• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre iznine tabii olma ve olmama koşulu

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
Merhaba,

Aslında çok bilindik bir konuda tecrübelerinizi soracağım, ÇKAGİLHY faaliyetleri çevre iznine tabi olup olmadıklarını üretim miktarı esasına dayanarak belirliyor bunda bir sıkıntı yok, peki bunun belgesi nedir kapasite raporu çevre izni için sadece bizi bağlayan (çevre denetimleri ve bakanlık nezdinde) kapasite raporudur diyebilir miyiz? bunun dışında çed, ptd,satış bilgi formları.

bir kurum hangi belgeye göre kapsam içisiniz veya dışındasınız diyor uygulamada , kapasite raporuna bakarak, çed taahhütlerine bakarak, satış bilgi formlarına bakarak?

teşekkür ederim,,,
 
Beyan ve taahhüt esastır. Bunu eski İzin lisans Daire Başkanı Cihan Tatar Bey'den duymuştum. Yani ben faaliyetimde bu sınırları aşmayacağım dediğin zaman İl Çevre bunu kabul etmek zorunda. Bazen başlarına buyruk başka şeyler de istiyor olabilirler, orta yolu bulmak lazım. İl Çevre'nin görevi senin o faaliyeti dediğin sınırlarda yapıp yapmadığını denetlemek, ha belirlerse yazar cezayı sokar seni izin zorunluluğuna. Olması gereken bu.

Kapasite rapor izinlerde esas olan rapor bu nedenle her türlü kabul görecektir. Ama senin asıl faaliyetinle alakalı olmayan tali bir faaliyetin kapasite raporunda yer almıyor. Ben bir eferinde ısrar etmeme rağmen (iki cümle araya yazıverin bari bile dedim) üretimle ilişki kuramıyorsa gelen uzman (ki bence alakası da vardı) kap raporuna dahil etmiyor.
 
Kapasite raporunda eksik gösterilen biri tali faaliyet var ise mi sıkıntı yaşanır diyorsunuz, ona nasıl karar verecek yani ne aşamada,

yani ben kapasite raporu almışım günde 200 ton sınırının altında kalıyor, gelip e bana ama senin çed inde 3 vardiya diyor bunu 3 le çarparız biz diyorlar mı, yoksa kapasite raporu uygunsa tali işlerde yok ise getir bakalım muhasebe evrakları, üretim miktarları diyorlar mı , o zaman dememeliler kapasite raporu sınır değerin altında kalıyor ise ve bizde diğer belgeleri de belirli bir sınırda tutmak zorunda kalmamalıyız.

özellikle bu madencilikte bir algı, çed deki taahhütleri, üretimleri aşarsan ceza kesiliyor onlar kapasite raporuna bakmıyorlar fatura, satış bilgi vb bakıyorlarmış, peki bizim çevre izni konusunda nasıl?

il çevre çalışma gününü istisnasız 300 iş günü olarak mı değerlendiriyor yoksa o da mı bizim beyanımıza göre
 
il çevre aktüel duruma bakar genelde. çed taahhütünüz sizin max limitinizdir.

ocak başı sevk fişlerini kullanmayı deneyin işe yarayabileceğini sanıyorum ama kapasite raporu isteyebilirler. san ve tic odasından tali faaliyeti kap raporuna ekleyip eklemeyeceklerini öğrenin, eklerlerse problem yok kullanırsınız, eklemeyiz derlerse il çevre sizden yapamayacağınız bir şey istiyor demektir bu durumu onlara açıklayın. kap raporu yerine ocak başı sevk fişlerinizi gösterin şirket yetkilisi de taahhüt versin, taahhütünüzde izin sınırlarının geçilmesi durumunda (200t/d) il çevreye bilgi verilerek izinler alınacaktır, ilgili kanun ve yönetmeliklere uyulacaktır filan yazsın. standart devlet memuru bayılır böyle taahhütnamelere çünkü hiçbir koşulda ona sorumluluk yüklenmeyecektir. siz de izin muafiyetinizi alırsınız.
 
bazı ocaklarımız 200 tonun altında ama kapasite raporları yok, buna önceden müdahale etmek için sizce satış bilgi formları ile bir dilekçe yazıp, aştığı zaman çevre izni alınacaktır demek ne derece doğru olur? ya da bir denetim beklenilip denetim esnasında mı bu bilgiler sunulmalı,
çevre muafiyet talebi olursa çünkü kapasite raporu , deşarj vs istenilir amacını aşmış olur, çünkü çalışmayan sahalar için ben çalışma yapmak amacındayım, harcı borcunu geçer:)
 
çalışma olmayan sahalarda (geçici tatil almış olabilir veya fiili çalışma yoktur ruhsat hukuku vb nedenlerle) yazın çalışmamız yoktur muaf tutulmak istemekteyiz, çalışma başlamadan önce tarafınıza bilgi verilecektir. kanunlara yönetmeliklere uyacağım yapıştırın taahhütü. izin muafiyet alın.
 
