN VE İZİN/LİSANS BELGE YENİLEME<TESİS SEÇME YAPTIKTAN SONRA (Kabul edilen izin/lisans başvurusu bulunamadı ya da birden fazla bulundu) UYARISI İLE KARŞILAŞIYORUM. AYNI ŞEKİLDE OSMANİYE İLİNDE AYNI UNVANLI ORTAK TESİSİMİZ ŞU ANDA GEÇİCİ FAALİYET BELGESİ BAŞVURUSU YAPMIŞ BULUNMAKTADIR. SORUNUM BUNDAN KAYNAKLI OLABİLİR Mİ
 
Merhabalar,GFB süresini kaçırdık ve tekrar başvuru yapıp GFB miz onaylandı kabul edildi . izin lisans işlemlerini henüz başlatmadım işe yeni başladım ,benden önceki çevre mühendisi TEKNİK UYGUNLUK RAPORU nu sen hazırlayacaksın demişti, bu aşamada mı yani izin lisans için mi bu raporu hazırlıyoruz ,firmamız AMBALAJ ATIĞI TOPLAMA- AYIRMA DEPOLAMA TESİSİ . Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Arkadaşlar merhaba 1 ay içinde lisans yenilemeye başvuru yapacağım. Teknik uygunluk raporu hazır yalnız ek olarak ambalaj sistemi veri giriş onay yazısı almam gerekiyormuş bunun için il çevreye önden yazı vermem gerekir mi yoksa denetime geldikten sonra mı belgeyi verirler?
 
@Naz* zaten mart ayı dahil il çevre sistemden onayladı. Peki bu yazıyı aldıktan sonra yenileme başvurusu için de ayrı bir dilekçe mi vermeliyim ?
 
@cevreciolalım ben, bizim firmanın izin lisans yenileme başvurusunun ortasında işe girdim bu yüzden önceki aşamaları sadece evraklarına bakarak çıkarım yapabiliyorum. burada önce izin lisans yenilme için başvuruda bulunulmuş dilekçe ile sonra izinlisans sisteminde başvuru kısmı açılmış burada zaten gerekli evraklarda teknik uygunluk da dahil bir liste oluyor. Biz bu aşamadan sonra İl müdürlüğ uygunluk yazısı ve veri giriş sistemi onay yazısı için başvurmuşuz. umarım sana faydası olur.
 
@Olgaç Sürmelihindi
@Olgaç Sürmelihindi bey acaba sezonluk bir tesiste kapalı olduğu 180 gün içinde başvuruda bulunulmadı (çünkü atıksu konulu izin kapsamında analiz yaptırılamayacağı için ) Acaba ek süre istenebilir mi yenileme konusunda?
 
@Hilal Çetin
180 gun süre geçtiyse yenileme için gfbden başlanılır. Ama diyelim ki çevre izni 31.05.2017 de süresi dolacak. Sen çevre ve şehircilik il müdürlüğüne durumu anlatan bir dilekce ile müracaat ederek ek süre talep edersin. Mayıstan sonra gfb ye başvuru yapacaksın ama eksiklikler var. O sırada eksiklikleri tamamlarsin ve başvuru yaparsın.
 
Merhaba Arkadaşlar ,danışmanlık yaptığım bir firmaya ait Çevre İzin Lisans Yenileme başvurusunda uygunluk olmadan başvurmak zorunda kalmıştık ,bir süre sonra da uygunluk başvurusunda bulunduk .Uygunluk eksiklik bildirimi il müdürlüğünden geldi.Ama henüz Çevre İzin Yenileme Eksiklik Bildirimi gelmedi.Uygunluk eksiklik bildirimi için ne kadar sürede tamamlayıp İl müdürlüğü'ne iletmemiz gerekiyor?
 
Uygunluk için süre yok.genelde 1 yıl geçerli oluyor. Yenileme başvurusu yaptığınız için bir an önce uygunluktaki eksiklikleri giderip uygunluk yazısı alın ki , belge yenileme için eksiklik geldiğinde uygunluğu yüklemiş olursunuz
 
@Burcuoztufekci
Yönetmelik gereği İl Müdürlüğü Uygunluk yazısının geçerlilik süresi 1 yıl. Kastettiğiniz bu ise 1 yıl içinde geçerliliğini yitirir. Uygunluk yazısını bir an önce aşıp sisteme diğer evraklarla yüklemeli siniz.
 
danışmanlığını yaptığım tesisin çevre izni 06.06.2018 tarihinde doluyor. Kapasitesindeki artık 1/3'ü geçtiği için çevre iznini yenileyeceğim. il müd. uyg. ve vtr dilekçesi verdim. bunun dışında neler yapmalıyım?
 
danışmanlığını yaptığım bir tesiste yakıt türü değişikliği olacak izin lisans yenilemesini direk sistemden mi yapmam gerekiyor yoksa müdürlüğe önce başvuru mu yapılması gerekir . bir de sistem üzerinden hangi evraklar yüklenmektedir nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Üst