• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni olmadan faaliyet gösteren 160 bin işletmeye ceza geliyor.

Yıl sonuna kadar Geçici Faaliyet Belgesi (GFB) almayan firmalara 40 bin liradan 1 milyon 693 bin liraya kadar çevre cezası kesilecek. İşletmesi çevreye uyumlu olduğu halde GFB’si olmayan 160 bin firma olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmasına göre bunlardan sadece 9 bininin GFB başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Farklı sektörlerden 31 Aralık 2013 tarihine kadar çevre izni için başvuru yapan firmalara idari para cezası ve faaliyet durdurma yaptırımı uygulanmayacak. Valiliklere gönderilen genelgeye göre 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren ise idari cezalar uygulanmaya başlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, GFB almayan firmaların sadece belgelerinin eksik olduğuna dikkat çekerek, “Çevreyi kirleten işletmelere yönelik denetimler devam edecek. Tespit edilmesi halinde ise cezai yaptırımlar uygulanacak” dedi.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
faaliyete başlayacaksınız, kurdeleyi keseceğiniz gün başvuru yapılmalı diyor yani arada belirli bir zaman geçmeli faaliyete başlanmalı bi süre çalışılmalı ki başvuru için alınması gereken belgeler hazırlansın ( kapasite raporu, teknik şartlar, atık su, tehlikeli atık depo sahaları) ondan sonra il müd uygunluk istensin, uygunluk yazısı gelsin en son aşama GFB başvurusu yapılsın. bence faaliyete başladıktan sonra belirli bir süre verilmeli ucu açık kalınca yok izinsiz çalışılıyor, yok başvurulmamış yok geç kalınmış bu durum nasıl olacak?
 
Merhaba arkadaşlar tanıdığım bir metal hurdacı firmasına birkaç gün önce ani denetime gelinmiş , denetim tutanağına tehlikesiz atık ve toplama ayırma faaliyetini lisans almadan yaptığı, yine izin/lisans alınmadan tehlikeli atık aldığı yazılmış. Firma bu denetimden sonra tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alma kararı aldı ama ne gibi cezalar alabilir yada alacak ?
 
@L.Nergiz
ÇEVRE KANUNU
Madde 20-
v) (Bu Kanunda ve ilgili yönetmeliklerde öngörülen yasaklara veya sınırlamalara aykırı olarak) Tehlikeli Atıkları Toplayan, Ayıran, Geçici ve Ara Depolama Yapan, Geri Kazanan, Yeniden Kullanan, Tasıyan, Ambalajlayan, Etiketleyen, Bertaraf Eden ve Ömrü Dolan Tehlikeli Atık Bertaraf Tesislerini Kurallara Uygun Olarak Kapatmayanlar 212.419 TL’den 2.124.250 TL ye kadar (Rakam 2017 tebliğine göre güncel)
Bu maddenin (k), (l), (r), (s), (t), (u), (v) ve (y) bentlerinde öngörülen idarî para cezaları kurum, kuruluş ve işletmelere üç katı olarak verilir.

Sadece tehlikeli atıklar için yazmak isterlerse yukarıdaki maddeye göre durumu siz değerlendirin.
 
@L.Nergiz
tutanağa tam olarak ne yazdığı önemlidir. orada yazılan cümleler nereden ceza kesileceğinin ipuçlarını verir. sizin dediğniz bilgiler üzerinden hareket edilirse 20 r ve 20 v'den ceza kesileblir. eğer işletmeniz tüzel kişilikse yani şirketse 3 katı ceza kesilebilir. bu durumda ciddi bir cezayla karşı karşıya kalabilirsiniz. ayrıca cezadan sonrada gfb alana kadar kapatma uygulanacaktır. her şeye hazırlıklı olun.
 
Tutanakta daha detaylı bilgiler var tehlikeli atıkların türleri yazılmış ıbc tank, yağlı talaş gibi. Tüm uyarılara rağmen herhangi bir önlem almadı firma, yıllardır çalışıyoruz denetleme yapılmaz mantığındalardı. Cezalar nasıl uygulanıyo peki indirim, taksiklendirme gibi şeyler yapılıyo mu
 
size ağır bir ceza gelme ihtimali çok yüksek. tebliğ tarihinden 1 ay içinde peşin ödenirse yüzde 25 indirim var. ayrıca 1 ay içinde mahkemeye gidilmezse ceza kesinleşmiş sayılıyor. peşin ödeme mümkün değilse vergi dairesiyle görüşüp taksitlendirme yaptırabiliyorsunuz.
 
Üst