Bir tecrübemi paylaşayım: Bir taş ocağım kapasite raporuna göre çevre izninden muaf görünüyordu ancak Hazırlanan PTD a göre izne tabiydi. İl çevre bu taş ocağına muafiyet verecekti ancak biz bir dilekçeyle PTD daki kapasitenin dikkate alınmasını istedik ( Çünkü kapasite raporu mevcut çıkarıldığı yıla göre hazırlanmıştı. bizim o kapasiteyi aşma ihtimalimiz vardı. ) İl Çevre mevcut başvurumuzu dikkate aldı ve uygunluk yazısını verdi.
 
taahhütleri yapıştırmak süper fikir:) fiili çalışma yoktur deyipte, o sene migeme giden evrakta ruhsat hukuku için çalışma gösterildiğinde çakışma yaşanır, o kadar inceliyorlarsa tabi

@Burak Dumlu

evet zaten ptd ve çed leri baz almamaları lazım üretim ve fiili durum için, vardiya hesabını yapmıyorlar değil mi?
 
Ben şuana kadar migemle paralel çaışıldığını hiç görmedim :D hatta bi defasında kapasite raporı olarak migeme bildirdiğim evrakları göstermek istedim kabul etmediler o derece bağımsız çalışıyorlar yani :D
 
:D çok ii anladım dereceyi :acpsnr:,,,

o zaman yine elimizdeki kapasite raporu aşmıyorsa sıkıntımız yok, kapasite raporumuz yok ise de bir dilekçe ile çalışmıyoruz bu süre içerisinde sınır değerleri aşınca izin alacağız diye yapıştırabiliriz ama buna da iş veren yanaşmak istemiyor çalışılacak günler ile çalışılmayacak günler o kadar da kesin değil diyorlar, kendimizi bağlar bir yazı yazamayız hiç bir makama diyorlar bir de bu var
 
O yüzden biz izne tabi tuttuk kapasite raporu yenilemeye gittik bu süre içerisinde yüksek ihtimalde tuttuk.
Niye az çalıştın diyemezler ama neden bu miktardan çok çalıştın diyebilirler ;)
 
anladım bir dilekçede çalışmalar sürekli değil , çalışmayacağız deyip te çalışırsak niye çalıştınız, hiç çalışmayacağız demiştiniz ! demezler ama sınırı aşarsanız niye aştınız derler diyorsunuz bence yanlış bir yaklaşım değil..
 
@shalic
Çalışmayacağız derde çalışırsanız ve yakalanırsanız birşey demezler. yalan taahüt izin almadan çalışma falan diye bir liste sıralar cezayı yazarlar.
 
nasıl, ceza derken,,*?? çalışmayacağız deyip te çalışırsak yalan taahhütten ceza yazarlar mı diyorsunuz,,
 
Yakalanırsanız hiç affetmezler.
Ben kapasite olarak söyledim yukarda Belirttiğin kapasitenin altında çalıştığında neden bu kapasitenin altında çalışıyorsun diyemezler.
Ama belirttiğin kapasitenin üzerinde çalışıyorsan bu kapasitenin üzerinde çalışamazsın diyebilirler
 
böyle bir dilekçe sizce uygun olabilir mi? işletme ve müdürlük açısından
 

Ekli dosyalar

  • örnek müdürlük dilekçesi.docx
    12 KB · Görüntüleme: 49
@shalic
Yanlış bir yorum yapmak istemiyorum. Dilekçe meramınızı güzel anlatmış ama il çevrenin buna cevabı ne olur bilemiyorum yanlış birşey söylemek istemiyorum.
 
:) haklısınız yok sadece siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz acaba diye bir meslektaşlarıma sorayım dedim , çok ucu açık ya da başka yerleri kurcalayıcı bir yazı gibi görünür mü acaba başkasının bakışından diye ama anladığım kadarıyla görünmüyor aksi taktirde, dikkat çekici bir cümle geçseydi şöyle bir şeyle karşılaşırsınız diye paylaşırdınız zaten eminim.
yorumlarınız için teşekkürler,,

çalışmayan sahalarda çalışma yapılacağı zaman bu dilekçeyi göndermeyi ve cevaplarına göre yol izlemeyi planlıyorum,,
 
Üst