• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni başvurusu için adımlar ve gerekli belgeler

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Çevre izni başvurusu için adımlar ve gerekli belgeler

ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında yapılacak başvurularda birinci adım izin konusu ile ilgili Özel Belgenin temini olmalıdır. (örneğin; emisyon için İl müdürlüğü uygunluk yazısı) İkinci adımda ise Ortak Belgeler ve izin konusu ile ilgili özel belge/belgeler beraberinde Geçici Faaliyet Belgesi başvurudur. Üçüncü ve son adımda ise İzin sürecini tamamlamak üzere Başvuru kapsamınıza uygun bilgi ve belgelerin (örneğin; emisyon için Emisyon Ölçüm Raporu)teslimidir.

ÇEVRE İZİN KONULARI

Çevre İzinleri beş ana başlık halinde ÇEVRE İZİN BELGESİ adı altında bir araya toplanmıştır.
  • Emisyon
  • Gürültü
  • Deşarj
  • Tehlikeli Madde Deşarjı
  • Derin Deniz Deşarjı
Emisyon konulu çevre izni
Gürültü konulu çevre izni

Atıksu konulu çevre izni

  • Birinci adım : Atıksu arıtma tesisi proje onayı
    (27.4.2004 tarihinden sonra inşaatı başlamış atıksu arıtma tesisleri için) veya muaf olduğuna dair belge (27.04.2004 tarihten önce kurulan veya inşaatına başlanılan atıksu arıtma tesisleri için)
  • İkinci adım : Geçici faaliyet belgesi (başvuru için gerekli belgeler)
  • Üçüncü adım : Atıksu deşarjı teknik bilgiler listesi

Tehlikeli madde atıksu konulu çevre izni

[*]Birinci adım : Tehlikeli madde arıtma tesisi proje onayı
(27.4.2004 tarihinden sonra inşaatı başlamış atıksu arıtma tesisleri için) veya muaf olduğuna dair belge (27.04.2004 tarihten önce kurulan veya inşaatına başlanılan atıksu arıtma tesisleri için)
[*]İkinci adım : Geçici faaliyet belgesi (başvuru için gerekli belgeler)
[*]Üçüncü adım : Tehlikeli madde atıksu desarjı teknik bilgiler listesi

Derin deniz desarjı konulu çevre izni

[*]Birinci adım : Derin deniz desarjı proje onayı
[*]İkinci adım : Geçici faaliyet belgesi (başvuru için gerekli belgeler)
[*]Üçüncü adım : Derin deniz desarjı teknik bilgiler listesi

Geçici faaliyet belgesi başvuru formu örneği

Çevre izni başvurusunda bulunacak işletmelerin
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

İl Çevre Orman Müdürlüğü
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı ÖRNEĞİ.docx
    14.5 KB · Görüntüleme: 527
  • atiksulistesi.pdf
    124.8 KB · Görüntüleme: 510
  • atiklistesi.pdf
    91.8 KB · Görüntüleme: 312
  • denizlistesi.pdf
    95.6 KB · Görüntüleme: 164
  • gerekenesaslar.pdf
    125.4 KB · Görüntüleme: 379
  • Geçici Faaliyet Belgesi - taahhütname örneği.docx
    14.9 KB · Görüntüleme: 389
  • Geçici Faaliyet Belgesi - taahhütname örneği 2.docx
    15 KB · Görüntüleme: 354
burda da hemen bir ekleme :)

lisans konusunda başvuru yapacaksanız uygunluk yazısı hem emisyon izni konulu hem de lisans konunuzla ilgili olarak ayrı ayrı alınmalı.
 
google maps i açın oradan işletmenin açık adresini yazarak tespit edin ve sonra işletmenin olduğu yerde sağ tuş yapıp (bunları uydu görüntüsünü seçipte yapacaksınız) "burada ne var" a tıklayın yukarıda y,x koordinatlarını verecektir.
 
Merhabalar arkadaşlar,
Atıksu konulu çevre izni ile ilgili olarak tesiste herhangi bir atıksu arıtma tesisimiz yoksa buna dahilmiyiz ? Yani sadece kanalizasyon deşarjımız varsa evsel olarak ne yapmamız gerekir ? Deşarj parametrelerini akredite bir kurumdan öğrenmek yeterlimi ?
 
