• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
arkadaşlar burada farklı yorumlamalar var dolayısıyla buraya bir açıklık getirmek istiyorum. belge yenileme işlemi ve belge güncelleme işlemi birbirinden farklıdır. eğer daha önce almış olduğunuz belge üzerinde ki yazan ünvan, vergi dairesi/vergi numarası, adres v.b. (tesisin yeri aynı ama belediye numaratajı değiştirmişse) durumlarında güncelleme yapılıyor. burada yalnızca güncelleme bedeli olarak tek bir bedel ödeniyor. ama 5 yıllık geçerlilik süresinin dolması, kapasite artışı, ısıl güç artışı v.b. durumlar yenileme işlemi olarak geçiyor ve burada her bir konu için belirtilen birim fiyat neyse o ödeniyor. bilginize
 
@Fatih Koçak Referans kodu ile havale yapan firmam vardı. Nası yaptıklarını anlayamadım ama bir sıkıntı olmadı. Şuan ECBS sistemi dekont yüklemek yerine otomatik çektiği için hangi ilden yada nasıl yatırıldığı farketmiyor sanırım.
 
@hakan çağlar Hakan üstadım eski sistemde dekont yüklüyorduk ama yeni sistemde para ödendiği zaman imzalama işlemi yapmamıza sistem izin veriyor ve dekont yüklemeye gerek kalmıyor. Gaziantep il çevre elden yatırın diye bilgi veriyor. Bence havale veya eft yapılması daha iyi olur.
 
Arkadaşlar, İzin ücreti bankaya ödendikten sonra sistemde işlem tamamlanmadan (*imzala gönder) GFB süresi dolduğu için süreci en başa alınan oldu mu aranızda?
 
Merhaba ,
Sorununuzu nasıl çözdünüz. Şuan aynı sorunu yaşıyorum. Uygunluk yazısına başvurdum bazı eksiklikler nedeniyle red edildi akabinde eksiklikeri tamamladık hala 180 günden fazlası var zaman olarak ama sisteme girdiğimde lisans yenileme-belge süresi bitimini seçemiyorum.
 
Merhaba ;

Belge süre bitimi sebebiyle lisans-izin yenileme için başvurdum . Uygunluk yazısı muhtemelen bu hafta çıakcak. İzin-Lisans sürecinde sistemde istenen evraklar nelerdir? Ambalaj Atığı GDT ve TAT, Tehlikesiz Atık GDT lisansı ve emisyon izni var.
Eski sistemde lisans sürecinde teknik uygunluk raporu atık veri onay yazısı VTR ve emisyon raporu isteniyordu. VTR ve Emisyon raporunun istendiğinibiliyorum fakat lisans belge yenilemede de aynı evraklar talep ediliyor mu?
 
Merhaba ,

İl Müdürlüğüonaylandıkatan sonra Vtr içinde başvuru yapmanız gerekmektedir.
Onun için dilekçe ve emisyon ölçüm raporunuzla başvuru yapıyorsunuz.

Çevre İzin Lisans kısmında ise dediğiniz gibi ambalaj ve tehlikesiz atık geri kazanım için teknik uygunluk raporları Emisyon raporları vtr ve üretim bilgileri gibi bilgiler istenmektedir. Yani aynı evraklar talep edilliyor .
 
Merhaba, Çevre İzin ve Lisans Belgesi yenileme sırasında çevre izin ve lisans yönetmeliği kapsamında;

2) Çevre izin belgesi ile çevre izin ve lisans belgesi yenileme başvurularında Ek-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporlara ilave olarak, il müdürlüğü uygunluk yazısı, kapasite raporu ve Çevresel Etki Değerlendirmesine ilişkin kararın sunulması gerekmektedir. Valilik tespit raporu, emisyon ölçüm raporu ve emisyon özet raporu istenilen belgeler arasındadır.
 
Merhaba

Bahsettiğiniz evrakların yenilenmiş hâlleri talep ediliyor. VTR, güncel emisyon raporu, özet rapor, teknik uygunluk raporu, KDS girdileri, taahhütnameler talep ediliyor. Atıksu konusu yoksa genel evraklar bunlar.
 
Teknik uygunluk raporununda güncel halimi talep ediliyor? Bir de firma tehlikesiz aldıklarını kendi firmasında kullanıp poşet yapıyor. Kendine satış gösteriyoruz. Bu haliyle sanırım sıkıntı çıkmaz değil mi?
 
Üst