• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun teklifi (Ocak 2019)

Mahmut Akif

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Aralık 2008
Şehir
İstanbul
Firma
Serbest
Merhaba,

İzmir Milletvekili Mahir Polat tarafından 24/12/2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 2872 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, 2/1509 esas numarası ile 8 Ocak 2019 Çarşamba günü tali komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna, esas komisyon olarak da Çevre Komisyonuna gönderilmiştir.

Akışı takip etmek için TBMM sayfasına tıklayınız (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) ve (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
)

kanun teklif sayfası.jpg

Sayfa ekinde de yer alan Kanun değişikliğinin gerekçesi genel anlamda olumlu olup çevre mühendisi "doğa doktoru" olarak da nitelendirilmiştir.

Kanun teklifindeki 4. madde ise çevre mühendislerinin yetkisinin paylaşılmasına sebep olacaktır.

Mevcutta çevre görevlisi belgesi olup çevre mühendisi olmayan kişilerin de çevre mühendisi yetkisine sahip olması kabul edilemez!

Bu şekilde çevre mühendislerinin hakkını kullanan 2000'den (iki bin) fazla kişi vardır. Bir kısmı da Bakanlık merkez veya taşra teşkilatından emekli olanlardır. Kamu görevlerinden sonra piyasada nüfuz kullandıkları iddiası dile getirilmektedir.

Bugün Kanun teklifindeki 4. madde ile diğer kişilere çevre mühendisi yetkisi verilirse yarın artıma tesisi işletmecisi, depolama tesisi işletmecisi, proje onay yetkisine vb. kadar gider...

Çözüm; mevcut çevre görevlisi belgelerinin geçerlilik süresi (Yönetmelik'te dört yıl) sonunda uzatılmamasıdır. Kanuna, mevcut belgeler geçerlilik süresi sonuna kadar kullanılabilir anlamında bir metin eklenebilir.

Mevcutta çevre görevlisi belgesi olanlar, belge geçerlilik tarihlerinden sonra çevre mühendislerinin yetkilerini kulllanamadıklarında ise dört yıl içinde sayıları azalarak sıfırlanacaktır ve kendi mesleklerine yöneleceklerdir.

Çevre görevlisi belgesi alınarak ÇEVRE MÜHENDİSİ diploması yetkisine sahip olunamaz!

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında şu an aktif çalışanlara çevre görevlisi belgesi verilmesine gerek yoktur. Bakanlık sisteminde illa kaydı olacaksa farklı bir unvan veya çevre denetim görevlisi ifadesi tartışılabilir.


kanun teklif.jpg


Bu konuyu siyasete bulaştırmadan, mesleki dayanışma içerisinde sinerji oluşturarak ortak akıl ile hareket etmeliyiz.

Bireysel olarak ben de milletvekillerine ulaşmaya çalışacağım, ÇMO yöneticileri ile görüşeceğim ama, öncelikle Çevre Mühendisleri Odasının da katkılarıyla ortak bir metin hazırlamalıyız.

Çevre Mühendisleri Odasından üyelere ortak metin iletilebilir. Öğrenci arkadaşlar, hocalarımız destek olabilir.

Seçip bizi temsil etmesi için gönderdiğimiz vekillere yani milletvekillerine iletmeliyiz.

Özellikle de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre Komisyonu üyelerine göndermeliyiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine ulaşabilmeliyiz.

Oluşturulacak metni telefon, posta, internet vb. aracılığıyla ilgililere ve yetkililere ulaştırmalıyız.

Yüz yüze iletişim daha etkili olduğu için Çevre Mühendisleri Odası temsilcilerinin Bakanlık ve Meclisteki iletişimine ilgili ve yetkililere göndereceğimiz ortak metin ile destek olmalıyız.

Bırakalım sosyal ket vurmayı.

Mesleğimiz için hep birlikte bu girişime destek olalım, taşın altına elimizi koyalım.

Bugün değilse hangi gün!

Bir Çevre Mühendisi Mahmut Akif Yılmaz

0530 772 4322 (Sayfada da yazmak şartıyla hızlı iletişim için arayabilirsiniz)
 

Ekli dosyalar

  • 2-1509.pdf
    182.3 KB · Görüntüleme: 34
Geçici maddede çevre görevlisi belgelerinin geçerlik tarihine kadar yürürlükte olacağı söyleniyor. Bu da daha önceden bu belgeyi almış olan kişileri mağdur etmemek adına verilmiş bir karar. Yukarıda kırmızı ile yazılmış notların bu madde ile nasıl bağdaştırıldığını anlayamadım. Hali hazırda zaten çevre görevlisi kavramı, çevre mühendisliğine eşit bir kavram değil ki.
 
Hakkaniyetli düşünmekte fayda var. Bu işi yıllarca yapıp hayatını bunun üzerine kuran insanlara artık bu iși yapamazsın demek ne kadar doğru.

Yıllarca iş güvenliği yapıp a sınıfı olan çevre muhendisine sen çevre muhendisisin bırakıyorsun bu işi demek gibi birşey bu.

Temel amaç bu tarihten sonra farkli meslek dallarindan bu sektöre geçişin önünü kapamak olmalı.
 
