• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni yenileme

dilekkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2017
Firma
çevre mühendisliği
mevcut çevre lisansı süresi dolmamış ve cevre izni(emisyon muafiyeti) verilmiş olan tesisime 2014 yılında değişen yönetmelikte ambalaj geri dönüşüm tesislerine getirilen emisyon cevre izni olması gerektiğinden başvuru sürecimin nasıl olacağı konusunda bilgim yok.Başvuru aşamalarım nasıl olacak.Böyle bir başvuru için mevcut lisansım iptal olacak mı,gfb süreci yeniden başlıyacakmı,çevre izni yenileme konusunda başvuruda göremedim.Bilgisi olan yada başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlar lütfen yazarsa sevinirim.29.07.2018 lisans bitiş sürem ama emisyon muafiyet yazım vardı .fakat yapılan bir birleşik denetimde emisyon cevre iznine tabi olduğum söylendi ne yapmalıyım.
 
O zaman ben süreç sürem kısa olduğu için yine il uygunluk için başvuru yapıyım her türkü yapmam gerekecek zaten bu süre zarfında yekime düştüyse o kişiyle görüşürüm yenileme olarak mı artış olarak diye devam edeyim diye
 
bence önce yüz yüze konuşun ya da telefonla arayın, Kapasite ile ilgili bir şey diyeceklerini sanmıyorum ama bu arada kapasite raporunuzu güncellediniz mi çünkü alan da da değişiklik var en azından onlar da teyit etsin yapılan hesaplama ile kapasite de değişiklik olmadığını.
 
Parsel birleştirme yapılacaksa, lisans yenilemeye gidilir, ancak farklı adres olarak kalacaksa görüş alınması uygun olacaktır.
 
23313
Merhabalar. Benzer bir izin başvurusu yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Sizin kadar da ileryemedim ben :) ,'AAT Teknik Bilgiler Lİstesinde Yer Alan Diğer Belgeler(9-11-12.maddeler)' yazan kısımda ne istediğini anlamadım. Bu kısımda neyden bahsettiğini biliyor musunuz? Birde Atıksu Analizlerinin tarihleri önemli mi? son bir ay içinde yapılmış olacak gibi şartları var mı? Bu tarz başvurularda yardımcı olacak bir klavuz veya Çevre Şehirciliğin yayınladığı yazı filan var mıdır?
 
Son düzenleme:
Merhaba,
İstenilen 9, 11 ve 12 şöyle:
9- Yan tesislerden (lojman, kafeterya vb.) çıkacak atıksu miktarları ve bunların nereye verileceği,
11- Kanalizasyon akım şeması (hem yağmur suyu hem atıksu kanalı için ayrı ayrı çizilip, koordinatlar verilecek, deşarj noktaları da belirtilecek)
12- Yönetmeliklere uyulacağına dair taahhütname

Atıksu analizlerinin "Çevre izni kapsamında giriş-çıkış" olarak alınması gerekiyor. Eğer giriş-çıkış değilse, MELBES'ten çağırmanız gerekmekte.
 
Merhaba, 9.11 ve 12. maddeler hakkında bilgim yok ama araştırır size dönerim. Numune alma sıklığına gelince su kirliliği kontrolü yönetmeliğine göre numune alma sıklıkları aşağıda yer almaktadır:

23314
 
@Cem Yılmaz Merhaba aklıma bir soru takıldı giriş çıkış numuneleri alınmayacak ise Melbesten çağırmanız gerekmekte dediniz . Firmam muafiyet almadan önce laboratuvar ile görüşüp askiden gelmeden değerlendirme amaçlı numune aldırıp baktırabilir mi ikincisi otellerde numune alımı için Melbes şart değil mi??
 
@kubraeren konu çevre izni olunca Melbes şart. Bilgi amaçlı numune baktırabilirsiniz, bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Sadece resmi olarak kullanmanıza izin verilmeyecektir.

Otellerde de şart tabi ki. Şu an iç izleme amaçlı her atıksu Melbes sisteminde açılmalı.
 
@kubraeren cem üstadımın affına sığınarak söylüyorum. Size belediye bakıyorsa aski gibi melbesten talep açmadan aski idaresine başvuru yaptığınızda onlar gelip alıyorlar. Oteller içinde geçerli. Eğer belediyenin sınırları içerisinde ise aski, gaski gibi kurumların ilgili memurları numune alırlar. Askiden gelmeden ilgili laboratuvardan değerlendşrme amaçlı numune alınabilir ancak değerler değişebileceği için pek sağlıklı ve kesin sonuçlar elde edilmeyebilir. Askiden numune alınması daha sağlam olur. Zaten aksi durumda size süre veriliyor.
 
arkadaşlar çalışmakta olduğum işletmede eskiden olup kaldırılan üniteler tekrar ekleniyor kapasitede herhangi bir değişiklik yok üretim aynı sadece üretilen ürünü toz şekeri küp şeker ve küçük tek kullanımlık paketleme ve ıslak küspeyi kuru küspe olarak üretimi düşünülmekte ısıl güç 1/3 altında artıyor ama bu birimlerde eskiden üretilip uzun yıllardır üretilmeyen yeni ürünler üretilecek. ,Kısaca asıl üretim konusuna ek yan tesisler eklenecek çevre izinlerimi yenileme başvurusunda bulunacağım bu durumlar için izlemem gereken bir yol var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba ,

Öncelikle kapasite artışınız için bir sorun yok .Isıl gücünğüzün artması sebebiyle yenileme işlemi yapmanız gerekmektedir.
Yeni ünitelerin makinelerin ve yeni kapasitenin güncellenmesi için Kapasite raporunuzu yenilemeniz gerekmektedir.
Mevcut Çed görüşleriniz için sizden tüm görüşlerin birleşmiş olduğu yeni bir çed görüşü istenebilir.
Bununla beraber Vaziyet Planınızı , İş Akım Şemanızı , Bekra bildiriminizi, EAYP planınızı da güncellemeniz gerekmektedir.

Öncelikle İl Müdürlüğü için başvurunuzu gerçekleştirin.
Daha sonra yeni VTR başvurunuzu yapın
Ve Çevre izni için ilerlemeye devam edin.

Bu esnada tüm başvurularınız için tesisinizin fiziksel koşullarını da hazır etmeyi unutmayın.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
İşletmemiz için 1993 öncesi olduğu için CED muaf görüşü bulunmakta bu yeni birimlerde herhangi bir kimyasal kullanımı söz konusu olmadığı için Bekra bildirimine etki edeceğini düşünmüyorum benim öğrenmek istediğim bu yeni birimler için benden ÇED isterler mi emisyon ölçümlerimi yeni yaptırdım bu yenı birim için konulan yakma tesisi 9mW ısıl gücü sadece bu tesis için ölçüm yaptırsam yeterli olurmu ? Çevre izinleri süresi doluyor 180 günlük süre zarfında izin yenileme başvurusu yapılacak zaten bu durumda herhangi bir problem ortaya çıkma ihtimali varmıdır ?
 
Arkadaşlar merhaba makınelerin yerini değiştirdik çevre izin ıle bir durum varmıdır faaliyet konusu v.s değişmedi mevcut alan ıcersınde yer değişti?
 
Üst