• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni yenileme

dilekkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2017
Firma
çevre mühendisliği
mevcut çevre lisansı süresi dolmamış ve cevre izni(emisyon muafiyeti) verilmiş olan tesisime 2014 yılında değişen yönetmelikte ambalaj geri dönüşüm tesislerine getirilen emisyon cevre izni olması gerektiğinden başvuru sürecimin nasıl olacağı konusunda bilgim yok.Başvuru aşamalarım nasıl olacak.Böyle bir başvuru için mevcut lisansım iptal olacak mı,gfb süreci yeniden başlıyacakmı,çevre izni yenileme konusunda başvuruda göremedim.Bilgisi olan yada başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlar lütfen yazarsa sevinirim.29.07.2018 lisans bitiş sürem ama emisyon muafiyet yazım vardı .fakat yapılan bir birleşik denetimde emisyon cevre iznine tabi olduğum söylendi ne yapmalıyım.
 
Merhabalar,
Kentsel Atıksu Yönetmeliğine tabi bir atıksu arıtma tesisinin Çevre İzni yenilemesini yapıyorum.Birkaç sorum olacak yardımcı olursanız memnun olurum.Son adım olan formlar bölümünün:
-"Atıksu Arıtma Tesisi Bilgileri" ve "Atık Su Arıtma Giriş Çıkış Değerleri" kısımlarında ana sektör ve alt sektör verilerinin girişlerinde KAAY için bir seçenek yok.Bu kısımları boş mu bırakacağız?
-"Arıtma Çamuru Bilgileri" kısmında "Arıtma Çamurunun Gönderildiği Tesisin Çevre Kimlik Numarası" istenmekte kutucuk içerisindeki açıklamada "lisans belgesi numarası" yazmaktadır.Hangisini gireceğiz?

İyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar merhaba,
kauçuk firması 4.1.14 maddesinden çevre iznine tabidir. firma kapasite raporunu yenilemiş olup metal parça üretimi kapasite raporuna eklemiştir. metal parça üretimini eklediklerinde 3te 1 oranında artış olmaktadır.
Çevre izin yenilemesi toplam üretim kapasitesinin 1/3 ünü geçmesi durumunda olur. toplam kapasiteye metal parça üretimide dahil olur mu? yoksa Çevre izinine giren madde kapsamında kauçuk parça üretimini mi dikkate almalıyız. bu konuda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
 
Merhaba, metal parça üretimini biraz açabilir miyiz? EK-1 ya da EK-2 'de "Madde 3-Metal Endüstrisi" kısmına giren bir faaliyet mi?

(2) Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma süreci aşağıdaki belirtilen değişikliklerin gerçekleştirilmesini müteakip 30 takvim günü içerisinde yeniden başlatılır.
b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,

Kısmından çevre izni belgesinin yenilenmesinin önü açılmaktadır. Eğer bu listede yok ise;
ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin veya toplam yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının bu Yönetmeliğin Ek-1 Listesi kapsamında yer alması.

kısmından 1/3 oranından girecektir.
 
Merhaba ,

Olgaç üstadımın dediği yolu izlerseniz çevre izin sürecini uygun bir şekilde yönetebilirsiniz.
Kapasite artışı olduğundan dolayı sizin çevre izniniz yenileneceği için kapasite artışı kısmından ilerlemeniz yeterli olacaktır.
Emin olmak için İl Müdürlüğü ile görüşme sağlayabilirsiniz.
 
Ne artışı var peki? mevcut makineler yer mi değiştirdi. adres farklılığı oluyor mu ayrıntı bilgi verirsen daha sağlıklı değerlendirebiliriz.
 
Fiili olarak artış varsa, artış olarak başlamanız gerekiyor. 5 Yıllık süreciniz, sadece yenileme ile sıfırlanmıyor. Kapasite artışı yaparsanız, yine o süre yenilenmiş oluyor.
 
Biz tesis alanını büyütmek için yan araziyi kiralamayı düşünmüştük (stok alanı yapacaktık) İl Çevreye sadece Ced yazısı almamız yeterli mi diye sorduğumuzda izin lisans yenilemesi olabilir, Ankara dan da görüş almak lazım demişlerdi. Sebep olarak ta diğer tarafın ada/parsel ve kapı numarası farklı olduğu için adres değişikliğine girer gibi yorumda bulununca, hem eski hem yeni yönetmeliğe göre süreci baştan yaşamak zorunda kaldığımız için girişmedik hiç. Bence bu nedenle İl Çevreden görüş alın önce sözlü olarak sorun böyle bir durumda nasıl yol izleriz diye baktınız olumlu hemen yazı yazın dilekçeyle dönüş yapsınlar. Sizin vaziyet planlarınızı da güncellemeniz gerekecek o nedenle yenileme isteyebilirler ama biraz inisiyatife kalmış bir durum.
 
Üst