• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre kulübü

ABDULLAH ÖZDEMİR

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2015
Şehir
İstanbul
Firma
.
Merhaba üniversitemizde çevre kulübünü devraldıka arkadaşlarımla beraber kulüp bünyesinde çevre mühendisliği öğrencilerine hem sosyal hem de kariyer hayatında geliştirebilicek etkinlik fikirleri arıyoruz aklımıza hep aynı şeyler geliyor biz farklı bişeyler yapmak istiyoruz çoğu olup gibi sadece birkaç arıtım tesisine gidip birkaç seminer ayarlamak değil de gerçekten yararkı bir şeyler yapmak istiyoruz bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz fikirkerinize ihtiyacımız var bilgisiz ilgisiz öğrenciler olmak istemiyoruz .
 
Bulunduğunuz şehirdeki Çevre Danışmanlık firmalarıyla irtibat kurup, öğrenci arkadaşların bu firmalarda çalışan çevre mühendisleri ile 1-2 gün tesis ziyaretlerine gitmelerini organize edebilirsiniz. Mesleki olarak bu tarz bir firmaya girildiğinde onları hangi şartlar bekliyor görme imkanları olur.

Yine aynı şekilde laboratuvarlarla görüşüp çevre mevzuatları kapsamında gerçekleştirilen deneyleri yerinde görebilirler.
 
Sayın "zdemir" size ait sözlerden alıntı yaparak cevap yazmaya çalışacağım... demişsiniz ki;"çoğu olup gibi sadece birkaç arıtım tesisine gidip birkaç seminer ayarlamak değil de gerçekten yararkı bir şeyler yapmak istiyoruz"

1-Çoğu böyle yapıyorsa bence, sizde önce çoğunluğa uyun lütfen,
2-Arıtma tesislerinden hariç; BİYOGAZ TESİSLERİ, ENERJİ ÜRETİM TESİSLERİ, DÜZENLİ DEPOLAMA ALANLARI(1. ve 2. sınıf), DEPONİ GAZINDAN ENERJİ ÜRETEN ALANLARI, ARA DEPOLAMA TESİSLERİ, LİMAN ATIK KABUL TESİSLERİ, TIBBİ ATIK STERİLİZASYON TESİSLERİ, TAT, GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİ, YAKMA YAPAN ÇİMENTO VE KİREÇ FABRİKALARI, ATIK GETİRME MERKEZLERİ, TERMİK SANTRALLER, DANIŞMAN FİRMALAR, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, BELEDİYELER, yurtdışı ziyaretleri vb. kurumlara da ziyaretler yapabilir, dersini gördüğünüz tesisleri yakından tanıma olanağınız ve iş imkanlarını sorma fırsatınız olur.
3-İSTAÇ, İZAYDAŞ , EKOLOJİK ENERJİ(çorlu tesisleri), ITC (ankara tesisleri) vb. şirketlerin entegre atık yönetimlerini inceleyebilir, Ziyaret edebilirsiniz.
4- Bu ziyaretlerden ve okul bilgilerinizle birlikte yeni bir atık bertaraf, geri dönüşüm vb. bir yöntem geliştirebilirsiniz.
5- birde kurduğunuz cümle düşük olmuş sanki. daha anlaşılır yazılır ise aradığınız cevapları daha sağlıklı bulursunuz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sağlıcakla kalınız.
 
Naçizane tavsiyem: Salt çevre mühendisliği ile ilgili noktalarla ilgilenmeyin. İşletme, iletişim, konuşma teknikleri, hitabet ve topluluk önünde konuşma eğitimlerini de üyelere aldırmanızı tavsiye ederim.

Sonuçta herkes mühendis diplomasına sahip oluyor ama iş iletişimde bitiyor. ;)
 
@Melih Coşar

Kesinlikle katılıyorum, meslek hayatımın en önemli işlerinden biri personele eğitim vermek. Hitabet, topluluk önünde konuşma becerisi o kadar önemli ki. Aynı insanlara tekrar tekrar aynı konuları farklı örneklerle anlatmaya çalışmak bence çok zor. Ve malesef her mühendis bu beceride olamıyor.
 
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim düşündüğümüz etkinlikler dışında farklı fikirler edindik çok sağolun. Birde dün mesajı yazarken uykusuzluğun etkisiyle doğru düzgün yazamamışım özür dilerim saygılarımla çok teşekkür ederim tekrardan.
 
Exitcom, İski, Eski, İzaydaş gibi tesislerin sorumluları ile tanışın ve davet edin ya da kendinizi oralara davet ettirin. Çünkü okulda ki bilgi teori ve inanın bir çok alanda kullanmayacaksınız. Pratik bilgiler kazanın. Laboratuvar firmalarında çalışacaksınız bir çoğunuz ya da İSG - TMGD bunlarla ilgili araştırmalar yapın ve bu konuda kariyer sahibi kişileri okulumuza davet edin. Bence bir de ileride lazım olacak iyi bir tane İnsan Kaynakları Müdürlüğü yapan birini davet edin. Sizlere iş görüşmelerinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini, nasıl cv hazırlamanız gerektiğini anlatsın. Okuldan çıktığınızda bunları öğrenmek durumunda kalmayın mezun olmadan öğrenin.
 
Üst