• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni yenileme

dilekkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2017
Firma
çevre mühendisliği
mevcut çevre lisansı süresi dolmamış ve cevre izni(emisyon muafiyeti) verilmiş olan tesisime 2014 yılında değişen yönetmelikte ambalaj geri dönüşüm tesislerine getirilen emisyon cevre izni olması gerektiğinden başvuru sürecimin nasıl olacağı konusunda bilgim yok.Başvuru aşamalarım nasıl olacak.Böyle bir başvuru için mevcut lisansım iptal olacak mı,gfb süreci yeniden başlıyacakmı,çevre izni yenileme konusunda başvuruda göremedim.Bilgisi olan yada başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlar lütfen yazarsa sevinirim.29.07.2018 lisans bitiş sürem ama emisyon muafiyet yazım vardı .fakat yapılan bir birleşik denetimde emisyon cevre iznine tabi olduğum söylendi ne yapmalıyım.
 
@dilekkaya anladığım kadarıyla, çevre lisans başvurusu yaptığınız gibi çevre izin başvurusu yapacaksınız ve çevre izin başvurusu yaptığınız zaman sistem üzerinden orda mevcut lisans veya izin kısmına almış olduğunuz lisansınızı belirtip yükleyeceksiniz. çevre izin süreci de normal il müdürlüğü uygunluk yazısından başlayacak. ama en net bilgiyi çevre izin şubeden alabilirsiniz.
 
merhaba bir sorum olacaktı, ambalaj atığı toplama ayırma lisans yenileme yaparken izinlisans kısmında geri kazanım işlemleri r12 kodu seçili olarak sistem gösterdi ancak üzerinde ünlem işareti var. Ne anlama geliyor acaba ?
 
@dilekkaya Çevre izni yenileme ekranından iznini yenilemen gerekecek, bu başvuruda sonuçlanana kadar çevre iznin devam eder ancak süreç gfb aşamasından tekrar başlar. Sistemi çözemezsen tekrar yaz yardımcı olurum.
 
Merhabalar,

Mevcut olan Çevre izin belgemin yenileme zamanı geldi aynı zamanda sıfırdan Ambalaj Atığı Geri Kazanım ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım lisansı başvurusunda bulunabiliyor muyum? Yoksa ayrı ayrı işlem mi yapmalıyım öncelik olarak hangisinden başlamam gerekiyor tek bir belgede çıkması için
 
@deryaa_61

Mevcut izne lisans konusu ekleme yaptığınız zaman sizi sanki GFB alır gibi atıyor diye biliyorum.
Çünkü hava emisyon konulu izni bulunan tesisime çevre iznini başlatma sürecine 4 ay kala tehlikesiz atık geri kazanımı konusu eklettirdim. Beni GFB sürecinden başlattı. Aldığım GFB nedeniyle de 6 ay içerisinde bu kez izin için başvurmam gerekti. Mevcut çevre izni iptal edilirken, alınan GFB geçerliliğini korudu.
 
Cem merhaba, yeni bir konu eklendiği zaman gfb başvurusu olmaksızın direk çevre izin ve lisans başvurusundan başlanır diye biliyordum ve hatta yönetmelikte yazıyordu.
 
@Olgaç Sürmelihindi

Evet izin ve lisans başvurusundan başlanıyor zaten. Ancak sistem otomatik olarak GFB sürecinden alıyor. Yani başvuru başarıyla sonuçlandığında, GFB sayıyor.
 
@Cem Yılmaz
Peki, gfb sayıyor ama hazırki çevre izin tarihi değişmemek kaydıyla faaliyet konusu ekleniyor ve çevre izin ve lisans belgesi düzenleniyor dimi?
 
@Olgaç Sürmelihindi

Hayır, GFB düzenleniyor. Hatta il müdürlüğündeki arkadaşların da bilgisi yoktu bu konuda. Bakanlık ile görüşmüştüm.
-20.06.2017 'de mevcut çevre iznine lisans eklediğim için GFB aldım.
-2018 Nisan'da Çevre İzni doluyordu.
-Aralık 2017'de çevre izni başlattım.
-2018 Nisan'da çevre iznim doldu ancak Aralık 2017'de başlattığım çevre izni başvurusu hâlâ sürüyor.
 
@Cem Yılmaz
Bence bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Gfb verilmeden direk lisans veya izne başvuru yapılması gerekmek diye düşünüyorum. Senin fikrin nedir
 
@Olgaç Sürmelihindi

Direkt olarak izinden başlasa tabi ki süper olur. Ama GFB aşamasında istenen İş Akış şeması ile birlikte Ambalaj Atığı Geri Kazanımı konusunda istenen Sanayi Sicil Belgesi, Mali Sorumluluk Sigortası gibi belgeler atlanmış oluyor. Bu nedenle GFB'den başlatıp, tüm evrakları baştan yüklemenizi istiyorlar. İşveren için en büyük olumsuzluk ise hem GFB için para ödüyor, hem izin-lisans aşamasında para ödüyor.
 
@Cem Yılmaz
Tabi ki iyi olurdu. Ama yönetmelikle çelişmiş olunuyor ama il müdürlüğü uygunluk yazısında o belgelere bakıyorlar. İşveren bu konuya itiraz ederse haklı derim.
 
@Olgaç Sürmelihindi

Uygunluk yazısında sadece bakıyorlar, lisans için başvurduğunuzda ise sisteme yüklemenizi istiyorlar. :rolleyes:
 
Gürültü konulu çevre izni yenileme alınmak isteniliyor. bu yüzden en yakın çok hassas ve hassas kullanım alanlarının uzaklığına bakılması gerekiyor. Buralar nerelerdir ve uzaklığın ne kadar olması gerekiyor bununla ilgili tam bi bilgi bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
 
@eceeyldrm

Sanırım ilgili madde bu:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yani; tesisiniz 07/03/2008 tarihinden sonra kurulduysa, yerleşim yerlerine 500 metreden yakınsa akustik rapor isteniyor.

İlgili yönetmelik
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Madde 33 Bend Ç

Edit: Az önce muafiyet yazılarından birini inceledim, aynı maddeymiş :) Yani yukarıdaki madde.
GÜRÜLTÜ GÖRÜŞÜ.JPG
 
@mhmtcll

Artık EÇBS sistemi üzerinden yürütülecek. Giriş yaptığınızda "Şahıs Uygulamaları" kısmında yer alıyor. Ancak hâlâ aktif değil. Bizler de izin sisteminin açılmasını bekliyoruz, yarım kalan ve başlatılması gereken çok başvuru var.
 
Üst