• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni alma aşamasında kapasite artışı yapan tesisler

halimusta88

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eylül 2011
Mevcut emsiyon,atıksu ve gürültü konularında GFB almış ve Çevre İzin sürecine girmiş olan işletmeler nihai kararın değerlendirilme aşamasında kapasite artışlarına gidebiliyorlar . Burada ÇKAGİLHY de 1/3 oranında fazla kapasite artışı yapılmışsa çevre izin süreçi tekrardan başlatılır dior .Ama sıkıntı şuradaki bu işletme için Emisyon ve Gürültü ölçümleriyaptırmış ve raporlarını hazırlattırmışsın. Yeni kapasiteyle faaliyet gösterirken ben yine bu ölçümleri yaptırmam gerekecekmidir. Sonuçta bunlar çok maaliyet isteyen şeyler, işletme sahibine bu durum nasıl anlatılabilir ki ?
 
İşletme sahibi size önceden haber vermiş miydi kapasite arttıracağını ? Çünkü önceden haber vermiş olsa durum ile ilgili bilgi kendisine verilmiş olabilir danışman firma tarafından, arttırım yaparsan şu şu şartları yerine getirmelisin diye. Ancak kendisi o şekilde bir karar alıyorsa siz bunu öğrendiğinizde yönetmeliğin şartının bu olduğunu söyleyebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla, tecrübe ettiğim kadarıyla ölçümler yeniden yaptırılır ve GFB yeniden başvurulur yönetmelikte geçen oranları geçecek şekilde bir kapasite artışı varsa.
 
@ECK
Başvuru sürecinin başlatılacağı durumlar ÇKAGİLHY de belirtilmiş bundan yana bir sıkıntı yok. işletme için tekrardan GFB ve Çevre İzni başlatılacak.Ama işletmenin ölçümlerini yeni yaptırdığımızdan tekrardan ölçtürmek, helede bunu işletme sahibine izah etmek çok kötü bir durum.Aslında bunula ilgili yönetmeliklere baktım ama net bir ifade yok .Çevre izin ve Lisansının yenileneceği durumlar gibi, emisyon ve gürültü ölçümlerinin yeniden başlatılacağı durumlar tam olarak yönetmeliklerde mevcut değil. ama görüştüğüm emisyon ve gürültü firmalarının yorumları da sizin yorumunuz gibi. Mantıklı olan da bu ama yönetmeliklerle sağlamlaşsın isterim. İşletmeye bunu anlatabilmek adına daha iyi olacaktır.
 
Öncelikle İl Çevre'ye veya Bakanlığa sorun isterseniz. Çünkü ölçümü yapacak olan firmalar bazen müşteri kaçırmamak adına başka şeyler söyleyebilirler. Daha net bir cevap alırsınız ve burada paylaşabilirsiniz.
 
şöyle bir sorunumuz var, GFB si alınmış, çevre izni sürecinde olan firmamız bu aşamada firmanın bulunduğu parselin yanındaki parseli de alarak oraya depolama yapmaya karar verdi. ÇED muaftır yazısıyla beraber gfb deki adres değişikliği yapılarak sorun hallolur mu ?
 
@CMNet Okuru
Ayçelen Hanım,
GFB de adres değişikliği yapamazsınız, ÇED le ilgili görüş aldıysanız depolama için farklı bi adrese, o adresi değiştirte bilirsiniz, 2 durum sizi bekler birincisi almış oldugunuz GFB yi tamamlayarak İzinden sonra mevcuttaki değişiklikleri il çevre ye bildirir kapsam genişletmeye gidersiniz yada yeniden Çevre İzni kapsamında değerlendirilebilmesi için il çevreden görüş yazısı istersiniz, ki depolama olduğu için kapsamı dışı tutulması ihtimali yüksektir. Kapsamda değerlendirilirse yeni GFB sizi bekler,
Kolay gelsin İyi Çalışmalar.
 
Ek-2 listesine dahil bir tesisin baca sayısında artış yapılması planlanıyor. Ancak GFB başvurusu yapıldı ve onaylanmak üzere, bu aşamada yapılması gerekenler nelerdir? (havalandırma bacasında artış yapılması planlanıyor)
 
Üst