• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni başvuru sürecinde şirket isim değişikliği

Ahmet Başpınar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2011
Arkadaşlar, merhaba.
Grup gıda işletmelerimizden biri için Mart 2012 itibariyle GFB süreci başlatılmış ve çevre izin süreci devam ederken, aynı grup şirketlerimizden biri bu firmanın tüzel kişiliği aynen kalacak şekilde araziyi,fabrikası vs. herşeyi almıştır. İşletme artık yeni ismi ile faaliyetlerini sürdürecekken eski ismi ise 1-2 yıl daha tüzel kişiliğini sadece isim olarak sürdürecektir. Sizce fabrikanın üzerinde isim dışında hiçbir şeyi değişmeyecek olan bu durum kapsamında yeni isimli firma için yeni bir Çevre izin süreci başlatmak gerekir mi? Ya da eski isim ile başlatılan GFB sürecinde sadece isim değişikliği oldu diye süreci devam mı ettirmek gerekir? Yorumlarınızı bekliyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Ahmet Başpınar
 
@ahmet.baspinar
Merhabalar Ahmet Bey,

bence firmanızın isminin değişmesi durumu için Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik kapsamında aşağıda belirttiğim maddesine göre değerlendirme yapacaklar.. GFB aşamasında olsanız dahi...

"Çevre izin ve/veya lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi
MADDE 10 – (8) İşletmenin sahibinin veya adının değişmesi halinde, yapılan değişiklik işletmeci tarafından değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren üç ay içinde yetkili mercie bildirilir. İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik yoksa işletmenin çevre izin veya çevre izin ve lisansı, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla yeniden düzenlenir."

iyi çalışmalar..
 
Üst