• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni yenileme

dilekkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2017
Firma
çevre mühendisliği
mevcut çevre lisansı süresi dolmamış ve cevre izni(emisyon muafiyeti) verilmiş olan tesisime 2014 yılında değişen yönetmelikte ambalaj geri dönüşüm tesislerine getirilen emisyon cevre izni olması gerektiğinden başvuru sürecimin nasıl olacağı konusunda bilgim yok.Başvuru aşamalarım nasıl olacak.Böyle bir başvuru için mevcut lisansım iptal olacak mı,gfb süreci yeniden başlıyacakmı,çevre izni yenileme konusunda başvuruda göremedim.Bilgisi olan yada başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlar lütfen yazarsa sevinirim.29.07.2018 lisans bitiş sürem ama emisyon muafiyet yazım vardı .fakat yapılan bir birleşik denetimde emisyon cevre iznine tabi olduğum söylendi ne yapmalıyım.
 
merhaba,
eçbs de şahıs uygulamalarında izin lisans uygulaması görünüyor. ancak üstümüzde görünen tüm firmaları aktifleştirmek gerekiyor. firma yetkililerinin hepsine kısa sürede ulaşmak zor :( acil çevre izni yenileme işlemi yapmam gerekiyor. konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
 
birileri çıkıp sistemi tanıtsa , eğitim düzenlense vs yada sistem eskisi gibi olsa kimse kimseye karışmadan işlerini halletse vs devlet işleri insanı çıldırtır. birde o kadar mail attım cbs ye bir tanesine ancak geri döenebildiler yuhh sonra biz kızıncada buralarda haksızlık etmeyin diye ağlaşıyorlar, devlete kapağı atan yatışa geçiyor arkadaş bu sisteme bir köstek lazım...
 
@mhmtcll
Olmaz. Önce işlemeyen sistemi devreye alacaklar. İnsanları uğraştıracaklar. Bir süre sonra kılavuz yayınlayacaklar bu şekilde olmalı diye. Ama en baştan güzelce anlatmak yok. Çünkü uğraştırmak zorundalar herkesi bundan keyif alıyorlar galiba. Sistemde bu kadar problem varken bütün sistemleri kapatmak da ayrı bir mantıksızlık örneği. İyice soğuttular bu uygulamalarla meslekten. Bütün sistemleri bir araya toplamak iyi güzel ama uygulama sıfır.
 
@h.gozdetasdemir

Şuan sistemde tüm firmalar aktif olmadığı halde izin lisans uygulamasına girebiliyorum. Aktif olan firmalar gözküyor. Henüz işlem yapılamıyor ama bende ilk başta sizin söylediğiniz gibi düşünmüştüm. Sistemi açınca rahatladım...
 
Arkadaşlar merhaba, çevre izni belgesi yenilemek istiyorum fakat koordinat bilgileri kısmında haritada göster kısmına tıklayınca hiç bir şey gözükmüyor? acaba sistemsel bir hata mı ? son günler de aynı sorunu yaşan oldu mu_?
 
@Okan Türe
Okan Türe teşekkür ederim
1/25000 lik haritaya göre pafta numarasını G99b9 şeklinde yani büyük harf sonra onlar basamaklı bir rakam, küçük harf ve tek haneli bir rakam şeklinde buldum doğru mudur?
 
@Esin Alkar

Odanın adı Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçer. Kapasite Raporunuzun sağ üst kısmında "Oda Sicil No" şeklinde yazar.
 
Firmanın merkezi İstanbul ancak fabrikası Gebze'de hem İstanbul, hem Gebze Ticaret Odasına kayıtlı, ancak işlemleri İstanbul üzerinden yapıyor, ben gebze fabrika için çevre iznini yenileyeceğim. Hangisini yazmalıyım, ya da ikisini de yazmalı mıyım?
 
@nilay delici
Cem hocamın affına sığınarak şunu yazmak istiyorum; tesis gebze de ise o tesise ait tapu vardır. Siz tapuda yer alan pafta bilgilerini yazmalısınız. Pafta (1/25.000'lik harita) ise yine tapuda yer alan pafta numarasını yazabilirsiniz.
 
@nilay delici

Ticaret odasından bağımsız olarak, hangi tesis için işlem yapılacaksa o tesisin bilgilerini yazmanız gerekmektedir.
 
Üst