• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izini sürecinde gürültü izni

Mahmut Cimşit

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Aralık 2010
Şehir
Kocaeli
Firma
MAKİNE İHTİSAS OSB
İyi günler iyi çalışmalar. Danışmanlığını yapmış oldugum bir fabrikam var. Geçici faaliyet belgesi alınmış durumda. Gfb de izin konusu emisyon ve gürültü. Şimdi bir sorun var il çevre düzce gürültü haritası yapılması gereken iller dışında olduğu için gürültü izni veremem dedi. il çevreden başka bir arkadaşta gürültüyü kattı. Fabrikanın 120 metre yakınında okul ve yurt mevcut. bu durumda cok hassas kullanım alalnlarından 500 metre yakın oluyor. şimdi il çevre vermem diyor beni ilgilendirmez diyor. sizin düşünceleriniz ve tecrübelerinizi ögrenebilir miyim.
 
GFB alınmış durumda ölçüm yapılmış çevre iznine başvurulmuş durumda il çevredeki arkadaş değişince farklı yorumladı
 
Benzer durumlar bütün illerde yaşanıyor. Allah kolaylık versin diyorum. Ama izin vermem diyen arkadaş dayanak olarak ne tür bir savla konuşuyor onu merak ediyorum. Örneğin, sizin akustik raporunuzdaki çevresel gürültü değerleri (tesise en yakın yerleşim yeri gibi hassas/çok hassas alanlar vb. yerlerin duvarlarında alınanlar) sizin bulunduğunuz gruba uygun değil mi? Limitler aşılıyor mu? Bu durum akustik raporu hazırlayan firma tarafından raporda açıkça belirtilmiş mi?
 
gfb aşamasında gürültü ve emisyon için yaptığınız başvuru sonuçlarında nasıl yazılar verdiler?
- eğer gürültüden muaf tuttular ise zaten yazı ile ölçüm istemesi lazım,
- eğer gürültü iznine tabi olduğunu anlatan bir yazı var ise ozaman ölçüm yapılıp sisteme girilmesi gerekli.

yanlız il çevrelerin gürültü izni konusunda tutumu farklı olabiliyor.

bugün, aşağıda belirttiğim özellikteki tesisim gürültü muaf aldı.

- en yakın haneye 500 metreden daha yakın mesafede,
- hastene ve okula 600 metre mesafede
- 2008 yılı önesine ait gsm'si var.
 
adam dayancak olarak düzce gürültü haritası hazırlanması gerekli olmayan iller sınıfında olarak görünüyor o yüzden gürültü izni veremeyzi diyor
 
Üst