• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
Merhabalar:

Çevre izni yenileme sürecimim dekont talebi evresindeyim. Bedel olarak $1,350.00 yazıyor. Öncelikle neden $ olarak görünüyor? Eğer bedelin 1.350TL olduğunu varsayarsak hangi banka hangi başlık altında yatıracağım?

Şimdiden teşekkürler.
 
@Hilal Çatma

Müdürlükten referans numarası isteyin en iyisi en kolayı....
 
@Hilal Çatma

Sistemden size verilen referans numarası ile Halkbank Şubesine giderek referans numarasını banka yetkilisine söylediğinizde miktar TL olarak görünmüyorsa İl Çevre Müdürlüğündeki dosya ilgilisi memurla görüşürsünüz düzeltir.
 
@Hilal Çatma

Sistem üzerinden otomatik referans numarası ile Herhangi bir halkbankasına gittiğimiz zaman gfb bedeli 1350 tl olarak yatıracaksınız yazan orda yazan dolar işareti kafanızı karıştırmasın sistemsel bir hatada olabilir...
 
Merhabalar,
Emisyon konulu çevre iznini yenilemek için ecbs'den İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı başvurusu yaptım. Başvuru için bir de Valilik Tespit Raporu gerekiyormuş. Firmanın Çevre İzninin dolmasına 7,5 ay gibi bir süre kaldı. Valilik Tespit raporuna şimdi başvursam geldiklerinde güncel İl müdürlüğü Uygunluk Yazısı isterler mi? Bir de Valilik Tespit Raporu başvurusu dilekçe ile mi yapılıyor, dilekçe ekine bir şey koyuluyor mu? Örn: Emisyon Ölçüm Raporu
 
@nilay delici
Çevre İzni yenilenmesi için il müdürlüğü uygunluk yazısı gerekmektedir. Sistem üzerinden başvuru yapıyorsunuz. Eğer emisyon ölçüm tarihi geçerlilik süresi dolmadı ise valilik tespit raporuna dilekçe ile beraber ekinde hava emisyon ölçüm özet raporu olacak şekilde başvuru yapabilirsiniz.
 
@Olgaç Sürmelihindi
Teşekkürler Olgaç Bey. İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı için sistem üzerinden başvurumu yaptım. Valilik Tespit Raporuna da başvursam, VTR denetimi sırasında son 1 yıl içinde alınmış "İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı" isteniyor mu? Yani iki başvuru aynı zamanda olduğundan "İl Müdürlüğü Uygunluğu denetimi" gerçekleşmeden VTR için gelebilirler mi? Geldikleri taktirde denetim gerçekleşmediğinden "İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı" olmaması sorun teşkil eder mi?
 
@nilay delici
Bence iki başvuruyu aynı anda yaparsanız daha iyi olur. İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısında fiziksel şartların sağlanıp sağlanmadığına bakacaklar. Valilik tespit raporunda ise sanayi kaynaklı hava kirliliği kontrolü yönetmeliği kapsamında emisyon ölçümü yapılan bacaların ve/veya diğer baca dışı olan kaynakların uygunluğuna bakacaklar.
 
@nilay delici
Merhaba, sistem üzerinden uygunluk başvurusunu yaptığınız takdirde izin şubeden denetime geliyorlar ve birçok il müdürlüğünde aynı uzman valilik tespit raporunu veriyor. Bunun için denetim öncesi uzmanınız ile görüşmenizi, valilik tespit raporunuzu emisyon ölçümündeki verilerden yararlanarak hazırlamanızı ve tarihlerin değiştirilip(denetim tarihi yazılacak) çıktıya hazır hale getirmenizi tavsiye ederim. Örneğin tekirdağ çevre ve şehircilik il müdürlüğü valilik tespit raporu için ek dilekçe istemeden uygunluk yazısı başvurusu ile birlikte vtr'nu onaylayabiliyorken, kocaeli çevre ve şehircilik il müdürlüğü vtr onayladığı halde, dilekçeyi sunmadan onaylı halini tarafımıza teslim etmiyorlar. Bunun için ise dilekçeyi hazırlayarak ekine emisyon ölçüm özet raporunuzu ve hazırladığınız valilik tespit raporu formatınızı(tarih kısmı boş bırakılacak) il müdürlüğüne sunmanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.
 
Merhaba arkadaşlar . Tuğla üretimi yapan bir firma da yakıt olarak sadece kömür kullanılıyordu . Şu anda pirina da ilave edeceklermiş. Bu durumda yakıt değişikliği olduğu için çevre izni yenilemesi gerekir mi ?
 
Merhaba Arkadaşlar,
Çevre İzin Belgesini yenilemek için zamanında başvuru yapamazsak ne oluyor? Çünkü İl Müdürlüğü Uygunluk yazısına eksiklik geldi ve sistemde il uygunluk yazısını alamadan Çevre İzin Belgesi Yenileme butonu aktif olmuyor. Bu konu hakkında tavsiyeleriniz varsa alabilir. Teşekkürler
 
Belgeniz iptal oluyor ve GFB aşamasına döndürülüyorsunuz. Tavsiye verebileceğimiz bir konu değil, tek durum normalden de birkaç ay önce başvurmak :) Geçmiş olsun. En acısı da yaşayarak öğrenmek.
 
Sağolun :D
Her durumda da GFB için istenen evrakları yüklüyorum zaten. Pek fark eden bir şey olmadı.
Peki, tesisi muaf duruma düşürsem yani hava emisyon konulu izinden muaf olacak şekilde başvuru yapmak istesem?
Gerçi herşey online ortamda artık galiba muaflık başvurusu da eizin üzerinden oluyor değil mi?

Son bir aya kala İl Uygunluk Başvurusu yaptım, tesiste herşey aynı İl Müdürlüğü öngöremediğimiz bir eksiklik belirtti ve süreç tıkandı maalesef.
 
Aynen dediğiniz gibi, hepsi e-izin üzerinden oluyor. Mevcut izni muafiyete dönüştürmek de zor, önce iznin bitmesini bekleyeceksiniz :rolleyes:
 
Üst