• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni görüş-muafiyet işlemleri

rabia kç.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kasım 2016
Şehir
İstanbul
Firma
gıda san.
Arkadaşlar merhaba
Çevre izni için görüş isteyeceğim, ciklet ve ceşitli yumuşak şeker üretimi yapan bir gıda firmasında çalışıyorum . çily ek 2'de 7.7.5. madedesi kapsmında değerlendirileceğimizi düşünüyorum bu maddeye istinaden aynı zamanda gürültü ve emisyon için muafiyet başvurusunda bulunabilirmiyim?
 
Ayşe hanım merhaba, Mehmet üstadımın dediklerine ek olarak atıksuyunuz kanalizasyona veriliyorsa bağlantı kalite kontrol ruhsatı alırsınız. Eğer alıcı ortama deşarj varsa atıksu konulu çevre izni alırsınız.
 
Şöyle bi durum var isletmenin sızdirmaz fosseptiği varmis kimyasal içerikli atıksular ıçin . Evsel nitelikli atiksular ise kanalizasyona bağlıymış. Böyle bir durumda isletme kanalizasyon için bkkr alsa, foseptikteki atiksularda vidanjörle çektirip endüstriyel atıksu aritma tesisine gönderse nasıl olur? (İsletme şuanda aktif değil devir işlemleri yapilacak daha sonra faaliyete geçecekmiş)
 
Ayşe Hanım Merhaba, evsel nitelikli atıksuları kanalizasyon sistemine verdiğiniz için bağlantı kalite kontrol ruhsatı almanız gerekir. Diğer yandan kimyasal içerikli atıksular için sınır değerlere uymak için bir ön arıtma istenilebilir. Endüstriyel nitelikli atıksuları siz vidanjör ile çekip arıtma tesislerine gönderebilirsiniz.
Su kirliliği kontrolü yönetmeliği;
1569414483000.png
 
Merhaba arkadaşlar. Hava emisyonu konulu çevre izni icin uygunluk yazısına basvuru yaparken gürültü ve atıksu konularinda muafiyet olarakmi basvuru yapacağız. Tesis organize sanayi bölgesinde atiksular aritma tesisine gönderiliyor. Gürültü içinde yerleşim yeri olmadigindan dolayı muafiyet isaretleyebilirmiyiz?
 
ayşe çelikMerhaba,

OSB Müdürlüğünden atıksularınızın OSB arıtmasına bağlı olduğuna dair yazı alın, yazıcıyı uygunluk başvurusunda hem iş akım şeması ve proses özetinde ilgili bölüme yazın ve belgeyi de ayrıca yükleyin. Başvurunuzda da muafiyetleri tıklayın, atıksu muafiyet açıklamasına da belgenin sayı ve tarihini tekrar yazın.Akabinde müdürlük atıksudan muaf tutacaktır. Gürültüyüde aynı şekilde muaf tutacak olup ayrıca muafiyet sormanıza gerek yok. Uygunluk yazınızda gürültü ve atıksu konulu izinlerden muaf olacağı yazacaktır.
 
Merhabalar,
İzin Lisans Belgesi ünvan değişikliği yapılacağı eski tesise ait ÇED kapsam dışı/ÇED gerekli değildir yazılarının da güncellenmesi gerekiyor mu ? Yönetmelikte bununla alakalı bi bilgi göremedim .
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.:)
 
Arkadaşlar merhaba bir otel çevre izni muafiyet yazısı almam için sistem üzerinden başvuru yapacağım. İstenen belgeler arasında "Muafiyet Belgesi" yazıyor. Hangi belgeyi yüklemem doğru olur?
Sistem üzerinden değilde Dilekçe ile başvurup çevre izni görüş yazısı istesem daha doğrumu olur?
1626263673631.png
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Üstad Merhaba,

Daha önce il çevre müdürlüğünden alınan hava emisyonu, çevresel gürültü ve atıksu deşarjı konulu muafiyet belgeleri varsa bu tür belgeleri yükleyebilirsiniz. Ayrıca otelde oluşan evsel nitelikli atıksular kanalizasyon hattına veriliyorsa bağlı bulunan ilin su ve kanalizasyon idaresinden alacağınız kanal bağlantı izin belgesi ve benzeri belgelerde işinizi görecektir. Kanal bağlantı izin belgesi; atıksu deşarjı konulu çevre izninden muaf olduğunuzu gösteren kanıtlardan biridir.
 
Üst