• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni yenileme

dilekkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2017
Firma
çevre mühendisliği
mevcut çevre lisansı süresi dolmamış ve cevre izni(emisyon muafiyeti) verilmiş olan tesisime 2014 yılında değişen yönetmelikte ambalaj geri dönüşüm tesislerine getirilen emisyon cevre izni olması gerektiğinden başvuru sürecimin nasıl olacağı konusunda bilgim yok.Başvuru aşamalarım nasıl olacak.Böyle bir başvuru için mevcut lisansım iptal olacak mı,gfb süreci yeniden başlıyacakmı,çevre izni yenileme konusunda başvuruda göremedim.Bilgisi olan yada başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlar lütfen yazarsa sevinirim.29.07.2018 lisans bitiş sürem ama emisyon muafiyet yazım vardı .fakat yapılan bir birleşik denetimde emisyon cevre iznine tabi olduğum söylendi ne yapmalıyım.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Yaklaşık 6,5 ay sonra bitecek Çevre İzin Belgesini yenileyeceğim. İl Müdürlüğü Uygunluğu onaylandı. Oradan "İşlem" butonuna bastığımda ekranda
22474
GFB bilgileri diyor, beni Geçici Faaliyet Belgesinden mi başlattı? Yoksa Çevre İzin yenileme ekranı bu şekilde mi oluyor? Bir de Formlar kısmında aşağodaki belgeler talep edilmiş bunlarla ilgili ne yükleyeceğiz? Aslında bu bilgilerin bir kısmı emisyon ölçüm raporunda da var. Örneğin tesiste Doğalgaz var yakıt olarak o da sadece el yıkamak için sıcak su sağlıyor. Bunlarla ilgili ne yükleyebilirim?22475
 
Merhaba ,

Aynı şekilde benimde firmamda izin yenileme sürecindeyim ve uygunluğum onaylandı. Sürec olarak doğru ilerliyorsunuz. Emisyon ölçüm raporunda olan kısımları oradan yardım alarak geri kalan kısımlar için firmadan bilgi isteyerek ilerleyebilirsiniz.
22476
 
Bu formlar için kullandığınız bir şablon var mı?

@nilay delici
Ekle kısmına girildiğinde formda doldurulması gereken alanlar çıkıyor, ben matbu form yüklenecek diye düşünmüştüm. Herhangi bir şablona ihtiyaç yokmuş.
 
Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,
Çevre İzin yenilemesi yaptığım firmada ~ 150 çeşit hammadde kullanılıyor. Bir de bunlar farklı ticari isimlerle farklı firmalardan alınabiliyor, toplamda ~ 450 adet kullandıkları hammadde var. Tüm bu malzemeler tek tek girilecek mi? Bileşenler nasıl girilecek (özellikle karışım olan kimyasallar)? Birçok hammaddenin SDS’inde net olarak bileşenleri belirtilmiyor. Bir de firma, kapasitesinin % 50’sini kullanıyor. Yıllık kullanım miktarını sorarken geçen yılki üretimde kullanılan miktarı mı gireceğiz, yoksa kapasiteye göre hesap yapıp o değeri mi gireceğiz?
 
Merhaba, bütün bilgiler Kapasite Raporuna göre girilmelidir. Siz Çevre İzninizi Kapasite Raporuna göre alıyorsunuz. Fiili üretim veya tüketime göre değil. Kapasite raporunda zaten yıllık üretim kapasitesi ve yıllık tüketim kapasiteleri var. Sizin hesaplama yapmanıza gerek yok.
 
Cevabınız için teşekkürler Okan Bey. Kapasite raporunda malzemeler gruplandırılarak yazılmış örneğin "Kimyasal Katkılar" denmiş ticari isimleri ya da kimyasal adları yok. Kullanımda kimyasal katkıların çok fazla çeşidi var. Bu çeşitlere girmeme gerek yok anladığım kadarıyla peki bileşen genel ifadeler mi yazmalıyım?
 
@nilay delici Kapasite Raporunda nasıl yazıyorsa o şekilde yazın. Bileşenlerine de genel ifadeler yazın. MSDS lerden bakıp yüzlerce hammaddenin bileşenlerini yazmaya kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız. Çok detaya girmeyin bu kısımda. Üretim kapasitesini Kapasite Raporundaki gibi tam olarak girmeyi unutmayın. Üretim kapasitenize göre Çevre İzni alıyorsunuz. Yakıt bilgileri, emisyon bilgilerini, emisyon raporunuzdan gireceksiniz zaten.
 
