• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzni Başvurusu Hk.

  • Konuyu başlatan Anonim (616c)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (616c)

Herkese merhaba

Bu başlığı arattığımda çok eski bilgilere ulaştım ve yenilenmesinin iyi olacağını düşündüm. Daha önce danışmanlık hizmeti almamış bir firmanın, çevre izni başvuru süreci nasıl yapılmalıdır? Başvuru öncesi hangi bilgiler edinilmelidir? Hava, gürültü muafiyetleri nasıl alınır? Dileyen çoğaltabilir.
 
Anonim (616c)Merhaba üstad,

Firma ne iş yapıyor bunu bilmek gerekir. Yaptığı işe göre emisyon kaynağı, alıcı ortama atıksu deşarjı ve gürültü kapsamına girip girmediğine bakılır. Örnek vermek gerekirse firmanın emisyon kaynağı var. Alıco ortama herhangi bir atık su deşarjı bulunmamaktadır. 500 metre mesafe altında hane ve benzeri yerleşim yeri bulunmamaktadır (Gürültü konulu çevre izni için). Bu firma hava emisyon konulu çevre izni kapsamına girer ve atıksu deşarjı ve çevresel gürültü konulu çevre izninden muaftır. Bu firma eçbs'ye kayıt olur ve sistem üzerinden il müdürlüğü uygunluk yazısı başvurusu yapar. İl müdürlüğü uygunluk yazısının amacı; tesisin fiziksel şartları sağlayıp sağlamadığına bakılır. Siz başvuru yaptıktan sonra il çevre denetime gelir ve herhangi bir eksiklik yok ise İl müdürlüğü uygunluk yazısını verir. Yazı içeriğinde; tesisin hangi kapsama girdiği, hangi konulardan muaf olduğu ve benzeri bilgiler yer alır. Daha sonra siz gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak geçici faaliyet belgesine başvuru yaparsınız. Muaf olduğunuz konulara ise İl müdürlüğü uygunluk yazısını yüklersiniz. Muaf okunan konular için ayrı bir görüş alınmasına gerek bulunmamaktadır. İl müdürlüğü uygunluk yazısı başvurusu ile geçici faaliyet belgesi başvurusu için hazırlanan bilgi ve belgeler aynıdır. Bu belgeler;
ÇED Görüşü
Kapasite Raporu
İş Akım Şeması ve Proses Özeti
Ticaret Sicil Gazetesi
Sizin yukarıda bahsettiğiniz durum için firma çevre danışmanlık hizmeti almadı ve çevre izin ve/veya lisans belgesi yok ise başvurular il müdürlüğü uygunluk yazısından başlatılması gerekir.

Şimdilik bu kadar 😊
 
Arkadaşlar merhaba,

Bir maden ocağı için çevre izin başvurusunda bulunacağız ancak sahada herhangi bir kurulu tesis veya başka bir şey bulunmamaktadır. Yalnızca Ocak olarak çalışmaktadır. Biz normalde böyle sahalar için kapasite raporu yerine İşletme Faaliyet Raporlarını ekliyorduk ancak bu ocak için (farklı bir İl) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İşletme Faaliyet Raporunu kabul etmemektedir ve Ocak için Ekspertiz Raporu alınması gerektiğini söylediler. Daha önce ekspertiz raporu alan var mı ? Nereden Nasıl Alınır? Maden Mühendisleri odasını aradım biz vermiyoruz dediler sizin bildiğiniz yerler var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst