• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izin ve lisans yenileme başvurusu

hikmettabakoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2017
Firma
Magün Çevre Danışmanlık Firması
Arkadaşlar merhabalar danışmanlığını yaptığım bir firmanın hava emisyon konulu çevre izin belgesi 16.10.2017 tarihinde bitecektir. Tesis Ek-2 kapsamındadır. Yenilenmesi hususunda hangi evrakların hazırlanması gereklidir? Yenilenmesi için gerekli evrakları sistememi yüklemem gerekiyor? Yoksa sisteme birşey yüklemeden il müdürlüğüne dilekçe sunmak yeterli midir?
 
Oğuzhan Bey,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım.Sektörde yeni olduğum için nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.
 
@Oğuzhan Keskin Merhaba, Yılbaşında bitecek Çevre İzni için GFB mizi yeniledik. Emisyon ölçümünü Ağustos ayında yaptırmıştık. Valilik Tespit Raporu ile ilgili başvuruda bulunursak tekrar mı ölçüm yaptıracağız tam anlayamadım. daha önce valilik tespit raporunu kendimiz dolduruyorduk Müdürlüğe götürüp imzalatıyorduk :) şimdi değişiklikler mi var. Aydınlatabilir misiniz
 
@deryanil Merhaba,
Çevre izninizi süresi bitmesinden dolayı yenilediğiniz için il müdürlüğü ile emisyon ölçüm işini görüşmenizi tavsiye ederim. İl Müdürlüğü süre bitiminden dolayı ve yakın zamanda emisyon ölçümü yapıldığından dolayı tekrar bir emisyon ölçüm raporu istemeyebilir. (Konuşurken ekonomik krizdi, para yoktu vs. derseniz belki istememe ihtimali dahada artar.)

Yanlış hatırlamıyorsam izin yenilemede valilik tespit raporu isteniyordu. Valilik tespit raporunu tekrar il müdürlüğünden alırsınız fakat ağustos ayında yapılan ölçümü yüklersiniz (tabi il müdürlüğü son emisyon ölçüm raporunu kabül ederse).

Valilik tespit raporu düzenlenmesi işlemine gelince; dediğiniz gibi valilik tespit raporularını hala kendimiz doldurup imzalatıyoruz. Fakat çalıştığınız il müdürlüğü kendisi gelip inceleme yapıp valilik tespit raporuda düzenleyebilir. O çalıştığınız ilin müdürlüğüne kalmış.
 
Merhabalar;
İşletmemiz faaliyete yeni başladı. Geçici Faaliyet Belgesini aldık ancak üretimi 1/3 oranında arttırmayacak şekilde makineler aldık. GFB de belirttiğimiz bacalara yeni makineler sebebiyle 2 baca daha eklendi. İl Müdürlüğü ile görüştüğümde Valilik Tespit için dilekçe göndermemi geldiklerinde onlara durumu anlatmamı buna göre ya GFB yi baştan almamı ya da İzne başvuru yapmamı söylediler. Valilik Tespit için dilekçe göndereceğim Çevre İl Müdürlüğüne, bunun dışında yapmam gereken ve bahsettiğiniz gibi kendim doldurmam gereken evraklar var mıdır?
 
Cemre hanım merhaba, kapasite artışı 1/3 oranını geçmediği için gfb yenilemeye gerek yok. Tekstil firmasında çalıştığım dönemde proseste yeni bacalar eklenmişti. Durumu il çevreye sorduğumda; kapasite 1/3 oranını geçmezse ve bacalar eklendiğinde durumu anlatan bir dilekçe yazın demişti. Siz de dilekçe yazabilirsiniz. Emisyon ölçümü yapacağınız zaman 2 bacayı eklersiniz. Sıkıntı olmaz.
 
Bu durumda sadece Valilik Tespit Dilekçesini ileteceğim, durumu anlatan dilekçeyi sizce tespitten önce mi sonra mı göndermem doğru olur?
 
Merhaba . Bir firmam 2018 yılında emisyon ölçümü yaptırmış ve ücretini ödememiş. 2. emisyon ölçüm zamanı bile gelmektedir. Bu durumla ilgili nasıl bir yaptırım uygulanır .
 
Merhaba ,

Hali hazırdaki emsiyon sonuçlarınızı alamayıp yeni bir emisyon süresi gelmiş anladığım kadarıyla.
Bu durumda bacalarınızda ki emisyonun uygun olup olmadığı kısmı da muallakta kalmış.
En düşük ihtimalle uygulanacak yaptırım eğer bacalarınız kirletici ise sınır değerleri aşıyorsa 72197 tl.
Ayrıca bilgi ve belge sunmamaktan da bi yaptırım uygulanabilir.
 
Üst