Geçici Madde 4 ile başlayan metin, bu hâli ile Komisyondan geçip Mecliste yasalaşırsa çevre mühendisi olmayıp çevre görevlisi belgesine sahip kişiler de Çevre Kanunu gereğince çevre mühendisleri tarafından yapılan görevleri yerine getirebileceklerdir.

Dikkat edilmesi gereken "bu kanun gereğince" ifadesine göre yukarıda da belirttiğim gibi bugün çevre görevlisi olur yarın diğer işler...

Mağduriyet oluşturulmaması için ise çevre görevlisi belgesine sahip kişilerin belge sürelerinin sonuna kadar belgelerini kullanmalarına izin verilebilir.

Diploma ile belge eşdeğer olmamalıdır.

Zaten bunun gibi belgelerin süresiz veya sınavsız verilmesi de ayrı bir konu. Uzaktan eğitimdeki sınav soru cevaplarının internette dolaştığı, yenileme konu ve sınav içeriğinin de ne olduğunu görüyoruz.

Tehlike madde güvenlik danışmanlığındaki gibi belge süresi bitmeden esaslı sınavı geçemezseniz belgenizi kullanamıyorsunuz.

Belge ile Mühendislik aynı şey değil ki.

İnşaat görevlisi, maden görevlisi diye bir tabir var mı?

Bakanlık, uzun süredir diğer mesleklere yeni eğitim açmadı. Belki de Yönetmelik ile bir değişiklik yapacak, şu an bilemiyoruz. Diğer meslekler için vize süresine kadar geçerlidir diyecek ama, Kanun değişikliği böyle yasalaşırsa ÇŞB'nin Yönetmelik'te yapabileceği değişikliği de engellemiş olur.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na ilişkin mevzuat ise ayrı bir konu. Orada da başlangıçta çok yanlış yapıldı. 01/01/2019 tarihinden itirbaren c sınıfı iş güvenliği uzmanları tehlikeli sınıftaki iş yerlerine bakamıyor. İş güvenliği uzmanlarına bir üst sınıfa bakma hakkı verilmiş idi. Seneye yılbaşında ise b sınıfı igu, çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerine hizmet veremeyecek. Sınıf ayrmı ayrı dert, prim gün sayısı ile paraşütle iner gibi a sınıfı igu olmak, uzaktan veya altı yedi aylık eğitim ve sınav ile b sınıfı igu olmak, açıköğretimden isg önlisans ve uzaktan isg yüksek lisans ile neredeyse sıfıra yakın teknik bilgi ile b sınıfı igu olmak çok daha vahim.

Sonuç olarak, Çevre Kanunu değişikliği için teklif edilen ilgili maddenin bu şekilde yasalaşmasının sakıncasını ifade etmeye çalıştım.

Madde 1 de tartışılabilir, tanımı değiştirilebilir.
 
Teklifteki gerekçeleri okuyunca biz çevre mühendislerinin hakkı savunulduğu anlaşılıyor. Ancak, Madde 4'ten çıkan anlam farklı.

Uygun bir cümle kurulabilir.

İlgili maddede yer alan "çevre görevlisi sertifikaları" yerine "çevre görevlisi belgeleri" yazılmalıdır.

"Mevcut çevre görevlisi belgeleri mer'i mevzuata göre vize süresi sonuna kadar geçerlidir." yazılabilir.

Yönetmelikte, tebliğde yazan her tanım Kanun'da tanımlı olmuyor ki, gerek de yok; Çevre Denetim Yönetmeliği'ndeki çevre denetim görevlisi örneğinde olduğu gibi.

Bu Kanun değişikliği uygun bir metin ile geçtikten en fazla dört yıl sonra çevre görevlisi kavramı kalmayacak.

En başta (26/04/2006'da Kanun değişikliğinin kabul edilerek ve 13/05/2006'da Resmî Gazete'de yayımlanarak çevre görevlisi ifadesiyle tanışılması) yapılan yanlıştan dönülmüş olacak.

Ayrıca,

Çevre mühendislerinin istihdamı açısından en az bunun kadar önemli olan diğer konu ise henüz ek-1 tesislerinin tam zamanlı bir çevre mühendisi istihdam edememesi.

Bazı çevre danışmanlık firması sahibi meslektaşlarımız ticari kaygılardan(!) dolayı Yönetmelik'te yapılacak değişikliğe gizliden gizliye karşı çıkabilecek olsa da değişiklik yayımlandığında çevre mühendisi istihdamı artar.

Çevre danışmanlık firmasından ayda iki gün gidilen bir işletmeye bir tam zamanlı çevre mühendisi, danışmanlık firmasından çok daha iyi hizmet verebilir.

Kanun değişikliğinden sonra buna yoğunlaşabiliriz.
 
Yapılan düzenlemeler gün geçtikçe mesleğimiz adına istihdam sağlama ve bizlere alan açmaktan ziyade maalesef bizleri gittikçe farklı alanlara ve mesleklere yönlendirmekte,mesleğini icra edemeyen bir çevre mühendisi olarak söylüyorum.Umarım daha yapıcı ve gerçekçi düzenlemeler sağlanır.
 
Üst