• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzin ve Lisans Yenileme

YAĞMUR41

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Şubat 2020
Şehir
Kocaeli
Firma
Uğur Metal
Arkadaşlar Merhaba Çevre izin belgemizin süresi 23/07/2020 de bitiyor. 6 ay kala başlanması gerekirdi, fakat ben o sürede çalışmıyordum.
Başvuru süreci hakkında bilgi verir misiniz?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
YAĞMUR41Yağmur hanım merhaba, çevre izin belgesinin süre bitiminden 6 ay önce il müdürlüğü uygunluk yazısı alınarak başvuru sürecinin başlatılması gerekirdi. Ancak bu süre geçtiği için gfb sürecinden başlayacaksınız. Gfb sürecinde istenilen; İş akım şeması ve proses özeti, çed, kapasite raporu, ticaret sicil gazetesi vb. belgeleri ve bilgileri yükleyerek başvuruyu başlatabilirsiniz.
 
Teşekkür ederim Olgaç Bey peki bu evrakları elden il müdürlüğüne mi götürmeliyim ?
 
Elden başvuru yapmanıza gerek yok. Sistem üzerinden başvuruyu başlayacaksınız. Ayrıca gfb sürecinden önce il müdürlüğü uygunluk yazısına başvuru yapmanız gerekir. Yine sistem üzerinden başvuru yapacaksınız ve il müdürlüğü uygunluk yazısında istenilen belgeler; gfb sürecinde istenilen belgeler ile aynıdır.
 
Merhaba, danışmanlığını yapmış olduğum tesisim için belge süre bitimi nedeni ile çevre izni yenileme başvurusunda bulundum. Tesis atık su konulu çevre iznine tabi. evsel atık sularını alıcı ortama deşarj ediyor. Atık su konulu çevre iznine esas 3 adet 2 saatlik kompozit analizi yapıldı laboratuvar ve İÇSM eşliğinde. Laboratuvardan aldığım son bilgiye göre analizlerde sadece ilgili analizlerin ortalaması ph 6-9 olması gerekirken alt sınırın çok az altında. Bu tarz sınır değerlerdeki sapmalarda İl Müdürlüğünün yaklaşımı nasıl oluyor? Bu tarz durumla karşılaşan var mı?
Sağlıklı günler.
 
Arkadaşlar izin lisans eksiklik bldirimi sonucunda sisteme yüklenen teknik uygunluk raporlarında hata olursa tekrar ek süre tanınıyor mu onların düzeltilmesi için? Sürecin iptal olma durumu mu olur yoksa?
 
Merhbalar bir firmamıza lisans dekont talebi gelmeden önce sadece firmanın ünvanı değişti ve biz bu dekont parasını ödemeye gittigimizde yeni firmanın ünvanı çıkıyor bankada bu lisans ücretini yatıralımmı yatırmıyalımmı kararsız kaldık ne yapmamız gerekıyor?
 
Üst