Merhabalar;
Ben bir pvc kapı ve pencere üretim fabrikasında kalite bölümünde kimyager olarak çalışmaktayım Sanırım ÇED raporunu almamıza gerek yokmuş fakat çevre izin belgesini almamız gerekiyor mu? 2011' de yapılan değişiklikle tüm firmaların alması gerekiyor diye bir yazı okudum doğru mudur? Bilgilendirirseniz sevinirm.İyi günler
 
Çevre Kanunca alınması gereken izin ve lisanslar hakkında yönetmeliğin eklerine bakın.Eğer firmanız bu eklere giriyorsa buna göre danışmanlık hizmeti ya da çevre görevlisi alarak gerekli başvuruları yaparsınız..

ÇED raporu almasanız dahi ÇED kapsam dışıdır muhtemelen ve ÇED kapsam dışı almanız en doğrusu olur.
 
merhaba ben doğalgaz dağıtımı yapan bir şirkette çalışıyorum. şirket bünyesinde doğalgazın basıncını düşürmeye yarayan 5 adet istasyonlarımız mevcut. bu istasyonlarda doğalgazı ısıtan ve kapasitesi 2 MW'ın üzerinde olan kazanlar mevcut. bu istasyonlar ise şehrin farklı adreslerinde. şimdi benim her tesis için ayrı başvuru da bulunmam mı gerekiyor? ya da nerden başlamalıyım desem yol gösterirseniz sevinirim. Çünkü bu işlerle yeni ilgileniyorum ve kafam çok karıştı.
 
tehlikesiz atık geri dönüşüm tesisi için lisans tamamlama aşamasında teknik uygunluk raporunu nasıl ne şekilde hangi formatta olacak bu konu hakkında bir bilgi alabilirmiyim..
 
Çevre iznine 10.06.2014 tarihinde başvuru yaptım fakat hala değerlendirme sürecinde yazıyor.
80 gün daha dolmadı ama merak ettim süreç bu kadar uzayabiliyor mu diye.
 
Canan Hanım öncelikle hangi il?

İl müdürlüklerine gidin sizde değerlendiriliyo gözükebilir bir sorun il müdürüne hangi aşamada ya da kime paslamış onlar size cevabını vereceklerdir.Bir yerine onay vermemiş veya sallamıyo olabilirler :(
 
@Canan Erkan
Canan hanım değerlendirme aşamasında uzuyabiliyor. Bizde çevre izin ve lisansa başvuru yaptığımızda 2 ay değerlendirme süreci yaşamıştık.
 
kolay gelsin arkadaşlar çevre izin belgesi için başvuru yapılmış olup eksikliklerin olduğu bildirilmiş fakat bu eksikliklerin işletmeci tarafından giderilememiştir ve başvuru için son 5 güne girilmiştir.bu süreci uzatmak için hangi yolu izlemem gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz?
 
@emelkarakulak

öyle birşey yok Emel Hanım, GFB iptal.

ya da size şöyle birşey sorayım ne konulu GFB aldınız?
 
@emelkarakulak
Emel Hanım, bu aşamada önemli olan sizin GFB sürenizin bitimine zaman var mı + il müdürlüğünün değerlendirme süresi için zamanı var mı? Bu süreleri kontrol edin, her iki taraf için de sorun yok ise; tamamladıklarınız kadarını sisteme yükleyin, il müd. ikinci kez eksiklikleri talep edebiliyor.
 
GFB 06/04/2016 tarihine kadar geçerli olup hava emisiyon,tehlikesiz atık geri kazanım konularında GFB mevcuttur tarık bey ve melis hanım bakanlığıda aradımda cevap veren yok il müdürlüğü bizi ilgilendirmiyo diyo ek1 kapsamında die:((
 
Arkadaşlar GFB başvurusunda karşıma bu ekran çıkıyor Hata veriyor .GFB başvuru yapan arkadaşlarda da çıkıyormu ve nasıl bir yol izlendi.
Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • gfb iptali.png
    gfb iptali.png
    39.1 KB · Görüntüleme: 82
Üst