• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre İzni Başvurusu son başvuru tarihi

Pınar Odabaşı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Mart 2011
Acil yardım gerektiren bir konu var,çevre izni başvurusu için sistemde bugün itibariyle başvuru yapmanız için son 1 gün yazıyor,atıksu analiz sonuçlarını bekliyorum sadece onlar da bugüne yetişmiyor,sizce yarın başvuru yapabilirmiyim,(GFB aldığımız tarih,14.06.2011)
 
(1) EK-1 ve EK-2 listelerinde yer alan işletmelerin, geçici faaliyet belgesinin alınmasından itibaren en geç altı ay içerisinde çevre izin veya çevre izin ve lisansının e-başvuru sürecini tamamlamaları zorunludur. Başvuru sürecinin tamamlanması aşamasında, EK-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporlar sunulur. Bu süre içinde başvuru tamamlanmaz ise geçici faaliyet belgesi iptal edilir.
(4) Geçici faaliyet belgesi iptal edilen veya geçici faaliyet belgesinin süresi içerisinde Çevre izni veya Çevre İzin ve Lisansını alamayan işletmeler 6 ay süresince tekrar müracaatta bulunamaz. Geçici faaliyet belgesi veya Çevre izin veya Çevre İzin ve Lisansı belgesi olmaksızın faaliyette bulunan işletmeler hakkında Çevre Kanununun ilgili hükümleri uygulanır
 
Aslında sisteme bilerek eksik bilgi yükleyip,bakanlığın eksiklik giderilmesi için vereceği 80 günlük süre kullanılabilirdi bu zamanda yeterdi size.bunu yapmanız için şu an çok geçmi bilmiyorum saat olarak başvurular mesai saatine kadar mı sürüyor bilmiyorum.
 
ahhhh aynı sorunu su anda bende yasıyorum, gfb aldıgım tarıh 23.05.2011 sısteme cevre ıznı ıcın dosyaları 06.09.2011 tarıhınde yukledım ancak 3 adet eksık ewrak bıldırımınde bulunulmuş. ikisini halletım ama camur analızı yetısmeyecek sanırım. bugun sısteme dosyaları yuklemek ıcın 18 gunun kaldı denıyor. bendemı aynı sekılde camur ıcın olan yere eksık bılgı yukleyeyeım acaba. sonucda 18 gun bu evraklar ıcın verılmıs sure gfbnın son gecerlılık tarıhı 23.05.2012 degılmı?
 
bu konuda çevre izni başvurumda emisyon ölçüm raporum yetişmiyor. Son 10 gün yazıyor. Bu süreç uzatılamaz mı? Geçici faaliyet belgem iptal mi oluyor?
 
gfb alındıktan sonra 6 ay içinde izin başvurusunu tamamlamazsan gfb iptal olur. emisyon raporu olmadan izin başvurusunu bitir, müdürlük emisyon raporu olmadığı için eksiklik bildirir. o zaman emisyon raporunu yüklersin. emisyon raporunun eksiksiz olması lazım ikinci kez eksiklik bildirimi olmaz izin başvurusu reddedilir.
 
@Nazan Şirin Kande

@İbrahim Uysal

Arkadaşlar,

Bir kaç firmada bu tür bir sorun yaşadığımdan şöyle bir yol önerebilirim. Başvurunuz Ek - 2 yani Müdürlük ise muhakkak ilgili teknik eleman ile görüşülüp onay alındıktan sonra, eksiklik açılan sistem boşluklarına muhakkak bir bilgi yazısı ile (eksikliğin neden tamamlanamadığı ile ilgili) giriş yapın. Çevre İzni başvuru süresi 6 ay olmasına rağmen GFB süresi 12 aydır. Boşluğa bilgi girişi yapıldığında İl Müdürlükleri ve Bakanlık tarafında esneklik sağlanıyor. Önemli olanın GFB son geçerlilik tarihinden önce tüm eksikliklerin tamamlanması diyorlar. O tarihten sonra yapılabilecek hiç bir şey yok. Başvurunuz Ek - 1 yani bakanlık ise genelde dosyayla ilgilenen teknik eleman bilinemediğinden bilgi girişi yapın, dönüş yapıyorlar.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Üst