• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre izni

Mustafa Ünal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Nisan 2011
mrhb arkadaşlar şantiye için gfb ve daha sonra çevre iznine başvuracağım.Şantiye sınırları içinde beton santrali mevcut.kırma eleme tesisi ve kalker ocağı şantiye dışında bulunmaktadır.nasıl bi yol izlemeliyim , nerden başlamalıyım gfb ve çevre iznine basvururken.tesekkürler....
 
tesisler aynı vergi numarasına, aynı sgk iş yeri numarasına sahip ve aralarındaki mesafe 500 m aşmıyorsa enteğre tesis olarak değerlendirerek uygunluk belgeni tek tesismiş gibi düşünerek başvuru gerçekleştirebilirsin.
 
tesisler aynı vergi numarasına ve aynı sgk iş yeri numarasına sahip fakat aralarındaki mesafeler farklı.tas ocağı ,kırma eleme tesisi farklı yerlerde ve mesafe 500 metreden fazla.
 
bu 500 metre olayını ben ilk defa duyuyorum. yönetmelikte de böyle bir şey olduğunu hatırlamıyorum. bu bilgiye nereden ulaştınız acaba? gerçekten bilgim olmadığı için soruyorum
 
firmamız için GDT (ambalaj atıkları)ve TAT faaliyetleri için GFB aldık....2side aynı mekan içinde.....şimdi bulundurmamız gereken çevre görevlisi sayısı ne olmalı....

2 faaliyet içinde ayrı ayrı danışmanlık mı almalıyız...tek bir danışmanlık yeterlimi
 
bnm bulunduğum bölgede hazırlanan proje tanıtım dosyasında da 500 metre etrafında herhangi bi yerleşim yeri olmadığı için gürültüden muaf olduğu yazıyodu yani böle bişey var.
 
@mstfünal
500 metre mesafesi gürültü muafiyeti için var ancak 500 metre mesafe de entegre kabul edilip edilmeyeceği konusunda yönetmeliklerde bir şey yazmıyor yada ben atladım
 
tesis entegre sayılıyo tas ocağı ve kırma eleme tesisi farklı yerlerde ve mesafeleri 500 den fazla tek bir çevre iznine basvuracağım yani.
 
arkadaşlar doğru konuya mı yazıyorum bilmiyorum ama benim merak ettiğim şey de bütün izinler için ortak bir geçici faaliyet belgesi başvurusu yapıldı. geçici faaliyet belgesini de aldık. (tesis ek 1 bu arada) başvurduğumuz lisans konularından birinde lisans koşullarına yeterli görülmedik diyelim. böyle bir durumda lisansı alamamamız diğer başvurulara etki eder mi?
 
gfb 'li toplama ayırma tesisi için bu son yönetmelik değişikliği ile (veri giriş sitemi onay yazısı ile )lisansa başvuran arkadaşlar varmı?Bu onay yazısı nasıl alınıyor belli bir şartı varmıdır?tesisim belediye sisteminden toplama yapacak yönetim planı hazırlanması gerekiyor ancak lisans alma sürecini kısaltabiliyormuyuz yönetim planı hazırlamadanda veri giriş sistemi onay yazısını alabiliyormuyuz ?il çevreler bana bu konuda net bi bilgi veremediler.bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
 
Üst