Arkadaşlar,
Çevre izin yenileme işlemleri için bir kaç sorum daha olacak. Üretim Prosesinde yakıt kullanılmıyor, makineleri çalıştırmak için elektrik enerjisi kullanılıyor. Emisyon Ölçüm Raporu 5. Bölümde Yakıt Cinsi ve Miktarları ile ilgili tabloda Tesisin yıllık toplam elektrik tüketiminden bahsedilmiş, 5 ve 6. Bölümlerde kullanılan yakıtlar hakkında detay bilgi verilirken “İşletmede ölçüm yapılan bacalarda yakıt kullanılmamaktadır.” diyor. Elektrik enerjisinin kullanım amacı yakma olmadığından “Yakıtlar ve ısıl güçleri” kısmını boş mu geçmeliyim?
Bir de “İşletmeden Kaynaklanan Emisyonların Kütlesel Debileri” kısmı ile ilgili: Emisyon raporunda tüm bacalarda parametre olarak toz ölçülmüş baca dışından ise depolama tankları için VOC hesabı yapılmış, Baca için tüm bacalardan kaynaklanan tozun toplam değerini gireceğim ancak baca dışı (depolama tankları için) VOC diye bir parametre yok onu nasıl belirtmeliyim? Ekranda çıkan Parametre detaylarını ekledim.
22499
 
Tesiste yakıt kullanılmadığından o kısmı boş geçtim. “İşletmeden Kaynaklanan Emisyonların Kütlesel Debileri” kısmında ise, emisyon raporunda depolama tankları için hesap yapılmış ve hesaplama sonucuna göre ölçüm yapılmasına gerek olmamış bu yüzden o değeri de girmedim. Dosyam onaylandı.
 
Merhaba ;
Ambalaj TAT GDT , Tehlikesiz atık GDT lisansları ve Emisyon izni olan firmamızın 25.12.2019 tarihinde lisansları sona erecek. 180 gün öncesinde başvuru başlatarak lisansımızı yenilemek istedik. Uygunluk yazısı için daha önce sistem üzerinden başvuru yapıp denetlendik eksikliklerimiz olduğundan uygunluk yazımız red edildi. Şimdi eksikliklerimizi tamamladık yeniden başvuru yapmak istiyoruz fakat izin lisans işlemlerine girdiğimizde İlk başvuru ve lisans konuları aktif , lisans yenilemeyi seçip oradan belge süresi bitimini seçemiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan ve süreci bilen var mı zira dosyaya bakan mühendis hiç bir şey bilmiyor.
 
Merhaba, sistemsel bir sıkıntı olabilir. Ben de zamanında sistemde benzer sıkıntı yaşamıştım ve mail atarak çözülmüştü. Siz de durumu anlatan mail gönderirseniz çözülür.
 
Merhabalar,

Çevre izni yenileme başvurusu yaptık ancak eksiklik bildirim süreci diye ibare yazdı bu hafta. Eksiklik bildirilen kısımları görmek istiyoruz ancak bir türlü göremedik. Ne yapmamız gerekiyor ?
 
@H.Yet Eksiklik yazıldıktan sonra eksikliği yazan memur, Şube Müdürü, İl Müdürü gibi kişiler de imzalıyor. Tüm imzalar tamamlanınca eksiklik size düşüyor. Birkaç gün içinde düşecektir. Daha önce çözmenin de tek yolu var; İl Müdürlüğüne gidip eksikliği yazan memuru bulursunuz. Kendisinden "işleri erken çözebilmek için" ne eksiklik verdiğini rica edersiniz. Anlayışlı birisiyse açıklayacaktır.
 
Merhabalar;
Çalıştığım tesisin çevre izni bulunmakta ama işletmeye yeni tesislerde eklenecek ben var olan izne eklenti yaparak gidebilir miyim yoksa sil baştan mı başlamalıyım
 
Merhaba,

Bulunduğu adrese yeni makineler eklenerek faaliyet mi genişletilecek yoksa farklı bir adreste mi yapılacak? Farklı adres ise sıfırdan başlamanız gerekiyor. Bulunduğu adreste yapılacak ise yeniletme yolu açılabilir. Daha fazla detay verebilirseniz iyi olur.
 
@İDRİS ÖZHAN O zaman şöyle özetleyeyim:

Tesisin ek kapsamı değişecekse çevre izni yenilenmeli. Üretim aynı türde olacaksa kapasite artışına bakılmalı. Çevre izni aldığınız döneme göre 1/3 oranında artış varsa; Çevre İzni Kapasite Artışı yapılmalıdır.

İlgili yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst